Ασφάλιση ταξιδιού για την Ιρλανδία

Χρειάζεστε επιπλέον ασφάλεια εάν προγραμματίζετε διακοπές στην Ιρλανδία;

Η αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης για ταξίδια στην Ιρλανδία είναι ένα από αυτά τα πράγματα ... χάσιμο χρημάτων, μέχρι να το χρειαστείτε. Και τις περισσότερες φορές δεν θα το χρειαστείτε, οπότε την επόμενη φορά που θα ταξιδέψετε θα πάτε "Πρέπει πραγματικά να ξοδεύω χρήματα για αυτό, και πάλι;" Ας δούμε αν χρειάζεστε επιπλέον ασφάλεια εάν προγραμματίζετε διακοπές στην Ιρλανδία.

Οι Bare Necessities καλύπτονται

Πρώτα πράγματα πρώτα - η Ιρλανδία δεν είναι ένα από εκείνα τα σημεία όπου ένα ασθενοφόρο θα κυλήσει και paramedics σας ενημερώσει ότι παίρνουν Visa, Mastercard, American Express πρώτα και στη συνέχεια να σας μεταφέρει στο νοσοκομείο δεύτερο.

Εάν αρρωστήσετε ή έχετε ένα ατύχημα, θα λάβετε ιατρική βοήθεια. Αυτό μπορεί να μην είναι δωρεάν, αλλά το παζάρι θα αρχίσει μόνο αφού η καρδιά σας αρχίσει ξανά να ξυλοκοπεί και να σταματήσετε την αιμορραγία.

Το ίδιο ισχύει και για ειδικές υπηρεσίες όπως η θαλάσσια ή ορεινή διάσωση, ισχύει και για τη Δημοκρατία και τη Βόρεια Ιρλανδία .

Σε μια λιγότερο απειλητική κατάσταση, όπως το να ξεχάσετε τα φάρμακά σας και να χρειαστείτε μια νέα συνταγή, θα αντιμετωπίσετε μια προκαταρκτική δαπάνη - αλλά αυτό είναι διαχειρίσιμο, μια επίσκεψη σε γενικό γιατρό (οικογενειακό γιατρό) θα σας επαναφέρει περίπου πενήντα έως εξήντα Ευρώ και θα πρέπει να πληρώσετε και για τα φάρμακα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλές ταξιδιωτικές ασφάλειες έχουν ένα υπερβάλλον, για παράδειγμα, $ 100 έως $ 200 ... δεν είστε ακόμα στο κόκκινο.

Εάν η πτήση σας καθυστερήσει ή ακυρωθεί , η νομοθεσία της ΕΕ θα σας βοηθήσει να πάρετε τουλάχιστον κάποια αποζημίωση και ένα σνακ.

Για οτιδήποτε άλλο, υπάρχει ... Ασφάλεια ταξιδίου

Κοιτάζοντας μέσω του τμήματος παροχών της πραγματικά ολοκληρωμένης ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι αμηχανία - είστε καλυμμένοι για τα βασικά καθώς και για τα πιο εξωτικά πράγματα που θα μπορούσατε να φανταστείτε (αλλά μάλλον δεν θα).

Η ταξιδιωτική μου ασφάλιση, για παράδειγμα, καλύπτει μια αεροπειρατεία και απαγωγή. Αυτό που ακούγεται υπέροχο ... μέχρι να διαπιστώσετε ότι το πληρωτέο ποσό είναι € 10 ανά ημέρα σε μέγιστο ποσό € 300. Αυτό σίγουρα θα με κάνει να νιώθω άνετα, ενώ κάποιος φυλετικός πολέμαρχος ακονίζει το μαχαίρι του πίσω από την πλάτη μου.

Τα οφέλη που πρέπει να προσέξετε είναι:

Στη συνέχεια, υπάρχουν οι προαιρετικές προσθήκες που μπορεί να θέλετε να παρακάμψετε - όπως τα τιμαλφή (αν δεν παίρνετε τίποτα, δεν χρειάζεται να ασφαλίσετε κανένα), τις αναβαθμίσεις νοσοκομείων ή το κακόφημο πλεονέκτημα αεροπειρατείας που αναφέρθηκε παραπάνω. Ωστόσο, αν πάτε για ένα υψηλό ιατρικό όφελος, αυτά συχνά θα ρίχνονται ως ελεύθερο.

Υπερβολική περίσσεια

Η ασφάλιση παίρνει φθηνότερα αν συμφωνείτε να πάρετε μέρος του λογαριασμού. Οι ιρλανδοί ασφαλιστές, για παράδειγμα, προσφέρουν σημαντική έκπτωση αν έχετε ιδιωτική ασφάλιση υγείας που σας καλύπτει στο εξωτερικό. Γνωρίζοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν ένα Cent, ακόμη και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις.

