Οδήγηση του Cabot Trail

Συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το οδικό άκρο του ακρωτηρίου Breton Island

Δείτε τώρα: Κάντε μια περιήγηση φωτογραφιών

Το Cabot Trail, ένας γραφικός δρόμος που σας μεταφέρει στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού Cape Breton της Νέας Σκωτίας, είναι ένας από τους πιο διάσημους οδηγούς στον Καναδά. Πολλοί επισκέπτες στο νησί Cape Breton χώρισαν μια ολόκληρη μέρα - ή δύο, τρεις ή τέσσερις μέρες - για να δουν τα αξιοθέατα κατά μήκος του Cabot Trail. Επειδή υπάρχουν τόσες πολλές γραφικές παραλίες, περιοχές πολιτιστικής κληρονομιάς και μονοπάτια πεζοπορίας στο μονοπάτι Cabot, ξοδεύοντας λίγο χρόνο για να προγραμματίσετε την εκδρομή σας θα κάνει το ταξίδι σας πιο ευχάριστο.

Επιλέξτε μια κατεύθυνση

Το Cabot Trail κάνει ένα βρόχο γύρω από το νησί Cape Breton, κόβοντας την κορυφή του νησιού και ακολουθώντας προσεκτικά τις δυτικές και ανατολικές ακτές. Εάν ταξιδεύετε σε δεξιόστροφη κατεύθυνση, θα βρίσκεστε στην "εσωτερική" λωρίδα ενώ οδηγείτε κατά μήκος των δύο ακτών. Επειδή ο δρόμος ανεβαίνει και καταλήγει σε απότομες ποιότητες και καμπύλες, η κατεύθυνση δεξιόστροφα είναι καλύτερη για τους οδηγούς (και τους επιβάτες) που δεν θέλουν να οδηγούν δίπλα σε απότομες πτώσεις. Πολλές από τις αναταραχές στο Εθνικό Πάρκο Cape Breton Highlands είναι σωστές στροφές αν ταξιδεύετε δεξιόστροφα.

Η οδήγηση αντίθετα προς τη φορά των δεικτών του ρολογιού μπορεί να σας δώσει μια καλύτερη άποψη για μερικές από τις πιο θεαματικές όψεις του ωκεανού κατά μήκος του δρόμου. Ενώ αυτή η κατεύθυνση είναι λιγότερο δημοφιλής (τιμολογείται ως η κατεύθυνση για το γενναίο οδηγό), μπορεί να είναι πιο εύκολο να χειριστεί αν δεν σας αρέσει η αργή κίνηση, καθώς λιγότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν αριστερόστροφα.

Όποια κατεύθυνση επιλέγετε, πρέπει να γνωρίζετε μερικά σημαντικά γεγονότα:

Μόλις ξεκινήσετε αυτή τη μονάδα, θα πρέπει να την ολοκληρώσετε, είτε συμπληρώνοντας τον βρόχο είτε γυρίζοντας και αναστρέφοντας το μονοπάτι. Δεν μπορείτε να περικόψετε το κέντρο του Cape Breton Island.

Τα λεωφορεία και τα RV κυκλοφορίας κινούνται πολύ αργά στους βαθμούς. Οι λωρίδες που περνούν είναι λίγες και απέχουν πολύ. Συμπληρώστε την υπομονή σας εκτός από τα σνακ και τα μπαστούνια μνήμης.

Εάν οδηγείτε το δικό σας αυτοκίνητο, βεβαιωθείτε ότι τα φρένα είναι σε καλή κατάσταση πριν επιχειρήσετε αυτή τη μονάδα. Δεν θέλετε τα φρένα σας να αποτύχουν σε ένα από τα 13 τοις εκατό βαθμούς.

Καταλάβετε τους δρόμους

Σύμφωνα με τον χάρτη τουρισμού Cabot Trail, ο οποίος διατίθεται στα κέντρα υποδοχής της Nova Scotia και από διάφορα μουσεία και εμπόρους στο νησί Cape Breton, ολόκληρο το ταξίδι του Cabot Trail διαρκεί περίπου πέντε ώρες. Αυτό που ο χάρτης δεν σας λέει είναι ότι αυτή τη φορά υπολογίζεται χωρίς να σταματήσει. Εάν σχεδιάζετε να σταματήσετε για γεύματα, πεζοπορίες ή περιηγήσεις πέρα ​​από την περιστασιακή στάση των φωτογραφιών, θα χρειαστεί να επιτρέψετε μια ολόκληρη μέρα, τουλάχιστον, για να οδηγήσετε το Cabot Trail.

