Από τους χειριστές των αποσκευών στους μπάρμαν: Οι καλύτερες συμβουλές για την κατάρρευση στο Σικάγο

Υποθέτω ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι όταν ταξιδεύετε στο Σικάγο θα πρέπει πάντα να έχετε μερικούς χαλαρούς λογαριασμούς δολαρίων γιατί ποτέ δεν θα ξέρετε πότε θα τους χρειαστείτε. Ας μιλήσουμε ανατροπής γιατί κάθε πόλη έχει τους δικούς της κανόνες και το Σικάγο δεν είναι διαφορετικό, από τη στιγμή που θα φτάσετε στο αεροδρόμιο όταν θα κάνετε check out από το ξενοδοχείο. Η ερώτηση νούμερο ένα: Πόσο να ανατραπεί ένας οδηγός ταξί;

Περιστασιακά, οι κανόνες θα διαφέρουν για τους ταξιδιώτες επαγγελματίες , σύμφωνα με την Kiplingers.com Washington, DC

συντάκτης Stacy Rapacon, ο οποίος συμβουλεύει ότι "οι πάροχοι υπηρεσιών σε περισσότερα ξενοδοχεία ή θέρετρα υψηλού επιπέδου μπορεί να συνηθίσουν να λαμβάνουν πιο γενναιόδωρες συμβουλές που βρίσκονται στο ανώτατο εύρος αυτού που θεωρείται πρότυπο".

Διαχειριστές αποσκευών αεροδρομίων / ξενοδοχείων

Εάν ασχολείστε με περισσότερες από δύο αποσκευές, αφήστε ένα από αυτά να σας βοηθήσει. Ανάλογα με το μέγεθος των βαλίτσων, η άκρη $ 1 έως $ 3 ανά τσάντα.

Τακτοποιημένα λεωφορεία

Ορισμένα ξενοδοχεία προσφέρουν δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς από και προς τα αεροδρόμια Midway και O'Hare . Σώζετε έναν τόνο χρημάτων, οπότε γιατί να μην είστε γενναιόδωροι με τον οδηγό που έχει να αντιμετωπίσει αυτή τη μονότονη δουλειά όλη την ημέρα; Κλείστε οπουδήποτε από $ 5 έως $ 8. Το ίδιο συμβαίνει και αν ταξιδεύετε σε μία από τις πληρωμένες υπηρεσίες μεταφοράς. θεωρείται ευγενικός όταν συμβουλεύεστε τουλάχιστον $ 5.

Θυρωρός

Η δουλειά του θυρωρού πρέπει να είναι στον παλμό του τι είναι ζεστό στην πόλη . Η δουλειά του απαιτεί επίσης να εκπληρώσει ειδικά αιτήματα, συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων για δείπνο, εισιτήρια θεάτρου και ραντεβού σπα.

Τώρα, αν συμβεί να πάτε στο γραφείο θυρωρείων και να ρωτήσετε για τα καλύτερα εστιατόρια sushi στην πόλη , είναι καλό να χτυπάτε λίγα από την κορυφή των κεφαλιών τους. Συμβουλέψτε λίγα δολάρια. Εάν έχετε το άτομο να αναζητήσει κατευθύνσεις ή να κάνει μερικές τηλεφωνικές κλήσεις, συμβουλές όχι λιγότερο από $ 5. Εάν έχετε ένα περίπλοκο σχέδιο για να εξασφαλίσετε δυνατές κρατήσεις για δείπνο σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια στο Σικάγο ή εισιτήρια (π.χ. εισιτήρια Bulls ή Broadway on Chicago ), τότε ο θυρωρός αναμένει τουλάχιστον 20 €.

Γκουρμέ Τσάι και Καφετέριες

Θα διαπιστώσετε ότι περισσότερα από τα πολυτελή καταστήματα και τα καταστήματα "hipster" όπως το Integral Cafe στο Freehand Chicago έχουν βάζα κοντά στην ταμειακή μηχανή. Εδώ, όταν συμβουλεύετε: Εάν τοποθετήσετε μια περίπλοκη παραγγελία καφέ, συμβουλευτείτε το barista $ 1. Εκείνοι που παραγγέλνουν ένα απλό φλιτζάνι Joe ή τσάι δεν θα πρέπει να αισθάνονται υποχρεωμένοι να συμβουλεύουν.

Ξενοδοχείο Μπαρ

Τα μετρητά είναι πάντα βασιλιάς, αλλά οι μπάρμαν του ξενοδοχείου (και οι εξυπηρετητές εστιατορίων) είναι οι πιο κατανοητοί όταν τα εισάγετε με πιστωτική κάρτα (ή χρέωση δωματίου). Οι μπύρες και οι οινοπνευματοποιούς θα πρέπει να τσιμπάνουν 1 δολάριο για κάθε γυάλινο δοχείο, ενώ οι λάτρεις των κοκτέιλ θα πρέπει να καταλάβουν λίγο περισσότερο για την πρόσθετη προσπάθεια. Αυτό είναι οπουδήποτε από $ 2 έως $ 3 ανά ποτό.

