Πώς να κάνετε κρατήσεις στα State Park της Καλιφόρνια

Κάνοντας μια κράτηση κατασκήνωσης σε ένα California State Park ακούγεται γελοία απλή, και θα πρέπει να είναι. Αλλά η θλιβερή αλήθεια είναι ότι είναι γελοία περίπλοκο. Και θα πρέπει να προγραμματίσετε πιο μπροστά για το ταξίδι κάμπινγκ του επόμενου έτους από ό, τι για ένα αφρικανικό σαφάρι.

Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να μάθετε τι πρέπει να κάνετε - και πότε - να χτυπάτε το σημείο κάμπινγκ που θέλετε.

Εδώ είναι το πιο απογοητευτικό μέρος. Οι δημοφιλείς προορισμοί συχνά πωλούνται έξω μέσα σε ένα λεπτό μετά το άνοιγμα του παραθύρου κράτησης.

Αν ψάχνετε για ένα χώρο στην αγορά όπως το Crystal Cove Cottages στην Orange County, ίσως χρειαστείτε ένα ατομικό ρολόι για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε την ακριβή ώρα. Και τα αντανακλαστικά ενός πιλότου πολεμικού αεριωθούμενου να κάνει κλικ στο πλήκτρο Reserve (Αποθεματικό) κατά τη διάρκεια των 8:00 π.μ.

Κράτηση κρατικών πάρκων California State Campground

Ενδέχεται να μπορείτε να βρείτε ένα ανοιχτό σημείο σε μια KOA της Καλιφόρνια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να οδηγήσετε ακόμη και σε ένα εθνικό δάσος campground το απόγευμα της Παρασκευής και να βρείτε ένα μέρος για να θέσει τη σκηνή σας.

Αυτό δεν ισχύει για πολλά κρατικά πάρκα της Καλιφόρνιας. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες κάμπινγκ πρέπει να έχουν αποκλειστικό δικαίωμα έξι μήνες νωρίτερα, ειδικά κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης καλοκαιρινής περιόδου.

Ο συγχρονισμός είναι το παν

Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι. Για εκείνους τους προορισμούς, οι κρατήσεις ανοίγουν έξι μήνες νωρίτερα, ακριβώς στις 8:00 π.μ. ώρα Ειρηνικού. Για παράδειγμα, στις 3 Αυγούστου, μπορείτε να κάνετε κράτηση κατασκηνώσεων για ημερομηνίες που αρχίζουν στις 3 Φεβρουαρίου και διαρκούν σε πολλές διαδοχικές ημέρες όπως το επιτρέπει το πάρκο.

Αυτό είναι εκτός αν είναι ένας σύντομος μήνας. Στην περίπτωση αυτή, πολλαπλές ημερομηνίες γίνονται διαθέσιμες την πρώτη του επόμενου μήνα. Στις 28 Φεβρουαρίου, μπορείτε να κάνετε κράτηση μέχρι τις 28 Αυγούστου και 29 έως 31 Αυγούστου θα είναι διαθέσιμες την 1η Μαρτίου.

Ο ιστότοπος κράτησης κρατικών πάρκων αγκαλιάζει τις αλλαγές σε ένα "κυλιόμενο" παράθυρο κρατήσεων που αντικατέστησε το παλιό σύστημα απελευθέρωσης ενός ολόκληρου μήνα τη φορά, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει μεγάλη διαφορά.

Εξακολουθείτε να πρέπει να κάνετε κράτηση έξι μηνών μπροστά, να ρυθμίσετε τον συναγερμό σας και να επισημάνετε το ημερολόγιό σας για να τα κάνετε την ημερομηνία που θέλετε.

Πώς να έτοιμοι

Οι κρατήσεις για κατασκήνωση γίνονται τόσο γρήγορα που δεν θα έχετε χρόνο να σκεφτείτε και να συζητήσετε την ημέρα που ανοίγει το παράθυρο κράτησης. Κάθε κάμπινγκ μπορεί να εξαφανιστεί μέσα σε λίγα λεπτά ενώ προσπαθείτε να αποφασίσετε ποια από τα δύο σημεία δίπλα-δίπλα είναι καλύτερη.

Πριν από λίγο καιρό, πρέπει να κάνετε τα εξής:

Επιλέξτε ένα πάρκο που θέλετε να καταλάβετε και τουλάχιστον ένα εναλλακτικό. Πρέπει επίσης να είστε πολύ προετοιμασμένοι με τις ιδανικές ημερομηνίες και τουλάχιστον με μία εναλλακτική λύση.

Λάβετε τη διεύθυνση URL για το πάρκο που θέλετε να κάνετε κράτηση. Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στο Reserve California και εισάγετε το όνομα του πάρκου. Ενημερωθείτε για το σύστημα κράτησης θέσεων ενώ βρίσκεστε εκεί.

Επιλέξτε μερικές κάμπινγκ που σας ενδιαφέρουν περισσότερο και έτοιμοι. Για αυτό, επίσης, μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε υπόψη σας εναλλακτικούς ιστότοπους.

Εγγραφείτε για λογαριασμό με το Reserve California. Πρέπει να έχετε λογαριασμό και να είστε συνδεδεμένοι πριν το ρολόι χτυπά οκτώ.

Πώς να κάνετε την κράτησή σας

Για να κάνετε κράτηση σε κάμπινγκ στα δημοφιλή campgrounds του California State Park, κάντε κλικ εδώ:

  1. Να είστε έτοιμοι λίγο πριν τις 8:00 π.μ., ακριβώς έξι μήνες πριν από την πρώτη ημέρα της προγραμματισμένης διαμονής σας.
  2. Έχετε μια πιστωτική κάρτα εύχρηστη αν δεν την προσθέσατε στο λογαριασμό σας. Θα χρειαστεί να πληρώσει για τα τέλη κατασκήνωσης και την αμοιβή επεξεργασίας Καλιφόρνια Reserve.
  1. Μάθετε ποιο κάμπινγκ θέλετε να παραμείνετε, τον επιθυμητό ιστότοπό σας και ένα εναλλακτικό κάμπινγκ σε περίπτωση που το χρειάζεστε.
  2. Για να κάνετε κράτηση μέσω τηλεφώνου, καλέστε 800-444-7275. Οι διεθνείς καλούντες μπορούν να καλέσουν το 833-448-7287. Ωστόσο, το τηλεφωνικό κέντρο είναι ανοιχτό μόνο από τις 8 π.μ. έως τις 6 μ.μ. ώρα Ειρηνικού και κλείνει την Ημέρα της Πρωτοχρονιάς, την Ημέρα των Ευχαριστιών και την Ημέρα των Χριστουγέννων.
  3. Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση μέσω του Reserve California 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Άλλες εναλλακτικές λύσεις

Εάν η πρώτη σας προσπάθεια είναι ανεπιτυχής, δοκιμάστε ξανά αρκετές φορές προτού σχεδιάσετε να πραγματοποιήσετε το ταξίδι σας. Οι ακυρώσεις συμβαίνουν συνεχώς.

Μπορείτε επίσης να κατευθυνθείτε για ένα από τα campgrounds που έχουν την αρχή του πρώτου ερχόμενου, που εξυπηρετείται πρώτος. Ωστόσο, αυτά είναι συνήθως πρωτόγονα κατασκηνώσεις με τουαλέτες pit ή πεζοπορία.

Κρατήσεις για άλλες δραστηριότητες του Κρατικού Πάρκου της Καλιφόρνιας

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Reserve California για να κάνετε κρατήσεις για δραστηριότητες στα κρατικά πάρκα: