Ιταλία Μεταφορές: Ρώμη προς την ανατολική ακτή

Πώς να φτάσετε από τη Ρώμη στην Ανκόνα, Πεσκάρα και Φότζια

Τη Ρώμη στην Πεσκάρα ή την Ανκόνα και τις πόλεις της Ανατολικής Ακτής με τρένο

Οι σιδηροδρομικές γραμμές εκτελούνται απευθείας μεταξύ Ρώμης και Φότζια, Πεσκάρα και Ανκόνα στην ανατολική ακτή. Μια μεγάλη σιδηροδρομική γραμμή εκτείνεται κατά μήκος της ανατολικής ακτής και υπάρχουν συνδέσεις και από τις τρεις πόλεις. Το Foggia είναι το καλύτερο για όσους ταξιδεύουν πιο νότια κατά μήκος της ανατολικής ακτής, ενώ η Ανκόνα είναι καλύτερο για όσους ταξιδεύουν βόρεια.

Μπορείτε να ελέγξετε την τρέχουσα Ρώμη στα δρομολόγια Foggia, Pescara ή Ancona ή συνδέσεις με άλλες πόλεις και τις τιμές των εισιτηρίων στην ιστοσελίδα της Trenitalia.

Εάν βρίσκεστε στις Η.Π.Α., ίσως να είναι πιο εύκολο και πιο βολικό να αγοράσετε εισιτήρια μπροστά από το χρόνο μέσω της Select Italy . Πηγαίνετε στη σελίδα επιλογής εισιτηρίων τρένων Select Italy για να ελέγξετε τις ώρες των τρένων, να κάνετε κρατήσεις και να αγοράσετε εισιτήρια απευθείας σε δολάρια ΗΠΑ.

Τρένα προς Foggia : Τα τρένα Frecciargento υψηλής ταχύτητας από το σταθμό Termini της Ρώμης (ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός) έως το Foggia διαρκούν λιγότερο από 3 ώρες ενώ το τρένο Inter City (IC) διαρκεί 4 1/2 ώρες. Τη στιγμή της γραφής υπάρχουν 4 απευθείας τρένα καθημερινά, ο πρώτος από τη Ρώμη στις 8:05.

Τρένα στην Ανκόνα: Τα τρένα από το σταθμό Termini της Ρώμης στην Ανκόνα διαρκούν περίπου 3 ώρες σε ένα τρένο Inter City σε πάνω από 4 ώρες σε περιφερειακό τρένο. Τη στιγμή της γραφής, υπάρχουν 8 απευθείας τρένα με το πρώτο τρένο που αφήνει τη Ρώμη στις 5:45. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα τρένο από το σταθμό Tiburtina της Ρώμης στην Πεσκάρα και να αλλάξετε τρένα για να φτάσετε στην Ανκόνα.

Τρένα προς Πεσκάρα: Τα περιφερειακά τρένα για τους σταθμούς Pescara Centrale και Porta Nuova εξέρχονται από το σταθμό Roma Tiburtina (όχι από το Termini ) και διαρκούν 4-5 ώρες.

Τη στιγμή της γραφής, υπάρχουν 6 τρένα καθημερινά και το πρώτο άμεσο τρένο αφήνει τον Ρομά Τιμπουρίνα στις 7:42.

Πώς να φτάσετε στην ανατολική ακτή της Ιταλίας με αυτοκίνητο

Για να φτάσετε από τη Ρώμη σε Foggia ή Bari και τα σημεία νότια, πάρτε το αυτοκινητόδρομο Α1 προς τη Νάπολη, τότε το Α16 προς την ανατολική ακτή. Για να οδηγήσετε στην Πεσκάρα, πάρτε το A24 και συνδεθείτε με το A25.

Για να φτάσετε στην Ανκόνα, συνεχίστε στο A24 προς την ακτή και συνδεθείτε με το A14 βόρεια.

Το αυτοκινητόδρομο Α14 εκτείνεται κατά μήκος της ανατολικής ακτής μεταξύ Taranto στο νότο και της Μπολόνια στο βορρά.

Πού να πάτε στην ανατολική ακτή της Ιταλίας:

Αεροδρόμια στην περιοχή East Coast:

Η Ανκόνα και η Πεσκάρα διαθέτουν αεροδρόμια που εξυπηρετούν ιταλικές και ευρωπαϊκές πόλεις. Πιο νότια υπάρχουν αεροδρόμια στο Μπάρι και στο Μπρίντιζι, ενώ στα βόρεια υπάρχουν μικρά αεροδρόμια στη Βενετία, τη Μπολόνια και το Ρίμινι. Δείτε το χάρτη των αεροδρομίων της Ιταλίας .

Ψάχνετε για πτήσεις προς Ιταλία στο Hipmunk