Σπήλαια Grotte di Stiffe στο Abruzzo

Δείτε ένα καταρράκτη μέσα σε μια σπηλιά

Το Grotte di Stiffe είναι ένα από τα κορυφαία Σπήλαια της Ιταλίας που επισκέπτονται. Μέσα από τις σπηλιές υπάρχουν όμορφα σπήλαια με σχηματισμούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες, αλλά αυτό που κάνει την περιήγηση μοναδική είναι ο καταπληκτικός καταρράκτης μέσα στο σπήλαιο που εκκενώνεται σε μια μικρή λίμνη. Ένας ποταμός περνά μέσα από τη σπηλιά και δημιουργεί έναν καταρράκτη όταν υπάρχει άφθονο νερό. Ο καλύτερος χρόνος για να δείτε τον καταρράκτη είναι την άνοιξη από τότε που υπάρχει το πιο νερό.

Σε άλλες εποχές του χρόνου, μπορεί να είναι απλώς ένα τσιμπή ή ακόμα και ορατό, αν και τα σπήλαια είναι ακόμα όμορφα όλο το χρόνο.

Οι επισκέπτες στη σπηλιά πρέπει να κάνουν μια ξενάγηση που διαρκεί περίπου μία ώρα. Οι εκδρομές μπορούν να κρατηθούν στην είσοδο του σπηλαίου ή να δεσμευτούν με την κλήση και περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου. Μια περιοδεία διαρκεί περίπου μία ώρα και καλύπτει 700 χιλιόμετρα (λιγότερο από μισό μίλι) μέσα στο σπήλαιο. Δεδομένου ότι η εσωτερική θερμοκρασία είναι 10 βαθμοί C (περίπου 50 βαθμοί F) και το νερό μπορεί να στάζει από την κορυφή, είναι σκόπιμο να φορέσετε ένα σακάκι μέσα και ανθεκτικά παπούτσια.

Επίσης στο Grotto di Stiffe οι επισκέπτες θα βρουν σνακ μπαρ, σουβενίρ, χώρο για πικ-νικ, παιδική χαρά και μεγάλο χώρο στάθμευσης. Δύο μονοπάτια της φύσης, το ένα περίπου 30 λεπτά και τα άλλα 45 λεπτά με τα πόδια, ξεκινούν από το γραφείο εισιτηρίων.

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων (8 Δεκεμβρίου - 6 Ιανουαρίου), ένα presepe , ή ένα παχνί για τα Χριστούγεννα, είναι συνήθως τοποθετημένο μέσα στο σπήλαιο με σκηνές σε διάφορα μέρη κατά μήκος της πορείας, καθιστώντας έτσι μια ενδιαφέρουσα στιγμή για επίσκεψη.

Στις 26 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται στο σπήλαιο μια κινητή γιορτή.

Κοντά στο Grotte di Stiffe

Το Grotte di Stiffe βρίσκεται σε ένα πολύ όμορφο μέρος της περιοχής Abruzzo της κεντρικής Ιταλίας, περίπου 17 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης L'Aquila. Ενώ βρίσκεστε στην περιοχή, επισκεφθείτε την L'Aquila για να δείτε τη μεσαιωνική της συνοικία, την Κρήνη των 99 Spouts, τις πλατείες και τα κτίρια της Αναγέννησης και το κάστρο της, το ισπανικό φρούριο, το οποίο στεγάζει το Εθνικό Μουσείο του Abruzzo.

Καθώς οδηγείτε στο Grotte di Stiffe, θα δείτε γραφικά μεσαιωνικά χωριά και κάστρα που στρώνουν τις πλαγιές, ώστε να μπορείτε εύκολα να περάσετε μια ολόκληρη μέρα εξερευνώντας την περιοχή.

Μείναμε στο Monastero Fortezza di Santo Spirito, ένα ανακαινισμένο μοναστήρι του 13ου αιώνα, που είναι τώρα ένα ξενοδοχείο, σε ένα όμορφο σκηνικό σε ένα λόφο λίγα μίλια από το Grotte di Stiffe. Το ξενοδοχείο μας μας έδωσε ένα κουπόνι για μια έκπτωση για την είσοδο στις σπηλιές, όπως και τα περισσότερα ξενοδοχεία στην περιοχή γι 'αυτό φροντίστε να ρωτήσετε. Υπάρχει χώρος κατασκήνωσης κοντά στον χώρο στάθμευσης των σπηλαίων.

Grotte di Stiffe Επισκέπτες Πληροφορίες:

Διεύθυνση: Via del Mulino, 2, Stiffe, κοντά στο San Demetrio ne 'Vestini, Abruzzo
Ώρες: Ανοιχτό καθημερινά εκτός από τις 25 Δεκεμβρίου, 10:00 - 13:00 και 15:00 - 18:00 (τελευταία είσοδος είναι 17:00 το χειμώνα και 18:00 το καλοκαίρι). 1 Ιανουαρίου έκλεισε το πρωί. Από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, οι καιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να προκαλέσουν το κλείσιμο, γι 'αυτό είναι σκόπιμο να καλέσετε,
Τιμή ταξιδιού : Το τρέχον κόστος (το Μάρτιο του 2015) είναι 10 ευρώ ή 8,50 ευρώ για παιδιά και ενήλικες άνω των 65 ετών.

Ελέγξτε τις τρέχουσες ώρες σχετικά με τις τιμές και δείτε φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του Grotte di Stiffe.