Ημέρα της Ανεξαρτησίας και η γιορτή του Ευαγγελισμού

Μια διπλή γιορτή εμπλουτίζει την περίοδο ταξιδιού του Μαρτίου

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα τον Μάρτιο; Η Ημέρα της Ανεξαρτησίας στις 25 Μαρτίου θα γεμίσει τους δρόμους με παρελάσεις και εορτασμούς, τόσο κοσμικούς όσο και ιερούς. Στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, οι στρατιωτικές παρελάσεις για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας θα συναντήσουν με εορτασμούς εκκλησιών Ευαγγελισμού Ευαγγελισμού και αντιπολεμικές διαδηλώσεις, κρατώντας τους δρόμους τόσο απασχολημένους και μερικές φορές αποκλεισμένους.

Ιστορία της Ελληνικής Ημέρας Ανεξαρτησίας

Το 1821, οι Έλληνες ανυψώθηκαν έντονα ενάντια στην καταπιεστική οθωμανική αυτοκρατορία που είχε καταλάβει την Ελλάδα για σχεδόν τέσσερα εκατό χρόνια, ξεκινώντας από τον τελικό πόλεμο ανεξαρτησίας.

Ο επίσκοπος Γερμανός της Πάτρας έθεσε τολμηρά τη ελληνική σημαία στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, υποκινώντας την Πελοπόννησο να ανθεί εναντίον των καταπιεστών. Ενώ η ακριβής ημερομηνία πιθανότατα δεν ήταν η 25η Μαρτίου, εμφανίστηκε στα τέλη Μαρτίου και συνδέθηκε σταδιακά με τη θρησκευτική γιορτή του Ευαγγελισμού που έγινε την ίδια μέρα.

Η γιορτή του Ευαγγελισμού

Την ημέρα αυτή στο ελληνορθόδοξο ημερολόγιο, ο αρχάγγελος Γαβριήλ εμφανίστηκε στην παρθένο Μαρία και ανακοίνωσε τα νέα: ήταν έγκυος με το θείο παιδί. Ο επίσκοπος Γερμανός επέλεξε αυτή τη μέρα να παραδώσει ένα διαφορετικό αλλά όχι άσχετο μήνυμα: ένα νέο πνεύμα επρόκειτο να γεννηθεί στην Ελλάδα.

Οι εκκλησίες γιορτάζουν το φεστιβάλ του Ευαγγελισμού με λαμπρότητα, τελετή και χαρά. Το θέαμα είναι ιδιαίτερα έντονο στα νησιά της Τήνου και της Ύδρας (Ύδρα) . Η Ύδρα, μια ναυτική εμπορική δύναμη με γρήγορο, καλά διατηρημένο στόλο, ήταν ένας αποφασισμένος και αποτελεσματικός υποστηρικτής του πολέμου για την Ανεξαρτησία, διπλασιάζοντας τον εορτασμό εκεί.

Μπορείτε επίσης να περιμένετε πολύχρωμες θρησκευτικές τελετές όπου η τοπική μονή ή εκκλησία ονομάζεται "Ευαγγελίσσιος" ή "Ευαγγελίστρια", όπως η Παναγία Ευαγγελίστρια στην Τήνο.

Περισσότερα για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας και το Φεστιβάλ του Ευαγγελισμού

Οι ταξιδιώτες που δεν πέφτουν στο πνεύμα της ημέρας μπορεί να απογοητευτούν από τις καθυστερήσεις, τα απροσδόκητα κλειστά σημεία και από μια γενική έλλειψη προσοχής από τους Έλληνες που είναι απασχολημένοι με τις διπλές διακοπές.

Ελληνική Ημέρα Ανεξαρτησίας

Η Ελληνική Ημέρα της Ανεξαρτησίας γιορτάζεται επίσης από πολλούς Έλληνες της διασποράς και μεγάλες παρελάσεις γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες στις πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών όπου οι Έλληνες έχουν κάνει τα σπίτια τους, συμπεριλαμβανομένης της Βοστώνης και της Νέας Υόρκης. Κάθε χρόνο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σηματοδοτεί την Ελληνική Ημέρα Ανεξαρτησίας με μια διακήρυξη που υπενθυμίζει στους πολίτες τη συμβολή της Ελλάδας στη δημοκρατία και τη συνεχιζόμενη συμβολή των ομογενών στην νέα τους κοινότητα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Βρείτε και συγκρίνετε πτήσεις προς και από την Ελλάδα: Αεροπλάνα Αθηνών και άλλων Ελλάδων - Ο κωδικός του ελληνικού αεροδρομίου για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ATH.

Κρατήστε τη δική σας: