Εξερευνήστε το μουσείο Sherlock Holmes του Λονδίνου

Παίξτε Ντετέκτιβ με μια επίσκεψη σε αυτή τη Φανταστική Κατοικία

Ο Sherlock Holmes και ο Doctor Watson είναι ντετέκτιβ χαρακτήρες που δημιούργησε ο Sir Arthur Conan Doyle. Σύμφωνα με τα βιβλία, ο Σέρλοκ Χολμς και ο Γιατρός Watson ζούσαν στο 221b Baker Street στο Λονδίνο μεταξύ 1881 και 1904.

Το κτίριο στο 221b Baker Street είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και τις εποχές του Sherlock Holmes και το εσωτερικό έχει διατηρηθεί για να αντικατοπτρίζει αυτό που έχει γραφτεί στις δημοσιευμένες ιστορίες. Το σπίτι είναι "εισηγμένο" έτσι πρέπει να διατηρηθεί λόγω του "ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού και ιστορικού ενδιαφέροντος", ενώ η μελέτη του πρώτου ορόφου με θέα στην Baker Street έχει αποκατασταθεί πιστά στις ρίζες της από τη βικτοριανή εποχή.

Τι να περιμένεις

Από το σταθμό Baker Street, στρίψτε δεξιά, διασχίστε το δρόμο και στρίψτε δεξιά και είστε μόνο 5 λεπτά με τα πόδια από το Μουσείο Sherlock Holmes. Βεβαιωθείτε ότι βλέπετε και το άγαλμα του Sherlock Holmes έξω από το σταθμό.

Είχα περπατήσει πέρα ​​από αυτό το μουσείο για χρόνια και αναρωτήθηκα τι συνέβαινε στο εσωτερικό, καθώς το εξωτερικό μοιάζει περισσότερο με βικτοριανό σπίτι με τα μαύρα σιδερένια κάγκελα, τα μαύρα και λευκά ψηφιδωτά δάπεδα και το παράθυρο του κόλπου με καθαρά κουρτίνες.

Όταν μπήκα μέσα μου, με εξέπληξε πόσο απασχολημένος ήταν, ειδικά με τους ξένους επισκέπτες. Ολόκληρο το ισόγειο είναι ένα συναρπαστικό κατάστημα, ώστε να μπορεί κανείς να επισκεφθεί εδώ χωρίς να αγοράσει εισιτήριο για να πάει επάνω στο μουσείο. Οι κοσμοπολίτες βοηθοί μουσείων βοηθούν να διατηρηθεί το θέμα της βικτοριανής εποχής.

Το κατάστημα πωλεί μια εκπληκτική σειρά αγαθών από καπέλα, σωλήνες και μεγεθυντικά φαγητά σε κοσμήματα και τσαγιέρες καινοτομίας, καθώς και βιβλία και ταινίες του Sherlock Holmes.

Δεν υπάρχει κατάστημα τσαγιού μουσείου ή καφέ, αλλά υπάρχουν τουαλέτες πελατών στο υπόγειο.

Το μουσείο

Αγοράστε το εισιτήριό σας από το πάγκο στο πίσω μέρος του ισογείου και μετά κατευθυνθείτε για να εξερευνήσετε τρεις ορόφους του μουσείου. Τα δωμάτια είναι ντυμένα σαν να ζουν ακόμα οι χαρακτήρες και εμφανίζουν στοιχεία από πολλές από τις ιστορίες που θα κάνουν τους οπαδούς να αναπνέουν με απόλαυση.

Στον πρώτο όροφο μπορείτε να εισάγετε τη διάσημη μελέτη με θέα τη Baker Street και μπορείτε να καθίσετε στην πολυθρόνα του Sherlock Holmes δίπλα στο τζάκι και να χρησιμοποιήσετε τα στηρίγματα για τις ευκαιρίες φωτογραφίας. Η κρεβατοκάμαρα του Σέρλοκ βρίσκεται επίσης σε αυτόν τον όροφο.

Ο δεύτερος όροφος περιλαμβάνει την κρεβατοκάμαρα του Doctor Watson και την καμαρωτή αίθουσα της κυρίας Hudson. Εδώ υπάρχουν υποθετικά προσωπικά αντικείμενα των ντετέκτιβ και ο γιατρός Watson γράφει εκεί το ημερολόγιό του.

Στον τρίτο όροφο υπάρχουν μοντέλα με κερί από μερικούς από τους κύριους χαρακτήρες στις ιστορίες του Sherlock Holmes, συμπεριλαμβανομένου του καθηγητή Moriarty.

Υπάρχουν σκάλες μέχρι τη σοφίτα όπου οι ενοικιαστές θα έχουν αποθηκεύσει τις αποσκευές τους και υπάρχουν βαλίτσες εκεί σήμερα. Υπάρχει επίσης μια πολύ όμορφη ανθισμένη τουαλέτα.

Μήπως ο Sherlock Holmes και ο Doctor Watson ζούσαν πραγματικά εκεί; Συγγνώμη που θα σας πω, αλλά είναι φανταστικοί χαρακτήρες που δημιούργησε ο Sir Arthur Conan Doyle. Το κτίριο καταγράφηκε σε έγγραφα της τοπικής αυτοδιοίκησης ως ξενώνα από το 1860 έως το 1934, έτσι ώστε το χρονοδιάγραμμα να ταιριάζει καλά αλλά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γνωρίζουμε ποιος πραγματικά έζησε εδώ για όλο αυτό το διάστημα. Αλλά μετά από να δείτε αυτό το μουσείο θα σας συγχωρούμε για να πιστέψουμε ότι πραγματικά ζούσαν εδώ καθώς οι επιμελητές έχουν κάνει καλή δουλειά για ντύσιμο των δωματίων και συλλογή εκθεμάτων που θα μπορούσαν να εμφανιστούν στις πολλές ιστορίες.

Αφού επισκεφθείτε το Μουσείο Sherlock Holmes, μπορείτε να μεταβείτε σε ένα σωλήνα Bakerloo Line από τη Baker Street στο Charing Cross και να επισκεφτείτε τον Pub Sherlock Holmes που διαθέτει ένα μικρό αίθουσα μουσείων στον επάνω όροφο και σερβίρει ωραία γεύματα.

Ή ίσως να θέλετε να μείνετε στην περιοχή και να επισκεφθείτε την Madame Tussauds, η οποία βρίσκεται στην άλλη πλευρά του σταθμού Baker Street.

Διεύθυνση: 221b Baker Street, Λονδίνο NW1 6XE

Κοντινότερος σταθμός του μετρό: Baker Street

Επίσημη Ιστοσελίδα: www.sherlock-holmes.co.uk

Εισιτήρια: Ενήλικας: £ 15, Παιδί (κάτω των 16 ετών): £ 10

Αν σας αρέσει ο Sherlock Holmes, μπορείτε να δοκιμάσετε το The Hunt Escape, όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ικανότητες ντετέκτιβ σας για να ξεφύγετε από ένα δωμάτιο μέσα σε 60 λεπτά.