Πώς να χρησιμοποιήσετε το έξυπνο τηλέφωνο σας στο εξωτερικό

Βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί και αποφεύγετε απροσδόκητους λογαριασμούς

Σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας ενώ ταξιδεύετε διεθνώς; Εδώ είναι πέντε απλοί τρόποι για να εξασφαλίσετε μια απλή εμπειρία ενώ είστε μακριά και αποφύγετε τις άσχημες εκπλήξεις νομοσχέδιο όταν φτάσετε στο σπίτι.

Βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας θα λειτουργήσει στον προορισμό σας

Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας θα λειτουργεί στους προορισμούς που θέλετε. Οι εταιρείες κυψέλης σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνολογίες και συχνότητες και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το τηλέφωνό σας θα λειτουργήσει με όλα αυτά.

Τα παλαιότερα τηλέφωνα της Verizon και της Sprint, ειδικότερα, μπορεί να είναι προβληματικά.

Αρχικά, ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης του τηλεφώνου. Εάν πωλείται ως "παγκόσμιο τηλέφωνο" ή υποστηρίζει τετραπλάνο GSM, θα πρέπει να λειτουργεί σε μεγάλο μέρος του κόσμου. Αν αγοράσατε το τηλέφωνό σας από την εταιρεία κυττάρων σας και δεν είστε βέβαιοι εάν θα λειτουργήσει στο εξωτερικό, επικοινωνήστε με την υποστήριξη πελατών.

Οι περισσότερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας επίσης δεν επιτρέπουν αυτόματα τον λογαριασμό σας για διεθνή περιαγωγή, λόγω του υψηλού κόστους που μπορεί να προκύψει. Αφού γνωρίζετε ότι το τηλέφωνό σας μπορεί να λειτουργήσει σε συγκεκριμένο προορισμό, βεβαιωθείτε ότι επικοινωνείτε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για να ενεργοποιήσετε την περιαγωγή στον λογαριασμό σας.

Περισσότερες πληροφορίες:

Ελέγξτε για Πακέτα Παγκόσμιας Περιαγωγής

Η χρήση του τηλεφώνου σας στο εξωτερικό μπορεί να είναι μια πολύ δαπανηρή άσκηση. Πολλά σχέδια κυττάρων δεν περιλαμβάνουν κλήσεις, κείμενα ή δεδομένα ενώ ταξιδεύουν σε διεθνές επίπεδο και τα ποσοστά μπορούν να είναι εξαιρετικά υψηλά. Δεν είναι ασυνήθιστο να ακούσετε τους ανθρώπους που επιστρέφουν από διακοπές μιας ή δύο εβδομάδων και λαμβάνουν χιλιάδες δολάρια για τη χρήση κινητών τηλεφώνων.

Για να αποφύγετε αυτό να σας συμβεί, ελέγξτε αν η εταιρεία κυττάρων σας έχει πακέτα σχεδιασμένα για διεθνή χρήση. Ενώ πολλά τέτοια πακέτα είναι ακόμα ακριβά σε σύγκριση με τη χρήση του τηλεφώνου σας στο σπίτι, είναι ακόμα πολύ φθηνότερα από τα ποσοστά "pay as you go". Ο Καναδάς και το Μεξικό, ιδίως, διαθέτουν συχνά διαθέσιμα πακέτα περιαγωγής.

Ενώ η T-Mobile έχει ένα σχέδιο με δωρεάν SMS και δεδομένα (και φθηνές κλήσεις πίσω στις ΗΠΑ) για τους πελάτες της που ταξιδεύουν στο εξωτερικό και το Google Fi προσφέρει τα ίδια εύλογα ποσοστά δεδομένων σε διεθνές επίπεδο όπως στο σπίτι, αυτά εξακολουθούν δυστυχώς να είναι σπάνιες εξαιρέσεις .

Μάθετε αν είναι ξεκλειδωμένο

Αν προτιμάτε να αποφεύγετε πλήρως τις χρεώσεις περιαγωγής, μπορείτε να το κάνετε με ένα ξεκλείδωτο smartphone GSM. Με μία από αυτές, μπορείτε να καταργήσετε την κάρτα SIM της υπάρχουσας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και να την αντικαταστήσετε με μία από μια τοπική εταιρεία στον προορισμό σας.

