Χρησιμοποιήστε το κινητό σας στο Μεξικό

Οι περισσότεροι από εμάς είναι αδιάσπαστοι από τα τηλέφωνά μας αυτές τις μέρες, για πολλούς τώρα παίρνουν τη θέση ενός ξυπνητηριού, κάμερας, ρολογιού, υπολογιστή, συσκευής αναπαραγωγής μουσικής, καταγραφής φωνής, βιβλίων φράσης και πολλά άλλα. Μπορεί να έρθει σε ιδιαίτερα εύχρηστο, ενώ ταξιδεύετε για να μπορέσετε να αναζητήσετε συμβουλές εστιατορίων, πώς να πω κάτι σε μια ξένη γλώσσα και οδηγίες για να φτάσετε εκεί που πρέπει να πάτε.

Φυσικά, ο εφιάλτης του καθενός επιστρέφει από ένα ταξίδι για να βρει ότι έχετε καταθέσει εκτεταμένες χρεώσεις στο λογαριασμό κινητού τηλεφώνου χωρίς να το συνειδητοποιήσετε.

Θέλετε να αποφύγετε τις χρεώσεις περιαγωγής, αλλά εξακολουθείτε να είστε συνδεδεμένοι. Για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας χωρίς να χρεώνεστε υπερβολικά, θα πρέπει να σκεφτείτε το τηλέφωνό σας πριν την αναχώρησή σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διαχειριστείτε τις δαπάνες και να υπολογίσετε πώς θα έχετε πρόσβαση στο τηλέφωνο ενώ είστε στο ταξίδι σας στο Μεξικό .. Εδώ είναι μερικές διαφορετικές επιλογές για να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στο Μεξικό χωρίς να σπάσετε την τράπεζα .

Προσέξτε στο Wifi

Εάν δεν περιμένετε επείγουσες κλήσεις και δεν χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι όλη την ώρα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την περιαγωγή και τα δεδομένα στο τηλέφωνό σας και απλά να χρησιμοποιήσετε μια σύνδεση wifi όταν μπορείτε να πάρετε ένα, όπως στο Μεξικό Αεροδρόμιο πόλης , σε καφετέριες και εστιατόρια, και ελπίζουμε στο ξενοδοχείο σας. Εφαρμογές όπως το Skype και το Whatsapp θα σας επιτρέψουν να πραγματοποιείτε κλήσεις μέσω μιας σύνδεσης wifi χωρίς να χρησιμοποιείτε το σχέδιο δεδομένων σας, ώστε να μπορείτε να καλείτε δωρεάν στο σπίτι όταν έχετε καλό σήμα WiFi.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει μια εφαρμογή επικοινωνίας στο τηλέφωνό σας πριν από την αναχώρησή σας και εξοικειωθείτε με τη χρήση της μπροστά από το χρόνο, για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα επικοινωνίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Υπάρχουν κάποιες άλλες εφαρμογές ταξιδιού που δεν χρειάζονται ένα σήμα wifi για εργασία που μπορεί επίσης να έρθει χρήσιμο ενώ βρίσκεστε εν κινήσει.

Συζητήστε τις επιλογές με τον παροχέα σας

Πριν από το ταξίδι σας , ρωτήστε τον παροχέα υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας σχετικά με τα διεθνή προγράμματα κλήσεων και δεδομένων. Οι περισσότεροι πάροχοι έχουν διαθέσιμα πακέτα σε πολύ χαμηλότερη τιμή από ό, τι κανονικά θα πληρώνετε για την περιαγωγή και αυτό θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα και πονοκεφάλους αν γνωρίζετε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείτε συχνά το τηλέφωνό σας.

Αγοράστε ένα μεξικάνικο κινητό τηλέφωνο ή τσιπ

Εάν έχετε ένα ξεκλείδωτο κινητό τηλέφωνο, μπορείτε να αγοράσετε ένα μεξικάνικο τσιπ για το τηλέφωνό σας, ώστε να μπορείτε να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις σε βάση πληρωμής. (Και αν το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο, μην ανησυχείτε, μπορείτε να το ξεκλειδώσετε το πολύ σε οποιοδήποτε κατάστημα επισκευής κινητής τηλεφωνίας στο Μεξικό.) Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε ένα φτηνό τηλέφωνο στο Μεξικό για να το χρησιμοποιήσετε για την πραγματοποίηση και λήψη κλήσεων και κειμένων, τηλέφωνο από το σπίτι με τα δεδομένα και περιαγωγή μακριά έτσι ώστε να το χρησιμοποιήσετε μόνο όταν έχετε wifi.

Αυτή η λύση σάς επιτρέπει να έχετε έναν τοπικό αριθμό και να είστε σε θέση να πραγματοποιείτε τοπικές κλήσεις χωρίς κόστος και πιθανόν να συμπεριλάβετε και κάποια δεδομένα. Είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να παρακολουθείτε τα έξοδα επικοινωνίας σας και είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή αν σχεδιάζετε μια μακρά διαμονή στο Μεξικό. Αφήστε τους φίλους και την οικογένειά σας να γνωρίζουν τον αριθμό τηλεφώνου του Μεξικού, αν επιλέξετε αυτή την επιλογή, ώστε να μπορούν να σας στέλνουν κείμενα και μηνύματα Whatsapp στη μεξικανική σας γραμμή.

Υπάρχουν μερικές διαφορετικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στο Μεξικό. Η μεγαλύτερη εταιρεία και η πιο εκτεταμένη σε όλη τη χώρα κάλυψη είναι η Telcel, αλλά μπορεί να διαπιστώσετε ότι η Movistar ή η Iusacell ή άλλη εταιρεία προσφέρει φθηνότερες επιλογές.

Καλώντας Μεξικάνικα κινητά τηλέφωνα

Εάν καλείτε κινητό τηλέφωνο από μια χερσαία γραμμή εντός του Μεξικού, ο αριθμός αυτός προηγείται από έναν 3ψήφιο κωδικό πρόσβασης. Για κλήσεις σε ένα τοπικό κινητό τηλέφωνο (εντός του κωδικού περιοχής από το οποίο καλείτε), καλέστε το 044 και στη συνέχεια τον 10ψήφιο αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Αν καλείτε ένα κινητό τηλέφωνο εκτός του κωδικού περιοχής από το οποίο καλείτε, καλέστε πρώτα 045. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές σχετικά με την πραγματοποίηση και λήψη κλήσεων στο Μεξικό .

Τώρα ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας στο Μεξικό, θυμηθείτε να το βάλετε μερικές φορές και απολαύστε τη στιγμή!