Πολιτιστικές συμβουλές για επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ισπανία

Τι να μην αγαπάς για την Ισπανία; Το κλίμα? Οι άνθρωποι? Το φαγητό? Η αρχιτεκτονική? Είναι καταπληκτικό. Γι 'αυτό είναι υπέροχο όταν έχω την ευκαιρία να το επικεφαλής στις επιχειρήσεις. Αν είστε σε θέση να επισκεφθείτε την Ισπανία για επαγγελματικούς λόγους, φροντίστε να το εκτιμήσετε - αλλά είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε τον πολιτισμό! Δεν θέλετε να χρεώσετε μια πιθανή επιχειρηματική συμφωνία λέγοντας ή κάνοντας το λάθος πράγμα.

Για να κατανοήσω καλύτερα όλες τις αποχρώσεις και τις πολιτιστικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν έναν επιχειρηματία που ταξιδεύει στην Ισπανία, έκανα συνέντευξη από τον Gayle Cotton, συγγραφέα του βιβλίου Say Anything to Anyone, Anywhere: 5 κλειδιά για την επιτυχημένη διαπολιτισμική επικοινωνία.

Η κ. Cotton είναι ειδικός στις πολιτισμικές διαφορές και διακεκριμένος ομιλητής και αναγνωρισμένη αρχή στην διαπολιτισμική επικοινωνία. Είναι επίσης Πρόεδρος της Circles of Excellence Inc. και έχει παρουσιαστεί σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα, όπως: NBC News, BBC News, PBS, Good Morning America, PM Magazine, PM Northwest και Έκθεση Pacific. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κ. Cotton, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.GayleCotton.com. Η κ. Cotton ήταν ευτυχής να μοιραστεί τις συμβουλές με τους αναγνώστες του About.com για να βοηθήσει τους επαγγελματίες ταξιδιώτες να αποφύγουν πιθανά πολιτισμικά προβλήματα όταν ταξιδεύουν.

Τι συμβουλές έχετε για τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν προς την Ισπανία;

5 Βασικά θέματα συζήτησης ή συμβουλές χειρονομίας

5 θέματα θεμάτων συνομιλίας ή ταμπού χειρονομίας

Τι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε σχετικά με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων ή διαπραγμάτευσης;

Η λήψη αποφάσεων και οι διαπραγματεύσεις στην Ισπανία μπορεί να είναι αργή και διαβουλεύονται διάφορα επίπεδα ιεραρχίας, καθώς αναλύονται πτυχές μιας πρότασης. Μετά από μια επιτυχημένη διαπραγμάτευση, τα δώρα ανταλλάσσονται μερικές φορές για να σηματοδοτήσουν την χαρούμενη περίσταση.

Οποιεσδήποτε συμβουλές για γυναίκες;

Οι γυναίκες μερικές φορές αγκαλιάζουν ελαφρώς, έπειτα αγγίζουν τα μάγουλα ενώ φιλάνε ελαφρά τον αέρα. Μπορούν επίσης να χαιρετήσουν έναν Ισπανό άνδρα ο οποίος είναι ιδιαίτερα στενός φίλος με αυτόν τον τρόπο.

Οποιεσδήποτε συμβουλές για χειρονομίες;

Ένα ευρύ φάσμα χειρονομιών συνοδεύει τακτικά συνομιλία. Μη διστάσετε να ρωτήσετε αν δυσκολεύεστε να καταλάβετε αυτές τις χειρονομίες, ειδικά επειδή οι έννοιες συχνά διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή.