ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: Χρυσή πόρτα

Το πιο θρυλικό spa της Αμερικής

Το Golden Door Spa στο Escondido της Καλιφόρνια είναι το αρχικό πολυτελές spa προορισμού , το οποίο δημιουργήθηκε από την Deborah Szekely το 1958. Πολλοί θεωρούν ότι εξακολουθεί να είναι το καλύτερο , ειδικά αν ψάχνετε για μια οικεία, ενθουσιώδη, προσαρμοσμένη εμπειρία. Το μεγαλύτερο μέρος του έτους είναι μια γυναικεία υποχώρηση που ειδικεύεται σε επταήμερες διαμονές, αλλά υπάρχουν τέσσερις εβδομάδες για άνδρες και τέσσερις εβδομάδες συν-εβδομαδιαίως κάθε χρόνο. Αυτό είναι ίσως το πιο όμορφο σπα που θα μείνετε ποτέ.

Όταν η Deborah αρχικά συνέλαβε τη Golden Door, το πρότεινε σε ένα ιαπωνικό Ryokan, ένα παραδοσιακό ιαπωνικό πανδοχείο που ξεκίνησε από την εποχή του Edo (1603-1868) και περιλάμβανε κοινόχρηστα λουτρά. Σαράντα δωμάτια με ιδιωτικές βεράντες περιβάλλονται από σχολαστικά διαμορφωμένες αυλές θάμνων καμέλια, λιμνούλες koi ή καταπραϋντικές αμμώδεις κήπους με ρακοκκαλιές. Η αντίκα ιαπωνική τέχνη στην περιοχή υποδοχής και οι πέτρινοι φανοί που συγκρατούν την ιδιοκτησία εισήχθησαν όλοι από την Ιαπωνία.

Είναι ένα από τα πιο ακριβά ιαματικά λουτρά της χώρας - σχεδόν $ 9.000 για μια επταήμερη διαμονή που περιλαμβάνει ένα ιδιωτικό δωμάτιο, ένα καθημερινό μασάζ στο δωμάτιο, ένα εξειδικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα ομορφιάς με τον προσωπικό σας αισθητικό, το οποίο περιλαμβάνει πέντε περιποίηση του δέρματος συνεδρίες που μπορεί να περιλαμβάνουν περιποιήσεις προσώπου, αποτρίχωση και γεύση φρυδιών. Παίρνετε επίσης δύο φυτικά αναδιπλώματα, μανικιούρ, πεντικιούρ, σαμπουάν και φυσώντας και μια μακιγιάζ - 18 θεραπείες καθ 'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

(Υπάρχει επίσης διαθέσιμο πρόγραμμα για πέντε ημέρες).

Δεν πρόκειται μόνο για περιποίηση, ωστόσο. Παίρνετε τέσσερις ιδιωτικές συνεδρίες με έναν προσωπικό προπονητή συν ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα λήψης στο σπίτι. Εξαιρετική κουζίνα σπα είναι κατασκευασμένη από έναν βιολογικό κήπο, λίγα βήματα από την κουζίνα. Μια πλήρης ντουλάπα spa, που περιλαμβάνει ρούχα εξάσκησης και ιαπωνική Yukata (η περίφημη μπλε και λευκή βαμβακερή ρόμπα που όλοι φορούν στο δείπνο πάνω από τα ρούχα τους), βρίσκονται στο δωμάτιό σας κατά την άφιξη.

Οι κυρίες που γεύμα

Η πελατεία είναι σίγουρα γυναίκες με χρήματα (ή που παντρεύτηκαν με άνδρες που έχουν τα φορτία της) και τις κόρες τους. Τα γυαλιά ηλίου Chanel, οι σύζυγοι που διακινούνται εταιρείες Fortune 500 και το αν θα πάνε σε οποιοδήποτε άλλο σπα είναι τα θέματα που γίνονται καθημερινά στο γεύμα δίπλα στην πισίνα. Σε ένα σημείο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, το πανέμορφο προσωπικό που εργάζεται στο κατάστημα δώρων βγαίνει για μια επίδειξη μόδας, φορώντας κομψά ρούχα όμορφα αξεσουάρ. Οι άντρες λέγονται ότι αγαπούν τη Χρυσή Πόρτα όσο και τις γυναίκες, με πολλούς να επιστρέφουν ταυτόχρονα το επόμενο έτος για να συναντηθούν και πάλι.

