Μεξικό: Πώς να καλέσετε από και προς το Μεξικό

Καλώντας το Μεξικό και κάνοντας κλήσεις από το Μεξικό

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στο Μεξικό, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε μια κλήση εκ των προτέρων για να κάνετε κράτηση σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή να λάβετε πληροφορίες για περιηγήσεις ή δραστηριότητες που σχεδιάζετε να κάνετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Μόλις είστε εκεί, ίσως θέλετε να καλέσετε στο σπίτι για να συνδεθείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή να αντιμετωπίσετε τυχόν ζητήματα που προκύπτουν που μπορεί να χρειαστούν την προσοχή σας. Όταν πραγματοποιείτε αυτές τις κλήσεις, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς κωδικούς κλήσης από αυτούς που έχετε συνηθίσει.

Μεξικό Κωδικός χώρας

Ο κωδικός χώρας για το Μεξικό είναι 52. Όταν καλείτε ένα μεξικάνικο αριθμό τηλεφώνου από τις ΗΠΑ ή τον Καναδά, θα πρέπει να καλέσετε τον κωδικό περιοχής 011 + 52 + τον αριθμό τηλεφώνου.

Κωδικοί περιοχής

Στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις του Μεξικού (Μεξικό, Γκουανταλαχάρα και Μοντερέι), ο κωδικός περιοχής είναι δύο ψηφία και οι αριθμοί τηλεφώνου είναι οκτώ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα οι κωδικοί περιοχής είναι τρία ψηφία και οι αριθμοί είναι επτά ψηφία.

Αυτοί είναι οι κωδικοί περιοχής για τις τρεις μεγαλύτερες πόλεις του Μεξικού:

Πόλη του Μεξικού 55
Γκουανταλαχάρα 33
Μοντερέι 81

Τηλεφωνικές κλήσεις από το Μεξικό

Για τις εθνικές υπεραστικές κλήσεις εντός του Μεξικού, ο κωδικός είναι 01 συν τον κωδικό περιοχής και τον αριθμό τηλεφώνου.

Για τις διεθνείς κλήσεις μεγάλων αποστάσεων από το Μεξικό, ο πρώτος αριθμός κλήσης 00, στη συνέχεια ο κωδικός χώρας (για τις ΗΠΑ και τον Καναδά ο κωδικός χώρας είναι 1, οπότε θα καλούσατε 00 + 1 + κωδικό περιοχής + 7ψήφιο αριθμό).

Κωδικοί χωρών
ΗΠΑ και Καναδάς 1
Ηνωμένο Βασίλειο 44
Αυστραλία 61
Νέα Ζηλανδία 64
Νότια Αφρική 27

Κλήση Κινητά τηλέφωνα

Αν βρίσκεστε εντός του κωδικού περιοχής του αριθμού τηλεφώνου του Μεξικού που θέλετε να καλέσετε, θα πρέπει να καλέσετε 044, κατόπιν τον κωδικό περιοχής και μετά τον αριθμό τηλεφώνου. Τα μεξικάνικα κινητά τηλέφωνα είναι σύμφωνα με ένα σχέδιο που ονομάζεται " el que llama paga ", το οποίο σημαίνει ότι το άτομο που κάνει την κλήση πληρώνει γι 'αυτό, έτσι οι κλήσεις προς τα κινητά τηλέφωνα κοστίζουν περισσότερο από τις κλήσεις προς τακτικούς αριθμούς τηλεφωνικών γραμμών.

Εκτός του κωδικού περιοχής που καλείτε (αλλά εξακολουθείτε να βρίσκεστε στο Μεξικό), θα πρέπει πρώτα να καλέσετε το 045 και, στη συνέχεια, τον 10ψήφιο αριθμό τηλεφώνου. Για να καλέσετε ένα μεξικάνικο κινητό τηλέφωνο από το εξωτερικό, θα καλέσετε σαν να χρειαστείτε μια χερσαία γραμμή: 011-52 και στη συνέχεια τον κωδικό περιοχής και τον αριθμό.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση κινητού τηλεφώνου στο Μεξικό .

Πληρώστε τηλέφωνα και τηλεφωνικές κάρτες

Παρόλο που τα τηλέφωνα πληρωμών γίνονται όλο και λιγότερο συνηθισμένα στο Μεξικό, όπως και στα περισσότερα μέρη, θα πρέπει να τα βρίσκετε αν τα κοιτάξετε προσεκτικά και προσφέρουν έναν φθηνό τρόπο επικοινωνίας στο σπίτι (ή να κάνετε μια κλήση όταν η μπαταρία του κινητού σας είναι νεκρή ). Πολλά τηλέφωνα αμοιβής βρίσκονται σε απασχολημένες γωνίες του δρόμου, καθιστώντας δύσκολη την ακρόαση. Μπορείτε επίσης να κοιτάξετε σε μεγάλα καταστήματα - συχνά θα έχουν ένα τηλέφωνο κοντά στις δημόσιες τουαλέτες - και τείνουν να είναι πολύ πιο ήσυχα.

Οι τηλεφωνικές κάρτες ("tarjetas telefonicas") που χρησιμοποιούνται σε τηλεφωνικά τηλέφωνα μπορούν να αγοραστούν σε νέα καταστήματα και σε φαρμακεία με ονομαστική αξία 30, 50 και 100 pesos. Τα δημόσια τηλέφωνα στο Μεξικό δεν δέχονται κέρματα. Όταν αγοράζετε μια κάρτα τηλεφώνου για χρήση μέσω τηλεφώνου, ορίστε ότι θα θέλατε ένα "tarjeta LADA" ή "tarjeta TELMEX" επειδή πωλούνται επίσης προπληρωμένες κάρτες κινητής τηλεφωνίας ("TELCEL") στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Το τηλεφώνημα από το τηλέφωνο είναι ο οικονομικότερος τρόπος κλήσης, αν και οι τηλεφωνικές κλήσεις μεγάλων αποστάσεων τείνουν να είναι ακριβότερες από το Μεξικό απ 'ό, τι από τις περισσότερες άλλες χώρες.

Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν την κλήση από μια "caseta telefonica", μια επιχείρηση που διαθέτει υπηρεσία τηλεφώνου και φαξ ή από το ξενοδοχείο σας. Τα ξενοδοχεία συχνά προσθέτουν επιπλέον χρέωση για αυτές τις κλήσεις, επομένως δεν είναι η καλύτερη επιλογή εάν ταξιδεύετε με προϋπολογισμό .

Αριθμούς έκτακτης ανάγκης και χρήσιμων αριθμών

Κρατήστε αυτούς τους αριθμούς τηλεφώνου κοντά για τυχόν επείγουσες καταστάσεις. Δεν χρειάζεστε μια κάρτα τηλεφώνου για να καλέσετε αριθμούς έκτακτης ανάγκης από έναν αριθμό τηλεφώνου. Δείτε επίσης τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στο Μεξικό .