Hotel Doormen / Προσωπικό Bell

Πρέπει να τους συμβουλεύετε για το άνοιγμα της πόρτας; Ο επίσημος οδηγός ανατροπής ξενοδοχείων λέει όχι. Ένα χαμόγελο και "ευχαριστώ" είναι αρκετά καλά, όμως, εάν τους ζητήσετε να χαλάσουν μια καμπίνα, στη συνέχεια, πληρώστε τουλάχιστον $ 1. Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες για κατοικίδια ζώα και η κοινή λογική θα πρέπει να επικρατεί όταν πρόκειται για δωρεάν.

Καμαριέρα

Εδώ είναι ένας πολύ καλός οδηγός για την ανατροπή του νοικοκυριού .

Νυχτερινά κέντρα διασκέδασης

Αν σκοπεύετε να κάνετε clubbing ενώ επισκέπτεστε το Σικάγο, θυμηθείτε ένα πράγμα: το Σικάγο δεν είναι το Λας Βέγκας. Ο μέσος θυρωρός δήθεν δεν επιτρέπεται να δέχεται συμβουλές. κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του αν δέχεται μετρητά για να επιτρέψει στους προστάτες να παραλείψουν τη γραμμή κ.λπ.

Αν θέλετε καλή εξυπηρέτηση σε ένα πολυάσχολο μπαρ, συμβουλήστε τουλάχιστον $ 1 κάθε φορά που παραγγέλνετε. Εκείνοι που παραγγέλνουν την υπηρεσία μπουκαλιών θα πρέπει να έχουν την αίσθηση ότι είναι σερβίρονται σε ένα εστιατόριο. τουλάχιστον 18% δωρεάν. Και αν υπάρχει ένας υπάλληλος του μπάνιου, δεν χρειάζεται να αναποδογυρίσετε αν δεν χρησιμοποιείτε τις ανέσεις (σπρέι μαλλιών, λοσιόν, προμήθειες καλλωπισμού, νομισματοκοπείο). Αν το κάνετε, συμβουλευτείτε τουλάχιστον $ 1.

Εστιατόρια

Είναι αυτό ένα επαγγελματικό ταξίδι; Να θυμάστε πάντα ότι η απόρριψη δεν είναι προαιρετική, είναι υποχρεωτική. Για περιστασιακές συγκεντρώσεις, αναμένεται τουλάχιστον το 18%. Στα εστιατόρια του Σικάγου, εάν έχετε ένα πάρτι έξι ή περισσότερων, η απαλλαγή περιλαμβάνεται στο λογαριασμό.

Υπηρεσία δωματίων ξενοδοχείου

Εάν πάρετε την παράδοση στο σπίτι, είναι λίγο πολύ το ίδιο. Συμβουλή τουλάχιστον $ 2 έως $ 3.

Spa Υπηρεσίες

Οι συμβουλές είναι σχεδόν οι ίδιες σε όλο το σκάφος. Οι κομμωτές, μανικιούρ και μασάζ θεραπευτές παίρνουν τουλάχιστον το 15 τοις εκατό του συνολικού λογαριασμού.

Καλλιτέχνες του δρόμου

Πάνω και κάτω το Magnificent Mile, καθώς και στις πλατφόρμες του μετρό , θα βρείτε αρκετούς πολύχρωμους διασκεδαστές. Αν σταματήσετε και παρακολουθήσετε την εκτέλεση, να είστε συμπαθητικοί και να πείτε $ 1.

Ταξί Cabs, Lyft, Uber

Οι οδηγοί καμπίνας στο Σικάγο μπορεί να είναι ένα σημείο διαμάχης, ειδικά με τους επισκέπτες της πόλης. Να θυμάστε πάντα ότι μπορείτε να χρεώσετε ολόκληρη τη βόλτα σας με μια πιστωτική κάρτα. Μπορείτε επίσης να ανατρέψετε την κάρτα (μερικοί οδηγοί θα προσπαθήσουν να σας χαστήσουν και να πούν όχι), αλλά αν έχετε μερικά επιπλέον δολάρια, συμβουλή με μετρητά. Σκέφτεστε να πάρετε το Lyft ή το Uber; Οποιαδήποτε απαίτηση θεωρείται στο κόστος της διαδρομής που πληρώνετε με την πιστωτική σας κάρτα. εξαρτάται από τη διακριτική σας ευχέρεια να συμβουλεύεστε επιπλέον εάν ο οδηγός σας βοηθά με τις αποσκευές.

Αυτοκίνητα

Μια συμβουλή $ 1 είναι αρκετή.