Είναι εντάξει να τραβήξει τα παιδιά σας έξω από το σχολείο για μια οικογενειακή διακοπές;

Σκέφτεστε να αφαιρέσετε τα παιδιά σας από το σχολείο για οικογενειακές διακοπές; Μπορεί να μην φαίνεται μεγάλη υπόθεση, αλλά μην εκπλαγείτε αν συναντήσετε κάποια αντίσταση. Είναι ένα θεματικό θέμα που μπορεί να αντλήσει ισχυρές απόψεις τόσο από τους γονείς όσο και από τους εκπαιδευτικούς.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της Σχολής Ditching για το χρόνο των διακοπών

Υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι για τους οποίους οι γονείς μπορούν να σχεδιάσουν οικογενειακές διακοπές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι το ταξίδι είναι εκπαιδευτικό από μόνο του και υπάρχει μεγάλη αξία για την επέκταση του κόσμου ενός παιδιού.

Με πρακτικό τρόπο, τα ταξίδια είναι πολύ λιγότερο δαπανηρά και οι προορισμοί είναι λιγότερο γεμάτοι κατά τη διάρκεια των εκτός αιχμής χρόνων σε σύγκριση με την άνοιξη ή το καλοκαίρι . Υπάρχει ακόμη και το επιχείρημα ότι οι σχολικές πολιτικές που απαγορεύουν στις οικογένειες να απομακρύνουν τα παιδιά από το σχολείο κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους εκτός αιχμής είναι άδικο για εκείνους που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να κάνουν οποιεσδήποτε οικογενειακές διακοπές.

Ορισμένες οικογένειες δεν μπορούν να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι. Όταν οι γονείς έχουν θέσεις εργασίας που προσφέρουν ελάχιστη ευελιξία στον προγραμματισμό του χρόνου διακοπών, κάνουν διακοπές όταν μπορούν.

Άλλοι μπορεί να υποστηρίζουν ότι τα παιδιά τους παίρνουν καλούς βαθμούς και μπορούν να αντέξουν οικονομικά να χάσουν μια μέρα ή δύο.

Από την άλλη πλευρά, οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται υπό συνεχή πίεση για να παραμείνουν στο χρονοδιάγραμμα. Επιμένουν ότι η καλή συμμετοχή είναι ένα από τα κλειδιά για την ακαδημαϊκή επιτυχία και μπορεί να αποδιοργανωθεί σε ολόκληρη την τάξη όταν ένα παιδί απουσιάζει σχολεία χωρίς λόγο. Επιπλέον, οι δάσκαλοι μπορεί να αισθάνονται άδικο βάρος για να προγραμματίσουν επιπλέον συνεδρίες βοήθειας ή εξετάσεις μακιγιάζ για να αποκτήσουν ένα παιδί που έχει απομείνει πίσω στο προσκήνιο.

Λίστα ελέγχου: Απομάκρυνση του παιδιού σας από σχολείο διακοπών

Είναι καλό να αφαιρέσετε τα παιδιά σας από το σχολείο; Ή μήπως πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος; Αυτό είναι κάτι που κάθε οικογένεια πρέπει να αποφασίσει για τον εαυτό της. Αλλά ανεξάρτητα από την κλίση σας, θα πρέπει να το σκεφτείτε. Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε:

Ποιες είναι οι πολιτικές σας για το κράτος και το σχολείο; Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα για το πώς τα διαφορετικά κράτη πλησιάζουν τις περιττές απουσίες.

Κάθε κράτος έχει τους δικούς του νόμους περιφρόνησης, οι οποίοι ποικίλλουν σε αυστηρότητα και κυρώσεις. Σκεφτείτε ότι, μέχρι το 2015, η αλεξιπτωτισμός ήταν ένα παράπτωμα κατηγορίας Γ στο Τέξας. ακόμη και μετά την αποποινικοποίησή του, υπάρχουν ισχυρά πρόστιμα για τους παραβάτες. Και η κατάσταση του Lone Star δεν είναι μόνη. Σε πολλά κράτη, οι γονείς μπορούν να επιβληθούν πρόστιμα για τη λήψη των παιδιών τους εκτός σχολείου για περισσότερες από μερικές ημέρες κάθε φορά.