Η Χρυσή Πόρτα προσφέρει ακόμα τη ζύγιση και τη μέτρηση κατά την άφιξη και την αναχώρησή σας - στις πρώτες ημέρες λίπους - αλλά έχει αλλάξει με την πάροδο των ετών. Η Deborah το πουλούσε στη δεκαετία του '90 (μετά τη λύπη της) και μετά από μια ανεπιτήρητη περίοδο ιδιοκτησίας της εταιρείας, αγοράστηκε από τη Joanne Conway (σύζυγο του φιλανθρωπικού δισεκατομμυριούχου Bill Conway), με την ιδέα της αποκατάστασης της παλιάς δόξας. Έχει απαλλαγεί από τις άλλες χρυσές πόρτες που είχαν λάβει άδεια από το franchise, προσέλαβε έναν νέο διευθύνοντα σύμβουλο και την υποψήφια εσωτερική σχεδιάστρια Victoria Hagan για να επιβλέπει ανακαίνιση αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Στη συνέχεια άρχισε να αγοράζει γειτονικό ακίνητο Escondido. Σήμερα η Golden Door περιβάλλεται από 600 ορεινά στρέμματα.

Τα πρωινά ξεκινούν με μια (προαιρετική) πεζοπορία πάνω σε αυτούς τους λόφους σε μια εκπληκτική θέα για να δείτε την ανατολή του ηλίου. Αλλά αν κοιμηθείτε, το πρωινό μπορεί να σας περιμένει στο δωμάτιό σας, η κουρτίνα τράβηξε στα μισά του δρόμου πίσω σε μια όμορφη σκηνή από πέτρινα ιαπωνικά φανάρια και ανθισμένες αζαλέες, όπως μια νεράιδα έχει έρθει να σας φροντίσει ενώ κοιμάστε.

Ένα απαράμιλλο επίπεδο υπηρεσίας

Αυτό το επίπεδο εξυπηρέτησης είναι δυνατό στο πανδοχείο που έχει εμπνευστεί από την Ιαπωνία, επειδή υπάρχουν λίγοι άνθρωποι - το πολύ σαράντα άτομα κάθε εβδομάδα, όλοι στο δωμάτιό τους. Η έκπληξη είναι ότι δεν υπάρχει πλούσιο "σπα" όπου θα έχετε ένα μασάζ. Ο θεραπευτής έρχεται στο δωμάτιό σας κάθε μέρα. Κατά τη διάρκεια μιας επταήμερης διαμονής που ξεκινάει την Κυριακή, περιμένετε ένα καθημερινό μασάζ στο δωμάτιο.

Επειδή υπάρχουν τόσο λίγοι άνθρωποι (και οι περισσότεροι είναι εκεί για μια εβδομάδα), εσείς εστιάζετε προς τους ανθρώπους που σας αρέσουν και αναπτύσσετε μια συντροφικότητα εδώ.

Όλοι συγκεντρώνουν πριν από το δείπνο (στο Yukatas τους) για λίγο κοινωνικό χρόνο πριν το δείπνο, το οποίο πραγματοποιείται γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι. Το φαγητό, παρασκευασμένο με φρέσκα προϊόντα που καλλιεργούνται σε πέντε στρέμματα βιολογικών κήπων Golden Door, είναι εκπληκτικό.

Ανάμεσα στις 40 δραστηριότητες υπάρχουν όλα όσα θα περίμενε κανείς σε ένα σπα πρώτης τάξεως προορισμού (πεζοπορίες με οδηγό σε 30 μίλια μονοπάτια, γιόγκα κορυφαίων πτήσεων, Pilates, εξαίρετη προσωπική εκπαίδευση και διδασκαλία διαλογισμού) μαζί με λίγα πράγματα που δεν θα τα κάνατε τοξοβολία, χορός burlesque, προπονητής aswim και δύο λαβύρινθους, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας που περπατά μαζί με κεριά.)

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την Κλινική Χρυσή Πόρτα που παρέχει εργαλεία για αρχάριους, ψυχαγωγικούς δρομείς ή αθλητές για μια εκδήλωση. Έχετε την τρέχουσα φόρμα σας αξιολογηθεί και μάθετε νέες τεχνικές για να μεταμορφώσετε την προσέγγισή σας έτσι ώστε να μπορείτε να τρέξετε "ελαφρύτερα" Γιατί πρέπει οι παίκτες του γκολφ να είναι οι μόνοι που έχουν κλινικές;

Ορισμένες εβδομάδες χτίζονται γύρω από ειδικά θέματα - τρόφιμα και κρασί. νοημοσύνη? αστρολογία - ή γύρω από ειδικούς ανθρώπους - εκπαιδευτές διασημοτήτων, ολοκληρωμένοι γιατροί, νευροεπιστήμονες. Δεν έχει σημασία όταν πηγαίνετε, θα είναι διασκεδαστικό, διεγερτικό, νόστιμο, χαλαρωτικό και εμπνευσμένο.

Η Golden Door έχει δεσμεύσει το 100% των καθαρών κερδών για να επιλέξει φιλανθρωπικούς οργανισμούς για την υποστήριξη των αποστολών τους, από την καταπολέμηση της παγκόσμιας φτώχειας έως την υποστήριξη της θεραπείας του καρκίνου για παιδιά στο Σαν Ντιέγκο.

Επικοινωνήστε με την Golden Door:

PO Box 46077, Escondido, California
Τηλέφωνο: 800-424-0777 ή 760-744-5777
Ιστοσελίδα: www.goldendoor.com