Αντικατάσταση της κάρτας SIM για διεθνή περιαγωγή

Εάν ταξιδεύετε στο εξωτερικό με το κινητό σας τηλέφωνο, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε σκεφτεί τους διαφορετικούς τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων προτού πάτε.

Το πρώτο μέρος που πρέπει να ξεκινήσετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το κινητό σας θα λειτουργεί πραγματικά στην χώρα που επισκέπτεστε. Το επόμενο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε εγγραφεί για διεθνή περιαγωγή και ίσως για διεθνή προγράμματα περιαγωγής δεδομένων που προσφέρει ο πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας σας.

Στη συνέχεια, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει κάποιες εναλλακτικές λύσεις εξοικονόμησης χρημάτων για τις διεθνείς χρεώσεις περιαγωγής κινητού τηλεφώνου. Ο πρώτος που εξετάζει είναι η αγορά ενός δεύτερου τηλεφώνου ειδικά για διεθνή ταξίδια.

Πηγαίνοντας ντόπιος με το κινητό σας τηλέφωνο

Ένας άλλος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε είναι να μετατρέψετε το κινητό σας σε ένα "εγγενές" κινητό τηλέφωνο αντικαθιστώντας την κάρτα SIM στο τηλέφωνο.

Πολλοί ταξιδιώτες δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να αντικαταστήσουν την κάρτα SIM του τηλεφώνου τους (την μικρή ηλεκτρονική κάρτα μνήμης που αναγνωρίζει και ρυθμίζει το τηλέφωνο) με μια τοπική (ή συγκεκριμένη) κάρτα SIM. Σε γενικές γραμμές, όταν το κάνετε αυτό, όλες οι εισερχόμενες κλήσεις θα είναι δωρεάν και οι εξερχόμενες κλήσεις (τοπικές ή διεθνείς) θα είναι σημαντικά φθηνότερες.

"Ένας από τους λιγότερο ελκυστικούς τρόπους για να καλέσετε τις ΗΠΑ από το εξωτερικό είναι η χρήση του υπάρχοντος κινητού σας τηλεφώνου και των τυποποιημένων υπηρεσιών", δήλωσε ο Philip Guarino, διεθνής σύμβουλος επιχειρήσεων και ιδρυτής της Elementi Consulting στη Βοστώνη.

"Ακόμα και με ένα πακέτο διεθνούς περιαγωγής στην AT & T, μπορεί να κοστίσει 99 σεντς το λεπτό ή περισσότερο για φωνητικές κλήσεις. Το ηθικό της ιστορίας είναι να" πετάξει "την αμερικανική κάρτα SIM και να αγοράσει μια τοπική κάρτα.

Για χρόνια, όταν ταξιδεύει ο Γκουαρίνο, απλώς αγόρασε κάρτες SIM στο αεροδρόμιο και τις χρησιμοποίησε για φτηνές τοπικές κλήσεις ή κλήσεις σε έναν ελεύθερο αριθμό AT & T για την πραγματοποίηση διεθνών κλήσεων χρησιμοποιώντας μια τηλεφωνική κάρτα χαμηλού κόστους.

"Σε μια πρέζα, ακόμα κι αν καλώ απευθείας από το τηλέφωνό μου χρησιμοποιώντας μια ξένη κάρτα SIM, οι μέσες τιμές άμεσης κλήσης είναι περίπου 60 σεντς ΗΠΑ ανά λεπτό, κάτι που είναι φθηνότερο από τη χρήση της αρχικής μου US SIM", δήλωσε ο Guarino.

Κάρτες SIM Αλλάξτε τον αριθμό σας

Πρέπει να καταλάβετε ότι όταν αντικαθιστάτε την κάρτα SIM, θα λάβετε αυτόματα έναν νέο αριθμό τηλεφώνου, καθώς οι αριθμοί κινητού τηλεφώνου σχετίζονται πραγματικά με τις κάρτες SIM και όχι με τα μεμονωμένα τηλέφωνα. Θα πρέπει να κρατήσετε την υπάρχουσα SIM σας και να την ανοίξετε ξανά όταν επιστρέψετε στην πατρίδα σας. Αν καταλήξετε να τοποθετήσετε μια νέα κάρτα SIM, βεβαιωθείτε ότι έχετε μοιραστεί το νέο σας αριθμό με τα άτομα που θέλετε να μπορέσετε να φτάσετε σε εσάς ή / και να προωθήσετε τις κλήσεις από τον υπάρχοντα αριθμό κινητού τηλεφώνου στον νέο αριθμό (αλλά ελέγξτε για να διαπιστωθεί αν θα υπάρξουν τέλη μεγάλων αποστάσεων).

Εάν σκέφτεστε να αντικαταστήσετε την κάρτα SIM στο τηλέφωνό σας, πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεκλειδωμένο τηλέφωνο. Τα περισσότερα τηλέφωνα είναι περιορισμένα ή "κλειδωμένα", για να λειτουργούν μόνο ο συγκεκριμένος πάροχος κινητής τηλεφωνίας με τον οποίο αρχικά έχετε εγγραφεί. Προγραμματίζουν ουσιαστικά το τηλέφωνο έτσι ώστε να μην λειτουργεί σε δίκτυα άλλων εταιρειών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, οι καταναλωτές μπορούν να ξεκλειδώσουν τα τηλέφωνά τους πληκτρολογώντας μια ειδική σειρά πλήκτρων έτσι ώστε το τηλέφωνο να λειτουργεί στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας άλλων φορέων και με τις κάρτες SIM άλλων φορέων.

Αλλες επιλογές

Αν η αντικατάσταση της κάρτας SIM είναι πολύ περίπλοκη ή προκαλεί σύγχυση, μην ανησυχείτε. Μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα στο λογαριασμό κινητού τηλεφώνου σας χρησιμοποιώντας υπηρεσίες κλήσης μέσω Internet όπως το Skype.