Ιστορία του σόδα ποπ στο Ντιτρόιτ, συμπεριλαμβανομένων των Vernor και Faygo

Οι Detroiters το γνωρίζουν ως "ποπ", αλλά υπάρχουν και άλλοι τοπικοί προορισμοί που σπάζουν και προσθέτουν ευερεθιστικά "σόδα" σε διόρθωση. Όπως αποδεικνύεται, ωστόσο, το Ντιτρόιτ έχει μια μοναδική σχέση με το ανθρακούχο ζυθοποιείο που δίνει αναμφισβήτητα τα ονόματα των πόλεων.

Το πρώτο σόδα ποπ

Σύμφωνα με τουλάχιστον μία πηγή - Food Reference - Vernors Ginger Ale ήταν η πρώτη σόδα ποπ του έθνους και ανακαλύφθηκε τυχαία στο Ντιτρόιτ.

Όπως πηγαίνει η ιστορία, ο James Vernor, ένας υπάλληλος σε ένα φαρμακείο στο Ντιτρόιτ, πειραματίζεται με μια συνταγή για να κάνει τη δική του Ginger Ale, μια μη αλκοολική έκδοση της μπύρας τζίντζερ που εισάγεται από την Ιρλανδία. Όταν έφυγε για να πολεμήσει στον εμφύλιο πόλεμο το 1962, κράτησε το πειραματικό του Ginger Ale σε ένα δρύινο βαρέλι. Όταν επέστρεψε στο τέλος του πολέμου, έκανε δειγματοληψία για το πλέον ηλικιωμένο ζυθοποιό και ήξερε ότι ήταν σε κάτι. Ξεκίνησε να το πουλάει από το σιντριβάνι στο δικό του φαρμακείο Woodward Avenue το 1866.

Ο όρος "ποπ"

Το "Pop" είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται είτε μόνος του είτε συνεργάζεται με σόδα για να περιγράψει αναψυκτικά / ανθρακούχα αναψυκτικά. Επεξεργάστηκε από την Faygo, μια άλλη εταιρία εμφιάλωσης με βάση το Ντιτρόιτ, μετά τον ήχο που έκανε το καπάκι όταν έσπασε το μπουκάλι σόδα.

Ιστορία του Faygo στο Ντιτρόιτ

Οι Αρχιεπίσκοποι Ben και Perry Feigenson, οι Ρώσοι μετανάστες, δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας τις γεύσεις που τους πασπαλίζονταν σε σόδα το 1907. Πρώτα γνωστοί ως Feigenson Brothers Bottling Works, οι αδελφοί άλλαξαν το όνομα στο Faygo το 1921 και χρησιμοποίησαν ένα φορτηγό Ford για να παραδώσει από πόρτα σε πόρτα.

Τα έργα φιάλης Faygo ξεκίνησαν σε εργοστάσιο στην οδό Benton, αλλά μετακόμισαν στη Gratiot Avenue το 1935, όπου παραμένουν σήμερα. Παρά τη δημοτικότητά του στο Ντιτρόιτ και το Μίτσιγκαν, ο Faygo pop δεν έγινε δημοφιλής σε εθνικό επίπεδο μέχρι τη δεκαετία του 1960, όταν ένα νέο σύστημα φιλτραρίσματος νερού στο εργοστάσιο βελτίωσε τη διάρκεια ζωής του.

Το τραγούδι των σκαφών, που παρουσιάστηκε στις διαφημίσεις του 1970 για το Faygo, παραμένει στην καρδιά των Detroiters μέχρι σήμερα. Ήταν στην πραγματικότητα ονομάζεται Θυμηθείτε όταν ήσασταν ένα παιδί; , που γράφτηκε από τον Ed Labunaki και αρχικά τραγούδησε για τον Faygo από τον Kenny Karen:

Comic βιβλία και ταινίες από καουτσούκ

Ανεβείτε στην κορυφή των δέντρων

Πτώση κάτω και κρατώντας τα χέρια

Tricycles και Redpop

Flavgo Γεύσεις

Ο Faygo έφερε περισσότερο από το "ποπ" στη βιομηχανία μαλακών ποτών. Ο Faygo είναι γνωστός για τις γεύσεις του, όπως το RedPop και το Rock'n'Rye, καθώς και τις σχετικά φθηνές του τιμές. Αυτές τις μέρες γεύσεις αριθμού άνω των 50. Εκτός από τις γεύσεις διατροφής, άλλες γεύσεις περιλαμβάνουν ρίζα μπύρα, βαμβάκι καραμέλα, πορτοκάλι, μήλο καραμέλα, φεγγαρόπετρα, κρεμώδη σόδα, 60/40, μαύρο κεράσι, ροδάκινο, Καρπούζι Ανανάς, Πορτοκάλι Ανανάς, Μπρούζ Τζαζίν, Βανίλισμα Βατόμουρου, Φρούτα Punch, Ohana Punch, Ohana Kiwi και Sparkling Grapefruit - για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Πηγές

Η ιστορία των Vernors Ginger Ale / Μεγάλη λίμνη Dweller Blog

Faygo / DetroitHistorical.org