Πώς να επισκεφθείτε τη φάλαινα στο Baja California Sur, Μεξικό

Είναι δίπλα στη δύση από τον ισχυρό Ειρηνικό και στα ανατολικά από τα πλούσια σε θρεπτικά ύδατα της θάλασσας του Cortez, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το μεξικανικό κράτος Baja California Sur (BCS) είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για παρατήρηση φαλαινών. Η Θάλασσα του Cortez ετοίμασε "το ενυδρείο του κόσμου" του Jacques Cousteau, και σαν ενυδρείο είναι. Η θάλασσα φιλοξενεί τα πάντα, από πληθυσμούς αθλητικών ψαριών μέχρι λοβοί του orcas, και η περιοχή έχει δίκιο να δείξει στους κατοίκους της.

Οι φάλαινες που είναι πιο πιθανό να εντοπίσετε στα ύδατα εκτός BCS είναι οι ίδιες που θα βρείτε εκδρομές παρακολούθησης φαλαινών που διαφημίζονται. Αλλά οι παρατηρητές φαλαινών πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει τοποθεσία ενός μεγέθους που να ταιριάζει σε όλους. Οι τουρίστες που αναζητούν γκρίζες φάλαινες, κροτίδες, γαλάζιες φάλαινες και καρχαρίες φαλαινών, τα μεγαλύτερα ψάρια στη θάλασσα, θα ικανοποιηθούν όλοι μέσα στα σύνορα του κράτους, αλλά θα πρέπει να αναμένουν να απογειώνονται από διαφορετικές τοποθεσίες, αναζητώντας κάθε διαφορετικό είδος . Άλλα είδη, όπως ορκάδες, φάλαινες σπερματοζωαρίων, φάλαινες, πτητικές φάλαινες και φάλαινες minke βρίσκονται επίσης στην περιοχή, αλλά είναι λιγότερο πιθανό να εντοπιστούν - δεν υπάρχουν αφιερωμένες εκδρομές γύρω από την παρακολούθηση τους.

Κάθε εμπειρία παρακολούθησης φαλαινών στην περιοχή ζευγνύει καλά με ένα ταξίδι στο Μουσείο Φαλαινών της πόλης La Paz, όπου 31 κρεμαστές φάλαινες και δελφίνια κρέμονται από τις οροφές και οι παθιασμένοι οδηγοί παρέχουν πληροφορίες για την ιστορία κάθε είδους στην περιοχή.