Οι δρόμοι της Nova Scotia είναι, ως επί το πλείστον, καλά συντηρημένοι. Το Cabot Trail, ωστόσο, έχει τμήματα που θα μπορούσαν να σταθούν για να ανακατασκευαστούν πλήρως. Οι σκληροί χειμώνες της Νέας Σκωτίας και τα οχήματα των καλοκαιρινών τουριστών παίρνουν το φόρο τους στο Cabot Trail - υπάρχουν λακκούβες, ανεπαρκείς περιοχές με κρύα έμπλαστρα και χαλικώδη σημεία στην πορεία. Πάρτε το χρόνο σας, ειδικά στις τυφλές καμπύλες. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθεις σε ένα ατύχημα.

Τα δημοσιευμένα όρια ταχύτητας, ιδιαίτερα στις αιχμηρές καμπύλες, δεν πρέπει να αποτελούν απλές προτάσεις. Μειώστε την ταχύτητα, ακόμα και αν είστε ειδικός οδηγός και ο ήλιος λάμπει.

Οι καμπύλες είναι απότομες, οι βαθμοί είναι απότομες και οι άλλοι οδηγοί μπορεί να μην είναι έμπειροι οδηγοί βουνού. Προσέξτε ιδιαίτερα όταν οδηγείτε το Cabot Trail σε ομίχλη, ομίχλη ή βροχή, τα οποία είναι κοινά στο νησί Cape Breton.

Σχεδιάστε τις στάσεις σας

Οι περισσότεροι επισκέπτες θέλουν να σταματήσουν εδώ και εκεί κατά μήκος του μονοπατιού Cabot, όχι μόνο για να τεντώσουν τα πόδια τους ή να τραβήξουν φωτογραφίες αλλά και για να απολαύσουν πλήρως την εμπειρία του Cabot Trail. Εάν σχεδιάζετε να σταματήσετε κατά μήκος της ακαντικής ακτής, στο εθνικό πάρκο ή κοντά στις παραλίες του Ingonish, πάρτε μερικά λεπτά για να σκεφτείτε πόσο χρόνο σκοπεύετε να περάσετε σε κάθε μέρος. Προσθέστε αυτό στο χρόνο οδήγησης πέντε ωρών για να καθορίσετε πότε πρέπει να ξεκινήσετε την περιπέτεια Cabot Trail.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς στάσεις Cabot Trail περιλαμβάνουν:

Αν έχετε επιπλέον χρόνο, σχεδιάστε να οδηγήσετε μέχρι τον Κόλπο του Cabot (ο υποτιθέμενος χώρος προσγείωσης του John Cabot το 1497) και τον κόλπο St. Lawrence. Μπορείτε να πάρετε ένα ταξίδι παρακολούθησης φαλαινών εδώ - αφήστε δύο με τρεις ώρες - ή απλά να απολαύσετε το θαλάσσιο τοπίο. Εάν σχεδιάζετε να οδηγήσετε στο Meat Cove, ένα από τα πιο βόρεια σημεία του νησιού, να γνωρίζετε ότι ο δρόμος είναι ένας συνδυασμός χαλικιών / ακαθαρσιών / λάσπης.

Επιτρέψτε για καθυστερήσεις

Κατασκευάστε λίγο χρόνο στη διαδρομή σας για απρόσμενες στάσεις, αργή εξυπηρέτηση γευμάτων και θέματα κυκλοφορίας. Επειδή υπάρχει μόνο ένας δρόμος γύρω από το νησί, ένα σοβαρό ατύχημα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα κυκλοφορίας πολύ γρήγορα.

Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι το εκπληκτικό παραθαλάσσιο τοπίο και η ήπια γοητεία των τοπικών μουσείων και καταστημάτων μπορεί να τρώνε λίγο περισσότερο χρόνο. Αν σχεδιάζετε μπροστά και θα ξεκινήσετε νωρίς, θα είστε σε θέση να ολοκληρώσετε τη διαδρομή σας πριν το ηλιοβασίλεμα.

Επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Cape Breton Highlands

Φέρτε μετρητά για την είσοδο στο Εθνικό Πάρκο Cape Breton Highlands. Το Cabot Trail περνάει μέσα από το πάρκο και δεν θα μπορείτε να αποφύγετε να πληρώσετε για να χρησιμοποιήσετε το δρόμο. Τα ημερήσια τέλη είναι 7.80 δολάρια Καναδά ανά ενήλικα, 6.80 δολάρια Καναδά ανά ανώτερο και 19.60 δολάρια Καναδά ανά οικογενειακή ομάδα. Ο δασοφύλακας του πάρκου θα σας δώσει έναν εξαιρετικά ακριβή χάρτη του πάρκου, που χαρακτηρίζεται από μονοπάτια, χώρους πικνίκ και περιοχές ενδιαφέροντος.