Ομοίως, κανένα σχολείο δεν ενθαρρύνει τις αδιευκρίνιστες απουσίες, αλλά ορισμένα σχολεία έχουν αυστηρές πολιτικές συμμετοχής όσον αφορά το σχολείο που λείπει για διακοπές, ακόμη και αν το κρίνουν "παράνομο". Άλλα σχολεία λαμβάνουν μια ολιστική άποψη, λαμβάνοντας υπόψη τους βαθμούς του παιδιού και πόσες προηγούμενες απουσίες συνέβησαν κατά τη διάρκεια του έτους. Τα περισσότερα σχολεία θα επιτρέψουν μερικές απολεσθείσες σχολικές ημέρες, εφόσον οι μαθητές συνθέτουν χαμένη εργασία μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Συζητήστε με άλλους γονείς για τις εμπειρίες τους και επικοινωνήστε με τους εκπαιδευτικούς του παιδιού ή τον διαχειριστή του σχολείου για να μάθετε πώς το σχολείο χειρίζεται τις απουσίες λόγω ταξιδιού.

Πόσες μέρες του σχολείου θα χάσει το παιδί σας; Προφανώς όσο μακρύτερες είναι οι διακοπές, τόσο πιο δύσκολο το παιδί σας θα πρέπει να εργαστεί για να καλύψει αυτό που χάθηκε. Τα πιο σύντομα ταξίδια είναι πιο ενδεδειγμένα και τα μεγαλύτερα ταξίδια λειτουργούν καλύτερα όταν γκρεμίζονται σε προγραμματισμένο διάλειμμα στο σχολείο.

Συμβουλή: Όταν επιλέγετε ημερομηνίες ταξιδιού κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, σκεφτείτε στρατηγικά. Θεωρείτε ότι επεκτείνετε ένα μακρύ διήμερο ή τετραήμερο σαββατοκύριακο σε μια απόδραση. Με την προσθήκη μιας μοναδικής ημέρας διακοπών στην αρχή ή στο τέλος ενός υφιστάμενου σχολικού διαλείμματος, όπως το Σαββατοκύριακο της Ημέρας του Κόσμου ή το Σαββατοκύριακο της Ημέρας των Προέδρων , η οικογένειά σας θα απολαύσει μια μεγαλύτερη απόδραση ενώ το παιδί σας θα χάσει λιγότερες μέρες σχολείου. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Ευχαριστιών , πολλά σχολεία έχουν μια διήμερη εβδομάδα, με τάξη σε συνεδρία μόνο τη Δευτέρα και την Τρίτη. Αυτό το σενάριο δίδει στις οικογένειες την ευκαιρία να σχεδιάσουν ένα ταξίδι εννέα ημερών μέσα στο σαββατοκύριακο, αλλά τα παιδιά παραλείπουν μόνο τις δύο μέρες του σχολείου.

Θα χάσει το παιδί σας σημαντικές εξετάσεις; Όταν πρόκειται για σχολείο που λείπει, δεν είναι κάθε εβδομάδα ίσο. Ρίξτε μια ματιά στο ημερολόγιο του σχολείου σας με ένα μάτι προς την εξέταση των εβδομάδων. Συνήθως, υπάρχουν ορισμένες εβδομάδες (συχνά γύρω στο μέσο και στο τέλος κάθε τριμήνου) όταν υπάρχουν πιο σημαντικές δοκιμές από ό, τι συνήθως.

Την άνοιξη μπορεί να υπάρχει μια ολόκληρη εβδομάδα ή δύο τυποποιημένες δοκιμές. Το παιδί σας θα θέλει να αποφύγει να απουσιάζει κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων.

