Δικαιώματα επιβατών κατά την πτήση προς ή από την Ιρλανδία

Ευρωπαϊκός κανονισμός ΕΚ 261/200

Ποια είναι τα δικαιώματα των επιβατών σας όταν ταξιδεύετε στην Ιρλανδία; Αν διαβάζετε πραγματικά τους όρους και τις προϋποθέσεις μιας κράτησης πτήσεων, μπορεί να φανεί με την πρώτη ματιά ότι το μόνο που έχετε είναι το δικαίωμα να παραμείνετε σιωπηλοί και να καθίσετε. Αλλά έχετε στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα δικαιώματα, ευγένεια του Ευρωπαϊκού Κανονισμού EC 261/2004. Αυτά τα δικαιώματα εφαρμόζονται αυτομάτως σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στην ΕΕ - και σε όλους όσους πετούν προς και από την ΕΕ.

Έτσι, εν συντομία, αν ταξιδεύετε προς και από την Ιρλανδία , είτε πρόκειται για Aer Lingus, Ryanair, Belavia ή Delta, αυτά είναι τα δικαιώματα των επιβατών σας (υπό κανονικές συνθήκες):

Το δικαίωμά σας στην πληροφόρηση

Τα δικαιώματά σας ως αεροπορικού επιβάτη πρέπει να εμφανίζονται κατά το check-in. Και αν η πτήση σας καθυστερήσει περισσότερο από δύο ώρες, ή σε περίπτωση άρνησης επιβίβασής σας, θα πρέπει να σας δοθεί γραπτή δήλωση σχετικά με τα δικαιώματά σας.

Τα δικαιώματά σας σε περίπτωση άρνησης επιβίβασης λόγω υπεράριθμων κρατήσεων

Εάν μια αεροπορική εταιρεία έχει ξεπεράσει την κράτηση μιας πτήσης και όλοι οι επιβάτες εμφανίζονται πραγματικά - καλά, τι έκπληξη! Στην περίπτωση αυτή, η αεροπορική εταιρεία πρέπει να ζητήσει από εθελοντές να μείνουν πίσω.

Εκτός από οποιαδήποτε αποζημίωση που συμφωνείται μεταξύ του εθελοντή και της αεροπορικής εταιρείας, αυτοί οι επιβάτες δικαιούνται εναλλακτικές πτήσεις ή πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Εάν δεν υπάρχουν εθελοντές, η αεροπορική εταιρεία μπορεί να αρνηθεί την επιβίβαση σε μερικούς επιβάτες. Αυτά πρέπει να αποζημιώνονται για την άρνησή τους επιβίβασης. Ανάλογα με το μήκος της πτήσης μπορείτε να ζητήσετε από € 250 έως € 600.

Πρέπει επίσης να σας προσφέρουμε εναλλακτική πτήση ή πλήρη επιστροφή χρημάτων. Εάν μια εναλλακτική πτήση δεν είναι διαθέσιμη εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, μπορεί επίσης να δικαιούστε διανυκτέρευση, δωρεάν γεύμα, αναψυκτικά και τηλεφωνική κλήση.

Τα δικαιώματά σας εάν οι πτήσεις σας καθυστερούν

ΕΚ 261/2004 ορίζει τα δικαιώματά σας σε περίπτωση μεγαλύτερης καθυστέρησης.

15 λεπτά περίπου (στην πραγματικότητα η "κανονική καθυστέρηση" στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου) δεν μετράνε.

Είστε επιλέξιμοι για αποζημίωση μετά τις ακόλουθες καθυστερήσεις:

Εάν οποιαδήποτε πτήση καθυστερήσει περισσότερο από πέντε ώρες δικαιούστε αυτόματα την επιστροφή χρημάτων αν αποφασίσετε να μην πετάξετε.

Η αεροπορική εταιρεία σας πρέπει να παρέχει δωρεάν γεύμα και αναψυκτικά μετά από αυτές τις καθυστερήσεις, καθώς και δωρεάν τηλεφωνική κλήση και ακόμη δωρεάν διαμονή και μεταφορά εάν η πτήση καθυστερήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Επιπλέον, η Σύμβαση του Μόντρεαλ προβλέπει πιθανή χρηματική αποζημίωση εάν αποδείξετε ότι η καθυστέρηση έχει προκαλέσει απώλειες.

