Γερμανικός δρόμος οίνου

Αμπελώνες, δοκιμές κρασιού και φεστιβάλ συγκομιδής στη Γερμανία

Ο γερμανικός οίνος κρασιού μέσω του Ρηνανία-Παλατινάτου είναι η παλαιότερη γραφική οδός της χώρας. Ξεκινάει στην πόλη Bockenheim στα νοτιοδυτικά της Γερμανίας και στη συνέχεια εκτείνεται κατά μήκος 50 μιλίων κρασιού. Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αμπελουργική περιοχή της Γερμανίας και φτάνει μέχρι τα γαλλικά σύνορα.

Κουνώντας μέσα από αμπελώνες, κρασιά και λόφους του δάσους του Παλατινάτου, θα πάρετε μια μεγάλη γεύση από την 1000χρονη αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής.

Κατά μήκος του δρόμου, μπορείτε να σταματήσετε στα καταστήματα κρασιού, στις αίθουσες γευσιγνωσίας και να επισκεφθείτε τα τοπικά φεστιβάλ κρασιού.

Ιστορία του γερμανικού οίνου κρασιού

Η περιοχή του κρασιού του Παλατινάτου ευλογείται με ένα ήπιο, μεσογειακό κλίμα. Χάρη στην αφθονία των ηλιόλουστων ημερών καλλιεργούνται εδώ εξωτικά φρούτα όπως τα σύκα, τα λεμόνια και τα ακτινίδια - μια σπανιότητα για τη Γερμανία. Την άνοιξη , η επαρχία του Παλατινάτου αναβλύζει με τα ροζ και λευκά χρώματα χιλιάδων ανθισμένων αμυγδαλών.

Μια διαδρομή κατά μήκος του γερμανικού οίνου κρασιού είναι επίσης ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. Παράλληλα με τα μεσαιωνικά κάστρα , τα μισά ξύλινα σπίτια και τα αιωνόβια μονές, θα βρείτε ίχνη ακόμη πιο πρώιμων εποχών. Τα αμπέλια εισήχθησαν στο Παλατινάτο κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους και τα ερείπια των ρωμαϊκών κελαριών και των παλιών ταβερνών αποτελούν έντονες υπενθυμίσεις της κληρονομιάς αυτής.

Πόλεις και Χωριά στον Γερμανικό Οίνο Οίνου

Ένα από τα πιο γοητευτικά μέρη του γερμανικού οίνου κρασιού είναι οι γραφικές παλιές πόλεις και χωριά που θα περάσετε στο αυτοκίνητό σας.

Πάρτε το χρόνο σας για να εξερευνήσετε τις ιστορικές πλατείες της αγοράς, τα εστιατόρια του παλιού κόσμου και τους στενούς λιθόστρωτους δρόμους. Απολαύστε μια τοπική γεύση στις αγορές του υπαίθριου αγρότη και στα φεστιβάλ κρασιού , τα οποία γιορτάζονται σε όλη τη διάρκεια της άνοιξης, του καλοκαιριού και του φθινοπώρου.

Γερμανοί οίνοι κρασιού Κύρια σημεία:

Συνιστώμενη γερμανική οδική οδός

Ξεκινήστε τη διαδρομή σας στο Bockenheim, το οποίο είναι διάσημο για τους περιφερειακούς διαγωνισμούς λογοτεχνίας. Ακολουθήστε τις κίτρινες πινακίδες που λένε Deutsche Weinstrasse .

Ταξιδιωτικές Συμβουλές για το Γερμανικό Οίνο Οίνου

Δείτε φωτογραφίες του γερμανικού οίνου κρασιού