Και όλοι οι ασφαλιστές προσφέρουν συνήθως μια υπερβολή - αυτό είναι το ποσό που πρέπει να πληρώσετε πριν από την έναρξη των ασφαλιστικών πληρωμών. Αποτελεσματικά διατηρώντας δευτερεύουσες αξιώσεις στον κόλπο. Επιλέξτε την περίσσεια που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά χωρίς να σπάσετε την τράπεζα και χαμογελάστε όταν πέσει ο ασφαλιστικός σας λογαριασμός.

Από την άλλη πλευρά, μην πάτε σε υπερβολικά μήκη για να μειώσετε τον ασφαλιστικό σας λογαριασμό μέσω της υπέρβασης. Αν δεχτείτε μια υπέρβαση που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, ίσως να μην πάρετε καθόλου ασφάλεια. Και κρατήστε τα δάχτυλά σας σταυρωμένα και στις δύο περιπτώσεις.

Για έναν βασικό υπολογισμό: εάν η περίσσεια σας είναι ίση με 200 €, θα είναι η υπέρβαση ένα ταξίδι στο A & E για διάτρηση ή παρόμοιο, καθώς και τα παυσίπονα συνταγών που χρειάζεστε.

Αγορές γύρω

Εντάξει, υπάρχει μια σειρά από ασφαλιστικές προσφορές στο διαδίκτυο και δεκάδες περισσότερα στη γειτονιά σας. Ορισμένες προσφέρουν κάλυψη από λίγα λεπτά ανά ημέρα. Ό, τι ακούγεται ωραίο. Αλλά θα πρέπει να συγκρίνετε τις τιμές και τα οφέλη για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη προσφορά. Σημειώστε ότι οι λεγόμενοι ιστότοποι σύγκρισης τιμών μπορεί να σας βοηθήσουν, αλλά μερικές φορές συγχέουν το ζήτημα επίσης (μη συμπεριλαμβάνοντας όλες τις προσφορές ή συγκρίνοντας μήλα με αχλάδια).

Αναφέροντας τα μήλα και τα αχλάδια - θα μπορούσα να είχα την τρέχουσα ασφάλιση ταξιδιού μου για € 0,50 την ημέρα, αλλά επέλεξα να πληρώσω σχεδόν € 6,00 την ημέρα αντί. Κάτι που με κάνει υποψήφιο για το "Idiot του Μήνα", σωστά; Δεν ήταν έτσι - το πρώτο απόσπασμα ήταν για μια ετήσια πολιτική πολλαπλών ταξιδιών και η "ανά ημέρα" ήταν κατανεμημένη καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, η τελευταία για μια εφάπαξ πολιτική περιορισμένη στις πραγματικές ημερομηνίες ταξιδιού. Στην πραγματικότητα, έχω αποθηκεύσει περίπου το 50% του συνολικού λογαριασμού παίρνοντας την "ακριβή" επιλογή. Γνωρίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί ταξιδιωτική ασφάλιση για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Πάντα κοιτάξτε την κατώτατη γραμμή ... και ζητήστε από την ασφάλιση κατοικίας σας ή από την ασφάλιση αυτοκινήτου για ειδικές προσφορές, καθώς και πολλοί θα προσφέρουν επιπλέον μερικά ποσοστά για τους υπάρχοντες πελάτες (η δική μου δεν είναι, boo!).

Ω, και αποφύγετε τις προσφορές τελευταίας στιγμής στο αεροδρόμιο ή έτσι. Δεν έχω ακόμα βρει ένα που δεν ήταν ακριβότερο από ό, τι ακόμη και μια mainstream προσφορά έλαβε με κάποια βασική έρευνα. Επίσης, μην αφήσετε το ταξιδιωτικό σας πρακτορείο να σας πιέσει να αγοράσετε το πακέτο ασφάλισης στο σπίτι (για το οποίο ενεργεί ως μεσίτης και λαμβάνει δωρεάν).

Τέλος - Χρειάζεστε πραγματικά Ασφάλεια Ταξιδιού;

Όπως είπα παραπάνω - όχι αν δεν το χρειάζεστε. Δυστυχώς, θα μάθετε μόνο ότι το χρειάζεστε όταν είναι πολύ αργά για να το αποκτήσετε.

Ρίξτε λοιπόν τον εαυτό σας: έχετε την τάση να ανησυχείτε για τέτοια πράγματα;

Εάν το κάνετε, βάλτε το μυαλό σας άνετα, λαμβάνοντας μια αξιοπρεπή ταξιδιωτική ασφάλιση, γράφοντας τα έξοδα ως έξοδα ταξιδίου που δεν μπορείτε να αποφύγετε (όπως φόροι αεροδρομίων ή παρόμοια).

Αν δεν ... γιατί το διαβάζεις καθόλου;