Ανάλογα με το πού πηγαίνετε στον κόσμο, η ίδια η κάρτα θα κοστίσει μερικά δολάρια, ενώ η πίστωση αξίας 20 δολαρίων θα σας δώσει συνήθως αρκετές κλήσεις, κείμενα και δεδομένα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Δυστυχώς, αν δεν πληρώσατε ολόκληρη την τιμή για το τηλέφωνό σας, ενδέχεται να μην ξεκλειδωθεί. Υπάρχουν εξαιρέσεις, ωστόσο, και είναι πιο εύκολο να αγοράσετε ένα ξεκλειδωμένο τηλέφωνο (ή να το ξεκλειδώσετε μετά την αγορά) από ό, τι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα πρόσφατα μοντέλα iPhone, για παράδειγμα, έχουν μια υποδοχή κάρτας SIM που έχει ξεκλειδωθεί για διεθνή χρήση, ανεξάρτητα από την εταιρεία από την οποία την αγοράσατε.

Εάν δεν είστε ένας από τους τυχερούς, αξίζει να επικοινωνήσετε με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας σας για να δείτε εάν θα σας ξεκλειδώσει για εσάς, ειδικά εάν το τηλέφωνο δεν είναι πλέον συμβεβλημένο.

Κάποιοι μεταφορείς έχουν αρχίσει να το κάνουν αυτόματα μόλις το τηλέφωνο τεθεί εκτός σύμβασης. Υπάρχουν επίσης ανεπίσημες μέθοδοι απελευθέρωσης ορισμένων μοντέλων smartphone, αλλά αυτά γίνονται με δική σας ευθύνη και θα πρέπει να θεωρούνται έσχατη λύση.

Απενεργοποίηση δεδομένων κυψέλης (και χρήση του Wi-Fi αντίθετα)

Εάν το smartphone σας δεν είναι ξεκλειδωμένο και δεν έχετε ένα καλό πακέτο διεθνούς περιαγωγής, υπάρχουν ακόμα τρόποι να αποφύγετε να ξοδέψετε μια περιουσία.

Το πιο προφανές είναι να απενεργοποιήσετε τα κυψελοειδή δεδομένα προτού επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο στον προορισμό σας και αφήστε τον μέχρι να φτάσετε στο σπίτι. Σε ποσοστά έως και 20 $ ανά megabyte, θα μπορούσατε να ξοδέψατε εκατοντάδες δολάρια για να κατεβάσετε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προτού φτάσετε στο carousel αποσκευών.

Αντ 'αυτού, περιορίστε τον εαυτό σας στη χρήση του Wi-Fi ενώ είστε μακριά. Τα περισσότερα καταλύματα περιλαμβάνουν τώρα ασύρματο Internet, δωρεάν ή με σχετικά μικρό κόστος, ενώ καφετέριες και εστιατόρια μπορούν να καλύψουν τα κενά όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

Δεν είναι τόσο βολικό όσο έχετε τα κυτταρικά δεδομένα στα χέρια σας, αλλά είναι πολύ φθηνότερο.

Χρησιμοποιήστε το Google Voice ή το Skype αντί της πραγματοποίησης κλήσεων

Τέλος, αν χρησιμοποιείτε Wi-Fi ή κυψελοειδή δεδομένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές smartphone όπως το Skype, το WhatsApp ή το Google Voice όταν πρέπει να είστε σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά σας στο σπίτι σας. Αντί να πληρώνετε υψηλά διεθνή τέλη κλήσεων και κειμένου, αυτές οι εφαρμογές σάς επιτρέπουν να μιλάτε και να στέλνετε κείμενα δωρεάν ή φτηνά σε οποιονδήποτε σε όλο τον κόσμο.

Η χρήση του Google Voice σάς επιτρέπει να καλείτε και να γράφετε τον αριθμό των περισσότερων αμερικανικών και καναδικών αριθμών χωρίς κόστος, καθώς και σε οποιαδήποτε χώρα εκτός αυτής με μικρή χρέωση. Το Skype διαθέτει επίσης χαμηλές χρεώσεις ανά λεπτό για κλήσεις και κείμενα και οι δύο εφαρμογές σας επιτρέπουν να καλείτε τους άλλους χρήστες της υπηρεσίας δωρεάν, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται. Το WhatsApp σάς επιτρέπει να κάνετε κείμενα και να καλείτε οποιονδήποτε άλλο χρήστη της εφαρμογής δωρεάν.

Με μια μικρή προετοιμασία, η επικεφαλίδα στο εξωτερικό με το smartphone σας δεν πρέπει να είναι μια δύσκολη ή ακριβή πρόταση. Καλα να περνας!