Η κυβέρνηση του Μαϊάμι-Ντέιν εξήγησε

Όταν πρόκειται για τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία, την ιστορία και τη φυσική ομορφιά, τίποτα δεν συγκρίνεται με τα αξιοθέατα και τους ήχους της περιοχής του Miami-Dade County. Περιέχοντας περισσότερα από 2.000 τετραγωνικά μίλια παραθαλάσσια , τροπικά βάλτο γεμάτα βιοποικιλότητα και κοσμοπολίτικες πόλεις, το Μαϊάμι-Ντεντ Κάουντι είναι μία από τις σημαντικότερες και σημαντικότερες κομητείες στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να μην αναφέρουμε το μεγαλύτερο.

Αν το Miami-Dade επρόκειτο να γίνει κράτος, θα ήταν μεγαλύτερο από το Rhode Island ή το Delaware.

Επειδή το County Miami-Dade είναι τόσο εκτεταμένο και κατοικημένο (μπορεί να υπερηφανεύεται για πληθυσμό 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων), η κυβέρνηση μπορεί να φαίνεται λίγο περίπλοκη στην αρχή. Και, βεβαίως, δεν είναι το πιο απλό σύστημα κυβέρνησης! Αυτό το άρθρο καταρρίπτει τη δομή της κυβέρνησης του Μαϊάμι-Ντεντ, συμπεριλαμβανομένου του λόγου για τον οποίο είναι διαμορφωμένος όπως είναι.

Οι δικαιοδοσίες του Μαϊάμι-Ντάιντ

Το Μαϊάμι-Ντεντ Κάουντι αποτελείται από 35 δήμους. Ορισμένες από αυτές τις κοινότητες είναι άμεσα αναγνωρίσιμες: η πόλη του Μαϊάμι , το Miami Beach , το North Miami και το Coral Gables . Αυτοί οι δήμοι αποτελούνται μόνο από λίγο λιγότερο από το ήμισυ του συνολικού πληθυσμού της κομητείας του Μαϊάμι-Ντεντ και το καθένα έχει το προνόμιο να εκλέξει δήμαρχο. Ενώ αυτοί οι δήμοι διαθέτουν τα δικά τους γεωγραφικά όρια, όλοι κυβερνούνται επίσης από τον Δήμαρχο της κομητείας Miami Dade.

Η Μη Κυβερνητική Δημόσια Περιοχή Υπηρεσιών (UMSA)

Τα τμήματα της περιφέρειας του Μαϊάμι-Ντάτε που δεν υπάγονται στους δήμους είναι οργανωμένα σε 13 συνοικίες.

Πάνω από το ήμισυ (52%) του πληθυσμού του Μαϊάμι-Ντεντ Κάουντε μπορεί να βρεθεί σε αυτές τις περιοχές - Επιπροσθέτως, το ένα τρίτο της ξηράς του νομού καλύπτεται από το Everglades. Γνωστή ως UMSA (Unincorporated Municipal Service Area), εάν αυτή η περιοχή είχε χαρακτηριστεί ως πόλη, θα ήταν η μεγαλύτερη στην Φλόριντα και μία από τις μεγαλύτερες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Κυβερνητικές Δυνάμεις του Διοικητικού Συμβουλίου και του Δήμαρχου του Μαϊάμι

Αυτές οι συνοικίες εποπτεύονται από το Διοικητικό Συμβούλιο των Επιτρόπων του Miami-Dade, το οποίο διαθέτει 13 ανεξάρτητα μέλη - ένα για κάθε περιοχή. Το διοικητικό συμβούλιο εποπτεύεται από έναν δήμαρχο της περιφέρειας Miami-Dade, ο οποίος έχει το δικαίωμα να ασκεί βέτο σε οποιαδήποτε ενέργεια που έχει εγκρίνει η επιτροπή, παρόμοια με την ισχύ του βέτο που κατέχει ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Για παράδειγμα, εάν το συμβούλιο των επιτρόπων του Miami-Dade County περάσει μια ενέργεια που ο δήμαρχος του Μαϊάμι δεν συμφωνεί, έχει δέκα ημέρες να ασκήσει βέτο στη δράση. Ο δήμαρχος του Μαϊάμι περιορίζεται σε δύο διαδοχικά τετραετή όρια, ενώ ο δήμαρχος του Μαϊάμι-Ντέιντ Κάιντερ περιορίζεται σε δύο θητείες τεσσάρων ετών. Οι Επίτροποι δεν έχουν όρια χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να υπηρετήσουν για όσο διάστημα εκλέγονται. Κάθε θητεία διαρκεί περίπου τέσσερα χρόνια, με εκλογές κάθε δύο χρόνια.

Οι Δύο Δήμαρχοι του Μαϊάμι

Έτσι, όταν ακούτε κάποιον που αναφέρεται στον «Δήμαρχο του Μαϊάμι», η πρώτη σας απάντηση θα πρέπει να είναι να τους ζητήσετε να είναι πιο συγκεκριμένοι! Αναφέρονται στον Δήμαρχο της πόλης του Μαϊάμι ή στον Δήμαρχο του Μαϊάμι Ντεντ Κάουντε; Αυτές είναι δύο διαφορετικές θέσεις με ευθύνες για διάφορες πτυχές της ζωής στην περιοχή μας.

Ο δήμαρχος του δήμου είναι υπεύθυνος για όλες τις υπηρεσίες σε επίπεδο νομού, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης έκτακτων περιστατικών, των μεταφορών, της δημόσιας υγείας και παρόμοιων υπηρεσιών. Οι δημάρχοι της πόλης είναι υπεύθυνοι για την επιβολή του νόμου, τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, τις υπηρεσίες χωροταξίας και τις συναφείς υπηρεσίες. Στο UMSA, ο δήμαρχος του δήμου είναι υπεύθυνος για την παροχή τόσο των υπηρεσιών του νομού όσο και εκείνων που διαφορετικά θα έπεφταν σε δήμαρχο της πόλης.