Πώς υπολογίζονται οι ημερομηνίες για τα ελληνικά Πασχαλινά

Για όσους αναρωτιούνται αν το ελληνικό Πάσχα και το Δυτικό Πάσχα γιόρταζαν την ίδια μέρα, η απάντηση είναι μερικές φορές. Πριν προγραμματίσετε το ταξίδι σας στην Ελλάδα, ελέγξτε τις ημερομηνίες έως το 2023 .

Πώς υπολογίζεται το ελληνικό Πάσχα;

Αυτό είναι το διασκεδαστικό - η ημέρα διέπεται από αυτές τις τρεις βασικές προϋποθέσεις:

Για μια έντονη συζήτηση για τον υπολογισμό του Πάσχα γενικά, με ένα σύντομο τμήμα για τις ιδιαίτερες δυσκολίες του υπολογισμού του ελληνικού Πάσχα, ανατρέξτε στο FAQ του Claus Tondering - αλλά μην πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα.

Η Σύντομη Απάντηση - Γιατί τα Δυτικά και Ανατολικά Πάσχα είναι διαφορετικά

Ο βασικός λόγος για τη διαφορά μεταξύ των δύο Πασχαλινών είναι ότι το «Δυτικό» Πάσχα χρησιμοποιεί διαφορετικό σύνολο υπολογισμών με βάση το σημερινό Γρηγοριανό ημερολόγιο που δημιούργησε ο Πάπας Γρηγόριος αντί του αρχαίου Ιουλιανού, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κάτω από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Ιουλιανό. Κάτω από το Γρηγοριανό σύστημα, το Πάσχα μπορεί να είναι πραγματικά το Μάρτιο, κάτι που δεν θα συμβεί με τη μέθοδο του Ιουλιανού υπολογισμού του Πάσχα.

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Πάσχα; Πρόσεχε

Όταν γνωρίζετε για τις "Πασχαλινές Προσφορές" στην Ελλάδα, να είστε προσεκτικοί. Μερικά νησιά με μερικώς καθολικό πληθυσμό και πολλά ξενοδοχεία θα προσφέρουν προσφορές και στις δύο ημερομηνίες, οπότε βεβαιωθείτε ότι είναι αυτό που θέλετε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας.

Πηγαίνετε από τις πραγματικές ημερομηνίες αντί να λέτε κάτι σαν "Θα είμαι εκεί το Σαββατοκύριακο του Πάσχα!" Οι Έλληνες γενικά υποθέτουν ότι εννοείτε το Ελληνικό Πάσχα - αλλά πολλοί ξένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες μπορεί να υποθέσουν ότι εννοείτε το Δυτικό Πάσχα. Και έπειτα, φυσικά, υπάρχουν κάποια χρόνια όταν είναι πραγματικά τα ίδια, συγχέοντας τα πράγματα ακόμα πιο διεξοδικά.

Πάσχα που χάσατε; Μπορεί να είστε εγκαίρως για την Πεντηκοστή

Εάν χάσατε το Πάσχα στην Ελλάδα, η τήρηση της Πεντηκοστής προσφέρει μερικές ωραίες εκδηλώσεις και τελετές σε μια πιο φιλική προς τον τουρισμό εποχή του χρόνου. Θα πραγματοποιηθούν εκκλησιαστικές τελετές και σε πολλά νησιά και σε μικρές πόλεις ανοικτά γλέντια με ειδικά τρόφιμα και εορτασμούς. Το ελληνικό νησί της Μήλου είναι γνωστό για τις παραδόσεις της Πεντηκοστής και μερικοί ελληνικοί ταξιδιωτικοί πράκτορες οργανώνουν ειδικές εκδρομές στο νησί αυτή την εποχή του χρόνου. Όπως και με πολλά ελληνικά θρησκευτικά γεγονότα, το προηγούμενο βράδυ είναι το πιο ζωντανό για τον επισκέπτη. Όμως όλες οι ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες θα σηματοδοτήσουν την ημέρα με κάποιο τρόπο. Ακολουθούν οι ημερομηνίες για την Πεντηκοστή στην Ελλάδα