Διαβάστε περισσότερα: Καλύτερες σε απευθείας σύνδεση ιστοσελίδες Βοήθεια για το σπίτι

Πόσο χρονών είναι το παιδί σου? Γενικά, είναι ευκολότερο για μικρά παιδιά στο δημοτικό σχολείο να χάσουν λίγες μέρες το σχολείο. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και προχωρούν στο γυμνάσιο και το γυμνάσιο, τα πονταρίσματα γίνονται υψηλότερα και μπορεί να είναι πιο δύσκολο να τραβήξετε βαθμούς μετά από μια απουσία, ειδικά αν οι οικογενειακές σας διακοπές πέφτουν πολύ κοντά στο τέλος ενός τετάρτου.

Γενικά, καθώς τα παιδιά μετακινούνται στο σχολείο μέσης εκπαίδευσης και στο γυμνάσιο, οι δάσκαλοι τείνουν όλο και περισσότερο να βάλουν το βάρος στον φοιτητή για να μάθουν τι σχολείο χάθηκε και να προγραμματίσουν εργαστήρια μακιγιάζ και τεστ. Ένας πολύ ώριμος έφηβος θα μπορούσε να είναι σε θέση να διαχειριστεί χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά τα περισσότερα παιδιά θα χρειαστούν κάποια καθοδήγηση.

Το παιδί σας κάνει καλά στο σχολείο; Μερικά παιδιά μπορεί να χάσουν λίγες μέρες του σχολείου και να παγιδευτούν χωρίς να χάσουν ένα κτύπημα. Άλλα παιδιά θα αγωνιστούν με έννοιες ή θα τονίσουν έξω με juggling χαμένη εργασία και την τρέχουσα εργασία. Σκεφτείτε την ακαδημαϊκή στάση του παιδιού σας και την ιδιοσυγκρασία του.

Είναι ο εκπαιδευτικός του παιδιού σας; Οι εκπαιδευτικοί ίσως να μην αγαπούν την ιδέα ενός μαθητή που λείπει από την τάξη για να κάνει διακοπές, αλλά σίγουρα θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι τους δίνεται αρκετή προειδοποίηση. Προσπαθήστε να δώσετε αρκετές εβδομάδες ειδοποίηση και να μάθετε τις προτιμήσεις του δασκάλου για το πώς πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Επιβεβαιώστε πόσο καιρό το παιδί σας θα έχει μετά την επιστροφή του στο χέρι σε χαμένη εργασία και να πάρει χαμένες κουίζ ή δοκιμές.

Το παιδί σας κατανοεί το μειονέκτημα; Πριν φύγετε στις διακοπές, σιγουρευτείτε ότι το παιδί σας καταλαβαίνει ότι η παράλειψη του σχολείου για τις διακοπές έρχεται με ένα τσίμπημα στην ουρά. Είναι ακόμα υπεύθυνος για την ολοκλήρωση των χαμένων σχολικών εργασιών και για τη λήψη χαμένων κουίζ και εξετάσεων. Έτσι καταλήξουμε σε ένα σχέδιο που έχει νόημα. Το παιδί σας θα φέρει μαθήματα κατά τη διάρκεια διακοπών ή θα κάνει την εργασία όταν επιστρέψει; Εξηγήστε ότι, μετά το ταξίδι σας, μπορεί να υπάρξουν μερικά απογεύματα εκτεταμένης εργασίας μέχρι να πιαστεί.

Η απόφαση να απομακρυνθεί το παιδί σας από το σχολείο δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται στην αρχή και δεν έχει σημασία πόσο καλά προγραμματισμένες σχολικές απουσίες τείνουν να είναι αποδιοργανωτικές. Όπως πάντα, η καλή επικοινωνία είναι καθοριστική. Βεβαιωθείτε ότι ο εκπαιδευτικός του παιδιού σας ότι οι διακοπές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας και να εντυπωσιάσετε το παιδί σας ότι το ταξίδι με διασκέδαση σημαίνει ότι θα υπάρξουν επιπλέον δουλειές για να παγιδευτεί.