Μπύρα στο Bamberg

Ο Μπάμπεργκ ήταν έτοιμος για τις μικροβιομηχανίες πριν ήταν δροσερό

Τι θα μπορούσε να είναι πιο μαγευτικό από τους καθεδρικούς ναούς, τα κάστρα και το τριαντάφυλλο του Bamberg ; Για μερικούς επισκέπτες - η μπύρα του.

Rauchbier του Bamberg

Τα ιστορικά ζυθοποιεία της Bamberg κατασκευάζουν πάνω από 50 είδη μπύρας, κυρίως την περιφερειακή ειδικότητα του Rauchbier (μπύρα καπνού). Μια γεύση που αποκτήθηκε για τους απροσδόκητους, αυτή η σκοτεινή μπύρα δοκιμάζει σαν να ακούγεται, όπως ο καπνός. Αυτό οφείλεται στην ασυνήθιστη διαδικασία βύνης όπου οι κόκκοι καπνίζονται πάνω από μια πυρκαγιά ξύλου οξυάς, η οποία εξακολουθεί να υπάρχει όταν μετατραπεί σε μπύρα.

Άλλες ειδικεύσεις μπύρας της Φραγκονίας

Εάν προτιμάτε μια ελαφρύτερη γεύση, η πληθώρα μικροσκοπικών δραστηριοτήτων της Bamberg την απελευθερώνει από τους περιφερειακούς περιορισμούς πολλών άλλων γερμανικών πόλεων. Όπου ο βορρά γενικά προσφέρει pilsners και η Βαυαρία έχει ένα πλήθος Hefeweizens, υπάρχει μια μπύρα κάθε γεύσης στο Bamberg. Ωστόσο, τα παραδοσιακά ζυθοποιεία συνήθως προσφέρουν μόνο δύο με τρεις μπύρες στη βρύση κάθε φορά, οπότε δοκιμάστε ένα δείγμα μπύρας (0,5 λίτρα)

Bamberg Bierkellers

Ενώ κάθε ζυθοποιείο προσφέρει διαφορετική ατμόσφαιρα, περιμένετε να πιείτε στο Bierkeller της περιοχής (κάβα μπύρας). Το όνομα είναι ένα κομμάτι μιας εσφαλμένης ονομασίας, όπως Bamberg Bierkellers στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με κήπους μπύρας . Τοποθετήστε το "auf dem Keller" στις υπαίθριες καθιστικές πλαγιές που επωφελούνται από τη θέα της γραφικής πόλης και του ποταμού, ενώ οι χώροι παρασκευής και αποθήκευσης διατηρούνται δροσεροί στο Keller .

Εκτός από τα ζυθοποιεία της πόλης, υπάρχουν περίπου 300 ζυθοποιίες στις γειτονικές πόλεις. Λίγα μέρη στον κόσμο έχουν την πυκνότητα των ζυθοποιών που βρέθηκαν γύρω από το Bamberg. ¶Έτσι βγείτε εκεί, πίνετε και εξερευνήστε!

Bamberg Tour Brewery

Το Τουριστικό Γραφείο Bamberg (Geyerswörthstraße 5, 96047 Bamberg, Τηλ: +49 (0) 951 / 2976-2005) προσφέρει έναν χάρτη για να περιηγηθείτε σε πολλά διαφορετικά ζυθοποιεία ή απλά ακολουθήστε τις συστάσεις μας.