Ταξιδέψτε από την Ουάσινγκτον, στη Νέα Υόρκη

Ανακαλύψτε πώς θα φτάσετε με τρένο, αεροπλάνο, αυτοκίνητο και λεωφορείο

Η Washington, DC, η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών και η Νέα Υόρκη , η πρωτεύουσα σχεδόν όλων των άλλων, είναι δύο από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στις ΗΠΑ . Αυτές οι πόλεις συσχετίζονται συχνά με δρομολόγια των ανατολικών ΗΠΑ, επειδή είναι περίπου πέντε ώρες μεταξύ τους, ανάλογα με τον τρόπο μεταφοράς σας. Επειδή η διαδρομή μεταξύ Ουάσινγκτον, DC και της Νέας Υόρκης είναι πολύ-ταξίδεψε, υπάρχουν πολλές επιλογές μεταφοράς για να πάρει από το ένα μέρος στο άλλο.

Εδώ είναι οι πιο συνηθισμένες επιλογές και ποιοι είναι οι καλύτεροι για αυτούς.

Με το αυτοκίνητο

Χρόνος ταξιδιού: Περίπου τέσσερις έως πέντε ώρες
Καλύτερη επιλογή για: Οικογένειες ή ταξιδιώτες που επιθυμούν να κάνουν συχνές στάσεις

Η οδήγηση από το DC στη Νέα Υόρκη διαρκεί περίπου τέσσεριςμισι ώρες με το αυτοκίνητο, ανάλογα με την ώρα που φεύγετε (η κυκλοφορία σε ώρες αιχμής στις δύο πόλεις τείνει να είναι βαρύτερη από τις 8 π.μ. έως τις 10 π.μ. και από τις 4 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. ). Η προτιμώμενη διαδρομή των περισσότερων οδηγών είναι η I-95 από το DC μέσω του Maryland και του Delaware, και στη συνέχεια το New Jersey Turnpike μέσω του New Jersey, λαμβάνοντας μία από τις έξοδοι μεταξύ των εξόδων 10 έως 14. και στη συνέχεια να εισέλθει στη Νέα Υόρκη μέσω γέφυρας ή σήραγγας.

Υπάρχουν ορισμένα διόδια στην πορεία μεταξύ DC και NYC, συμπεριλαμβανομένης της σήραγγας Fort McHenry στη Βαλτιμόρη. τη γέφυρα του Delaware Memorial μεταξύ Delaware και New Jersey. το Νιου Τζέρσεϊ Turnpike? και τις γέφυρες προς τη Νέα Υόρκη, όπως οι Goethals και το Verrazano.

Αναμείνετε να πληρώσετε περίπου 37 δολάρια για τα διόδια μονόδρομα και το φυσικό αέριο μπορεί να σας τρέξει περίπου 20 δολάρια ανάλογα με τις πιο πρόσφατες τιμές. Μπορείτε να πληρώσετε για τα διόδια με μετρητά. Οι οδηγοί που κάνουν αυτό το αυτοκίνητο έχουν συχνά ένα Pass EZ, το οποίο επιτρέπει ταχύτερα ταξίδια μέσω των διοδίων.

Με λεωφορείο

Χρόνος ταξιδιού: Περίπου πέντε με έξι ώρες
Καλύτερη επιλογή για: ταξιδιώτες του προϋπολογισμού, φοιτητές

Λαμβάνοντας το λεωφορείο είναι το ίδιο με το αυτοκίνητο εκτός από το ότι κάποιος άλλος κάνει την οδήγηση και δεν χρειάζεται να πληρώνετε όλα τα έξοδα διοδίων και αερίου από μόνος σας. Η λήψη του λεωφορείου υπήρξε από καιρό μεταξύ των φθηνότερων επιλογών για ταξίδια μεταξύ DC και NYC. Τα εισιτήρια μονής κατεύθυνσης μπορεί να κοστίζουν μόλις $ 14 και συνήθως δεν κοστίζουν πολύ περισσότερο από $ 30.

