Πώς να εγγραφείτε για να ψηφίσετε στην Οκλαχόμα

Βεβαιωθείτε ότι η φωνή σας ακούγεται στις τοπικές και εθνικές εκλογές στην Οκλαχόμα. Η εγγραφή σε ψηφοφορία δεν είναι πολύ δύσκολη και δεν κοστίζει τίποτα, αλλά χρειάζεται χρόνος επεξεργασίας. Επομένως, μην περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή. Εγγραφείτε το συντομότερο δυνατό. Δείτε πώς.

  1. Συγκεντρώστε τις πληροφορίες σας:

    Λοιπόν, ακόμη και λέγοντας "συγκεντρώστε" είναι ένα κομμάτι μιας τέντωμα δεδομένου ότι πιθανότατα το γνωρίζετε όλα. Παρ 'όλα αυτά, η αίτηση καταχώρισης θα ζητήσει:

    • Όνομα και διεύθυνση
    • Ημερομηνία γέννησης
    • Πολιτική υπαγωγή
    • Αριθμός άδειας οδήγησης
    • Τα τελευταία τέσσερα ψηφία του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης (αν δεν υπάρχει άδεια οδήγησης)
  1. Αποκτήστε μια εφαρμογή:

    Οι αιτήσεις εγγραφής διατίθενται στο County Election Board (4201 Lincoln Blvd. στο OKC), σε οποιαδήποτε υπηρεσία της Oklahoma Tag, ταχυδρομεία, βιβλιοθήκες και σε απευθείας σύνδεση λήψη σε μορφή Adobe PDF.

  2. Πλήρης εφαρμογή:

    Είναι αρκετά εύκολο και περιλαμβάνει τις πληροφορίες στο βήμα 1. Απλά φροντίστε να το υπογράψετε όταν τελειώσετε. Αυτό ορκίζεται ότι δικαιούστε να ψηφίσετε (δείτε Συμβουλές παρακάτω για τις απαιτήσεις).

  3. Αλλαγή της εγγραφής σας ;:

    Αλλάξατε το όνομά σας ή μετακινήσατε και πρέπει να αλλάξετε την εγγραφή σας; Αν ναι, πρέπει να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα. Ωστόσο, δεν μπορείτε να αλλάξετε την πολιτική σας υπαγωγή "από την 1η Απριλίου έως την 31η Αυγούστου, συμπεριλαμβανομένου, σε οποιοδήποτε έτος με ζυγό".

  4. Υποβάλετε την αίτησή σας:

    Η διεύθυνση αλληλογραφίας παρατίθεται στην κάρτα εγγραφής, οπότε μπορείτε απλά να τη στείλετε μέσω ταχυδρομείου. Μπορείτε επίσης να το εγκαταλείψετε στο συμβούλιο εκλογών του νομού σας ή στο κρατικό εκλογικό συμβούλιο (2300 N. Lincoln Blvd., αίθουσα Β6). Αν το συμπληρώσετε σε οποιαδήποτε υπηρεσία της Οκλαχόμα Ετικέτας, θα την ταχυδρομήσει για εσάς.

  1. Λήψη της ταυτότητας του ψηφοφόρου σας:

    Αφού εγκριθεί η αίτησή σας, θα λάβετε την ταυτότητά σας μέσω της αλληλογραφίας. Κοιτάξτε το και αναφέρετε τυχόν λάθη αμέσως. Η κάρτα θα έχει εκτυπωθεί επάνω της, όπου θα πάτε να ψηφίσετε στον περίβολο σας. Κρατήστε το ασφαλές και πάρτε το μαζί σας όταν ψηφίζετε. Θα λάβετε επιστολή στο ταχυδρομείο εάν, για κάποιο λόγο, η αίτησή σας δεν μπορεί να εγκριθεί.

  1. Ψήφος:

    Αυτό είναι. Είσαι έτοιμος να ψηφίσεις. Το κρατικό εκλογικό συμβούλιο της Οκλαχόμα έχει ένα ημερολόγιο των επερχόμενων εκλογών. Επίσης, μην φοβάστε να συμμετέχετε σε μια πολιτική εκστρατεία.

Συμβουλές:

  1. Για να έχετε δικαίωμα ψήφου στην Οκλαχόμα, πρέπει να είστε όλα τα ακόλουθα:
    • Τουλάχιστον 18 ετών
    • Ένας πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών
    • Ένας κάτοικος της Οκλαχόμα
  2. Ωστόσο, τα ακόλουθα δεν μπορούν να ψηφίσουν στην Οκλαχόμα:
    • Ένας καταδικασθείς κακούργημα μέχρι να λήξει χρονικό διάστημα ίσο με την ποινή ή την αρχική απόφαση
    • Ένα άτομο που κρίνεται ανίκανο
    • Ένα άτομο που θεωρείται ότι είναι εν μέρει ανίκανο και απαγορεύεται να ψηφίσει
  3. Θυμηθείτε ότι η Οκλαχόμα έχει ένα κλειστό πρωτεύον σύστημα. Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν μόνο στην πρωτεύουσα του κόμματος στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι. Όλοι οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν για τους δικαστές και τα νομοθετικά ζητήματα σε μια πρώτη εκλογή.
  4. Παρόλο που μπορείτε να εγγραφείτε ανά πάσα στιγμή, τα δελτία ταυτότητας δεν θα εκδίδονται κατά τη διάρκεια των 24 ημερών πριν από την εκλογή. Σκεφτείτε λοιπόν.