Πώς να εξερευνήσετε τη σήραγγα ποδιών του Γκρήνουιτς

Η σήραγγα ποδιών Greenwich είναι ένας πεζόδρομος κάτω από τον ποταμό Τάμεση μεταξύ Γκρήνουιτς στη νότια όχθη και το νησί σκύλων στη βόρεια πλευρά. Έχει μήκος 370 μέτρα και είναι ελεύθερο να εισέλθει 24 ώρες την ημέρα. Υπάρχουν περίπου 100 βήματα σε κάθε πλευρά της σήραγγας.

Η σήραγγα ποδιών του Γκρήνουιτς χτίστηκε για να επιτρέπει στους κατοίκους από το νότιο Λονδίνο να ταξιδεύουν για να εργαστούν στις αποβάθρες στο Isle of Dogs. Η σήραγγα εξακολουθεί να είναι δημοφιλής και λέγεται ότι χρησιμοποιείται από 1,5 εκατομμύρια άτομα ετησίως.

Αποτελεί μέρος της εθνικής ποδηλατικής διαδρομής και της διαδρομής του Τάμεση.

Το Isle of Dogs αποτελεί τμήμα του East End και οριοθετείται σε τρεις πλευρές από τον ποταμό Τάμεση. Είναι κυρίως μια κατοικημένη περιοχή και δημοφιλής με ανθρώπους που εργάζονται σε γειτονικό Canary Wharf. Οι απόψεις του Maritime Greenwich είναι εντυπωσιακές από αυτήν την πλευρά του ποταμού.

Greenwich ιστορία σήραγγας ποδιών και Essentials

Η σήραγγα ποδιών του Greenwich σχεδιάστηκε από τον Sir Alexander Binnie, πολιτικό μηχανικό, και άνοιξε στις 4 Αυγούστου 1902, με κόστος £ 127.000. Η σήραγγα χρειάστηκε τρία χρόνια για να κατασκευαστεί.

Η σήραγγα από χυτοσίδηρο έχει μήκος 370 μέτρα και βάθος περίπου 15 μέτρων. Είναι επενδεδυμένο με 200.000 γυαλισμένα λευκά πλακάκια και οι άξονες σε κάθε άκρο βρίσκονται κάτω από τους κεραμοσκεπείς θόλους.

Η είσοδος στη σήραγγα βρίσκεται στους κόλπους Cutty Sark Gardens, Greenwich, London SE10 9HT. Είναι κοντά στο σκάφος Cutty Sark. Η είσοδος του Isle of Dogs βρίσκεται ανάμεσα στους κήπους του νησιού και τον λέσχη γελοιογραφίας.

Ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός DLR είναι «Greenwich».

Γιατί να μην έχουμε μια μέρα στο Greenwich ; Αν κατευθυνθείτε στο The O2 μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το τελεφερίκ του Λονδίνου / Emirates Air Line ως έναν εναλλακτικό τρόπο να περάσετε τον ποταμό.

Ανακαίνιση σήραγγας του ποταμού Greenwich

Χάρη σε ένα βραβείο ύψους 11,5 εκατομμυρίων λιρών από το Ταμείο Κοινοτικής Υποδομής της Κυβέρνησης, η εκτεταμένη ανακαίνιση ολοκληρώθηκε το 2011.

Οι βελτιώσεις της σήραγγας περιλαμβάνουν:

Η φωτογραφία απαγορεύεται προφανώς και στις σήραγγες ποδιών Greenwich και Woolwich. Έχω ακούσει ότι η φωτογραφία φλας δεν είναι καλή, αλλά δεν υπάρχουν υποσχέσεις.

Σε κοντινή απόσταση, το Woolwich Foot Tunnel εξυπηρετεί παρόμοιο σκοπό και λειτουργεί επίσης από το Royal Borough του Συμβουλίου του Γκρήνουιτς.