Τα λεωφορεία Greyhound, τα οποία λειτουργούν εκτός του τερματικού γλέντι κοντά στο Union Station της Ουάσινγκτον και το Λιμεναρχείο της Νέας Υόρκης, αποτελούσαν το μοναδικό παιχνίδι στην πόλη. Αλλά τώρα υπάρχουν και άλλες εταιρείες που ανταγωνίζονται για δολάρια ταξιδιωτών. Περιλαμβάνουν το λεωφορείο Bolt, το Megabus και ένα στόλο φτηνών λεωφορείων που λειτουργούν μεταξύ των Chinatowns των δύο πόλεων. Οι περισσότερες γραμμές λεωφορείων προσφέρουν ψυχαγωγία και Wi-Fi σε όλο το στόλο τους.

Με το τρένο

Χρόνος ταξιδιού: Περίπου τρεις και μισή ώρα
Καλύτερη επιλογή για: Επαγγελματίες ταξιδιώτες; εκείνοι που θέλουν να φτάσουν γρήγορα εκεί

Το ταξίδι με τρένο στο Amtrak είναι συνήθως αξιόπιστο, γρήγορο, καθαρό και ευρύχωρο. Το καλύτερο από όλα είναι ότι παίρνετε το τρένο είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσετε από το κέντρο της πόλης στο κέντρο της πόλης χωρίς όλες τις παρενοχλήσεις στάσεων ανάπαυσης ή ελέγχων ασφαλείας όπως μπορείτε να ζήσετε όταν ταξιδεύετε με λεωφορείο ή αεροπλάνο. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είστε σε θέση να ξυρίσετε 90 λεπτά του χρόνου ταξιδιού σε σύγκριση με τη λήψη του λεωφορείου.

Οι σταθμοί τελικού σημείου για το ταξίδι με τρένο μεταξύ Ουάσινγκτον και Νέας Υόρκης είναι η Union Station, DC, και ο σταθμός Penn στη Νέα Υόρκη.

Οι ταξιδιώτες που παίρνουν το Amtrak μπορούν να πάρουν ένα περιφερειακό τρένο, το οποίο κάνει συχνές στάσεις στους σταθμούς κατά μήκος του δρόμου ή το Acela, ένα γρήγορο τρένο - μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ σχεδόν τεσσάρων ωρών χρόνου ταξιδιού και μόνο δύο ωρών και 51 λεπτών. Τα περιφερειακά τρένα τείνουν να κοστίζουν λιγότερο, αλλά αυτό δεν είναι ένας σκληρός και γρήγορος κανόνας. Και οι δύο τύποι τρένων έχουν τα καφέ αυτοκίνητα και τα ήσυχα αυτοκίνητα (cell-phone free), ιδανικές παροχές για επαγγελματίες ταξιδιώτες μεταξύ αυτών των δύο πόλεων. Όσον αφορά τα ποσοστά, τα τρένα δεν είναι ποτέ τόσο φτηνά όσο τα λεωφορεία και είναι μερικές φορές τόσο ακριβό όσο οι πτήσεις. Για παράδειγμα, ένα εισιτήριο Amtrak 'saver' μπορεί να κοστίσει 69 δολάρια ενώ ένα 'premium' (γνωστός και ως business class) μπορεί να σας φτάσει τα $ 400.

Με αεροπλάνο

Ώρα ταξιδιού: Περίπου 2-3 ​​ώρες, συμπεριλαμβανομένων ελέγχων ασφαλείας και πρόσθετων χρόνων ταξιδιού από τα αεροδρόμια στις πόλεις
Καλύτερη επιλογή για: Να φτάσετε εκεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα

Η πτήση μεταξύ DC και NYC είναι γρήγορη, περίπου δύο ώρες από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι περισσότερες πτήσεις από DC προς Νέα Υόρκη προέρχονται και τελειώνουν στα εσωτερικά αεροδρόμια των εν λόγω πόλεων: το Εθνικό Αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον (DCA) και το αεροδρόμιο LaGuardia (LGA). Ωστόσο, οι ταξιδιώτες που αναζητούν συμφωνίες θα κάνουν καλά να ελέγξουν τις αντιστοιχίες των ναύλων στις μηχανές αναζήτησης ταξιδιών μεταξύ του αεροδρομίου Dulles (στα προάστια της Virginia της DC) και του Newark Liberty στο κοντινό αεροδρόμιο του Νιου Τζέρσεϋ ή του John F. Kennedy στο Queens της Νέας Υόρκης.