Τα δικαιώματά σας αν ακυρωθούν οι πτήσεις σας

Η πτήση ακυρώθηκε; Σε αυτή την περίπτωση, οι επιλογές είναι απλές - μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ πλήρους επιστροφής χρημάτων ή αναδρομολόγησης στον τελικό προορισμό σας. Επιπλέον δικαιούστε δωρεάν γεύματα, αναψυκτικά και τηλεφωνική κλήση. Εάν η πτήση σας ακυρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενδέχεται να δικαιούστε αποζημίωση ύψους 250 έως 600 ευρώ.

Εξαιρέσεις ... Όπως συνήθως

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κανείς στο "Die Hard 2" δεν ζήτησε ένα δωρεάν γεύμα;

Εύκολο - υπάρχουν εξαιρετικές συνθήκες κάτω από τις οποίες μια αεροπορική εταιρεία δεν θα μπορούσε ποτέ να αναμένεται να λειτουργήσει μέσα σε κανονικές παραμέτρους.

Σε γενικές γραμμές, δεν δικαιούστε τίποτα σε περιπτώσεις καθυστερήσεων ή ακυρώσεων που προκλήθηκαν από

Με λίγα λόγια - εάν βρεθείτε σε μια ζώνη πολέμου ή στο μάτι του τυφώνα, μια καθυστέρηση πτήσης θα πρέπει να είναι πραγματικά το λιγότερο από τις ανησυχίες σας.

Η Σύμβαση του Μόντρεαλ - Περαιτέρω Δικαιώματα

Εκτός από τους προαναφερθέντες κανόνες, η Σύμβαση του Μόντρεαλ εξακολουθεί να ισχύει.

Εάν υποφέρετε από θάνατο ή τραυματισμό κατά τη διάρκεια της πτήσης σας, δικαιούστε αποζημίωση, όσο χαμηλή μπορεί να είναι.

Στην πολύ πιο συχνή περίπτωση χαμένων, κατεστραμμένων ή καθυστερημένων αποσκευών μπορείτε να ζητήσετε έως και 1.000 ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα, ένα τεχνητό "νόμισμα" που δημιουργήθηκε και ελέγχεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Θα πρέπει να λάβετε γραπτή αξίωσή σας μέσα σε 7 (ζημιές) ή 21 (καθυστέρηση) ημέρες.

Κοιτάζοντας έξω για τον νούμερο ένα - Στυλ αεροπορικής εταιρείας

Πάρτε οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία προϋπολογισμού όπως η Ryanair της Ιρλανδίας - αυτοί οι τύποι θα σας πετάξουν για ένα τραγούδι και μια προσευχή. Ή λιγότερο. Στηριζόμενη σε "άλλες επιχειρήσεις" για να εισπράξετε. Όπως και να πουλάτε φαγητό και ποτά. Προφανώς, η παράδοση αυτών δωρεάν δεν ταιριάζει στο επιχειρηματικό μοντέλο. Επομένως, η αποζημίωση είναι πιθανό να αποφευχθεί, όπως η πανούκλα, αν είναι δυνατόν.

Η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πρακτικές αχρείες. Όπως και οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε ένα αεροπλάνο που δεν έχει να ξεκινήσει.

Μπορεί να υπάρχουν βάσιμοι λόγοι πίσω από αυτό. Και ίσως να υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για τους οποίους δεν σας προσφέρθηκε αποζημίωση.

Αλλά αν υπάρχει αμφιβολία ... παραπονιούνται. Πρώτα με προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, επικοινωνήστε με τις αρχές. Οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν κακές υπηρεσίες μόνον εάν εμείς, οι επιβάτες, παραμένουμε σιωπηλοί.

Πού να παραπονεθείτε

Η Επιτροπή Κανονισμού για την Αεροπορία ορίστηκε ως ο εθνικός φορέας επιβολής για αυτούς τους κανονισμούς - επικοινωνήστε μαζί τους μέσω του περιεκτικού ιστοτόπου τους. Αλλά θυμηθείτε - εάν η καταγγελία σας αφορά τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό EC 261/2004, πρέπει πρώτα να επικοινωνήσετε με την αεροπορική εταιρεία.