Καλίνικτα: Καληνύχτα στα Ελληνικά

Τι να πείτε στο τέλος της ημέρας

Κατά την προετοιμασία για ένα ταξίδι στην Ελλάδα, είναι καλύτερο να εξοικειωθείτε με την τοπική γλώσσα και τα έθιμα πριν πάτε. Η γνώση του πώς να πω ευχαριστώ (" efkharistó ") ή καληνύχτα στα ελληνικά (" kalinikta ") μπορεί να κάνει πολύ δρόμο για να κάνετε νέους φίλους κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Τα χαιρετισμούς στην ελληνική γλώσσα είναι ευαίσθητα στο χρόνο, οπότε αν λέτε γεια ή αντίο, πρέπει να γνωρίζετε τη σωστή φράση για τη σωστή ώρα της ημέρας. ευτυχώς, υπάρχουν μερικές κοινότητες μεταξύ των χαιρετισμών που διευκολύνουν την ταχεία εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Είτε πρωί, βράδυ είτε νύχτα, όλα τα χαιρετισμούς ξεκινούν με " kali ", που γενικά σημαίνει "καλό". Η ώρα της ημέρας υπαγορεύει το επίθημα - καλίμερα για καλό πρωινό, καλόμισμερη για καλό καλοκαίρι, καλισπερά για καλό βράδυ και καλίνικτα για καλή βραδιά.

Ένας άλλος πολύ πιο σπάνιος τρόπος να πούμε "καληνύχτα" στην Ελλάδα, όπως και κάποιος στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι να ευχηθούμε σε κάποιον " kali oneiros " ή " oneira glyka ", που σημαίνει "γλυκά όνειρα".

Kalispera Versus Kalinikta: Τέλος της Νύχτας στην Ελλάδα

Όταν πρόκειται για τη χρήση φιλικών χαιρετισμών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας σε αυτή τη Μεσόγειο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι ενώ η "καλή βραδιά" και η "καλή νύχτα" μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα "kalispera" και "kalinikta" δεν.

Οι Έλληνες σχεδόν αποκλειστικά χρησιμοποιούν την καλινίκτα για να τελειώσουν μια νύχτα-δεξιά πριν αποχωρήσουν από το τελευταίο μπαρ της νύχτας ή ξεκινούν στο κρεβάτι όταν μένουν με φίλους και οικογένεια.

Από την άλλη πλευρά, οι Έλληνες θα χρησιμοποιήσουν το «kalispera» όταν θα εγκαταλείψουν μια ομάδα ανθρώπων σε ένα εστιατόριο για να ξεκινήσουν τα ποτά με μια άλλη ομάδα. Ουσιαστικά, το kalispera χρησιμοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως το "καλό πρωινό" και το "καλό απόγευμα", που υποδηλώνουν μια συνέχιση της ημέρας και όχι ένα τελικό στην αντίο.

Άλλοι τρόποι να πω "Hello" στην Ελλάδα

Ενώ μαθαίνετε να απαντάτε με την κατάλληλη φράση για την εποχή της ημέρας, πιθανόν να εντυπωσιάσετε τους Έλληνες που συναντάτε στα ταξίδια σας, υπάρχουν πολλά άλλα κοινά χαιρετισμούς και φράσεις στην ελληνική γλώσσα που πιθανόν να συναντήσετε - ειδικά αν ξεκινήσετε με το "kalispera. "

Εάν απλά θέλετε να πείτε "γεια" σε κάποιον της ηλικίας σας που συναντάτε σε ένα μπαρ ή κλαμπ, μπορείτε να πείτε " yasou ", αλλά αν θέλετε να δείξετε σεβασμό, θα θέλετε να πείτε " yassas " αντ 'αυτού. Επίσης, μην ξεχάσετε να ζητήσετε κάτι ωραία λέγοντας "parakaló" ("παρακαλώ") και ευχαριστώντας το άτομο σε απάντηση λέγοντας "efkharistó" ("ευχαριστώ").

Όταν πρόκειται να αποχωρήσετε από τους νεοαφιχθέντες φίλους σας, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να πείτε "αντίο", συμπεριλαμβανομένου του απλώς να επιθυμείτε το πρόσωπο αυτό να είναι "καλό απόγευμα". Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσατε επίσης να πείτε "antío sas", που μεταφράζεται σχεδόν σε "αντίο".

Αν και αυτές οι φράσεις μπορεί να σας βοηθήσουν να σπάσετε τον πάγο, η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας μπορεί να διαρκέσει λίγο. Ευτυχώς, οι περισσότεροι Έλληνες μιλούν επίσης αγγλικά και πολλοί είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν να μάθετε Ελληνικά - ειδικά αν δείξετε το ενδιαφέρον σας στη γλώσσα τους μάθοντας αυτές τις φράσεις.