Η περίοδος του τυφώνα στο Μεξικό

Πώς να αποφύγετε έναν τυφώνα στις διακοπές σας στο Μεξικό

Όταν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στο Μεξικό, θα πρέπει να γνωρίζετε την εποχή που πρόκειται να ταξιδέψετε και το αναμενόμενο κλίμα κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Οι τυφώνες μπορεί να ανησυχούν κατά τη διάρκεια πολλών μηνών του έτους και σε πολλούς αλλά όχι σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς, η εποχή του τυφώνα στο Μεξικό διαρκεί επίσημα από τις αρχές Ιουνίου έως τα τέλη Νοεμβρίου, αλλά κινδυνεύετε περισσότερο να συναντήσετε έναν τυφώνα μεταξύ Αυγούστου και Οκτώβριος.

Οι τυφώνες και οι τροπικές καταιγίδες μπορούν να επηρεάσουν τον καιρό στις ακτές της Καραϊβικής της χερσονήσου Yucatan , της ακτής του Κόλπου και της ακτής του Ειρηνικού . Οι εσωτερικοί προορισμοί μπορεί να πάρουν σημαντική βροχή κατά τη διάρκεια της διαδρομής ενός τυφώνα, αλλά γενικά είναι πολύ λιγότερο επηρεασμένοι από τις περιοχές κατά μήκος των ακτών.

Πριν αποκλείσετε το ταξίδι στο Μεξικό κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων, εξετάστε το εξής: υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα για να ταξιδέψετε στο Μεξικό κατά τη διάρκεια της εποχής τυφώνα. Υπάρχουν λιγότερα πλήθη αυτή τη φορά του έτους και οι τιμές και τα αεροπορικά εισιτήρια του ξενοδοχείου μπορεί να είναι πολύ χαμηλότερα - αν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορείτε να βρείτε μερικές μεγάλες ταξιδιωτικές προσφορές. Αυτή η εποχή συμπίπτει επίσης με τις καλοκαιρινές διακοπές και μπορεί να είναι δελεαστικό για τις οικογένειες να επωφεληθούν από τις χαμηλότερες τιμές για να απολαύσουν μια οικογένεια απογείωση. Υπάρχουν, φυσικά, οι κίνδυνοι που συνεπάγονται τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της εποχής τυφώνα, ωστόσο. Η πιθανότητα ότι ένας τυφώνας θα χτυπήσει ενώ βρίσκεστε σε διακοπές μπορεί να είναι χαμηλός, αλλά αν κάποιος κάνει απεργία, μπορεί να καταστρέψει εντελώς τις διακοπές σας.

Εάν αποφασίσετε να ταξιδέψετε σε προορισμό παραλία κατά τη διάρκεια της εποχής τυφώνα, υπάρχουν μερικές προφυλάξεις που μπορείτε να πάρετε, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος διακοπών σας να είναι απολύτως χαλασμένοι.

Πριν φύγεις:

Αποφύγετε τους τυφώνες:

Υπάρχουν επίσης κάποιες επιλογές που μπορείτε να κάνετε ότι θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι οι διακοπές σας δεν είναι τυφώδεις:

Πάρτε μια κρουαζιέρα. Ένα κρουαζιερόπλοιο μπορεί να αλλάξει την πορεία και τη διαδρομή του για να αποφύγει τυφώνες και τροπικές καταιγίδες. Μπορεί να καταλήξετε παρακάμπτοντας έναν προορισμό που ελπίζατε να επισκεφθείτε, αλλά τουλάχιστον θα δώσετε ένα πέρασμα για κακές καιρικές συνθήκες.

Επιλέξτε έναν εσωτερικό προορισμό. Το Μεξικό έχει πολλά να προσφέρει εκτός από τις παραλίες. Εξετάστε μια από τις όμορφες αποικιακές πόλεις της ως εναλλακτική λύση.

Μπορείτε ακόμα να ζήσετε ζεστό καιρό και ως μπόνους μπορείτε να μάθετε για τη συναρπαστική ιστορία του Μεξικού επίσης.

Ταξιδέψτε σε άλλη εποχή του χρόνου. Πηγαίνετε το χειμώνα ή νωρίς την άνοιξη για να αποφύγετε την εποχή τυφώνα (αν και σε σπάνιες περιπτώσεις, ένας τυφώνας μπορεί να χτυπήσει εκτός εποχής).

Αν ένας τυφώνας χτυπήσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας

Είναι πολύ σπάνιο για έναν τυφώνα να χτυπήσει από έκπληξη. Υπάρχει προειδοποίηση και χρόνος για να προετοιμαστείς εάν πλησιάσει ένας τυφώνας, αν και η ακριβής του τροχιά μπορεί να είναι άγνωστη, θα υπάρξουν προβλέψεις και προειδοποίηση για τη γενική περιοχή που αναμένεται να πληγεί ο τυφώνας. Συνεχίστε με τις αναφορές για τις καιρικές συνθήκες και εάν βρίσκεστε σε μια περιοχή που ενδέχεται να επηρεαστεί, εξετάστε το ενδεχόμενο εκκένωσης εκ των προτέρων. Αν παγιδευτείτε σε έναν τυφώνα ενώ βρίσκεστε στο Μεξικό, θυμηθείτε ότι υπάρχουν πρωτόκολλα για να σας κρατήσουν ασφαλή, γι 'αυτό ακολουθήστε τις οδηγίες του προσωπικού ασφαλείας.

Φέρτε τα προσωπικά σας έγγραφα σε μια επανασφραγιζόμενη τσάντα για να τα κρατήσετε ξηρά. Φορτίστε το κινητό σας όταν μπορείτε και όταν δεν μπορείτε, προσπαθήστε να διατηρήσετε την ισχύ του χρησιμοποιώντας μόνο για ουσιαστική επικοινωνία.