Εκτός από τις παραδοσιακές δραστηριότητες του πάρκου, όπως η κάμπινγκ, η πεζοπορία και το ψάρεμα, μπορείτε να κάνετε geocache εδώ. Επί του παρόντος, υπάρχουν τέσσερις αποθήκες εντός των ορίων του πάρκου.

Το πάρκο προσφέρει ειδικές εκδηλώσεις και προγράμματα καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. ελέγξτε την ιστοσελίδα του Cape Breton Highlands National Park για περισσότερες πληροφορίες.

Cabot Trail Practicalities

Το Cabot Trail είναι κυρίως μια γραφική διαδρομή. Επιλέξτε τις καλύτερες ημέρες για τις καιρικές συνθήκες που είναι διαθέσιμες για να πραγματοποιήσετε αυτό το ταξίδι. Αυτό είναι εύκολο εάν σκοπεύετε να οδηγήσετε ολόκληρο το βρόχο σε μια μέρα, αλλά γίνεται πιο δύσκολο αν ξοδεύετε λίγες μέρες στο Trail.

Τα βενζινάδικα είναι λίγα και πολύ κοντά στο Cabot Trail. Φυσήξτε αερίου πριν ξεκινήσετε τη μονάδα. Θα πρέπει να είστε σε θέση να ολοκληρώσετε ολόκληρο το βρόχο σε μια δεξαμενή, αν βρίσκεστε σε ένα αυτοκίνητο που παίρνει 20 και πλέον μίλια στο γαλόνι.

Εάν σχεδιάζετε να σταματήσετε και να κάνετε μια βόλτα ή πεζοπορία, να φέρει εντομοαπωθητικό και να το χρησιμοποιήσετε απελευθερωτικά. Ενώ είστε σε αυτό, εφαρμόστε κάποιο αντηλιακό.

Απορρίψτε όλους τους σκουπίδια σε καλυμμένα, ειδικά δοχεία, ιδιαίτερα στο εθνικό πάρκο. Υπάρχουν αρκούδες και άλλα ζώα που αγαπούν τα σκουπίδια στο νησί Cape Breton. Εάν είστε κάμπινγκ, φροντίστε να εξασφαλίσετε το φαγητό σας έτσι οι αρκούδες δεν μπορούν να φτάσουν σε αυτό.

Παρακολουθήστε για το moose. Αν συντριβή σε ένα, το καλύτερο που μπορείτε να περιμένετε είναι μια παρατεταμένη παραμονή στο νοσοκομείο. Πολλοί οδηγοί δεν επιβιώνουν σε άμεσες συναντήσεις με αυτά τα μεγάλα ζώα. Εάν βλέπετε ένα μους, σταματήστε και περιμένετε να φύγει .

Ο καιρός στο νησί Cape Breton μπορεί να διαφέρει από στιγμή σε στιγμή. Μπορείτε να είστε σε ομίχλη ένα λεπτό και να εμφανιστείτε στον ήλιο το επόμενο. Φέρτε κατάλληλο ρουχισμό και είστε έτοιμοι για απότομες αλλαγές.

Οδηγείτε με προσοχή καθώς εισέρχεστε και βγαίνετε από τις γραφικές περιοχές. Ορισμένοι οδηγοί και μοτοσικλετιστές δεν δίνουν προσοχή στην αντίθετη κυκλοφορία. απλώς τραβούν και στρέφονται προς ένα διαθέσιμο χώρο στάθμευσης.

Πάνω απ 'όλα, πάρτε το χρόνο σας και απολαύστε την εμπειρία. Η οδήγηση του μονοπατιού Cabot είναι ένα ταξίδι που περιλαμβάνει τα καλύτερα του Cape Cape Breton, τόσο φυσικό όσο και πολιτιστικό. Απολαύστε αυτή τη φορά. Περπατήστε σε έναν καταρράκτη ή περάστε μερικές στιγμές σε μια γραφική θέα. Βρείτε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό (ίσως στα γαλλικά) και ακούστε τη μουσική του νησιού. Σταματήστε σε ένα αρτοποιείο ή εστιατόριο και φάτε με τους ντόπιους. Δεν θα λυπάσαι. στην πραγματικότητα, θα θελήσετε να προγραμματίσατε περισσότερο χρόνο για το Cabot Trail.