Παρακολούθηση φαλαινών στο Μοντερέι και τη Σάντα Κρουζ

Πώς να παρακολουθήσετε φάλαινες στο Monterey Bay Καλιφόρνια: Monterey στη Σάντα Κρουζ

Η ακτή Monterey είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στην Καλιφόρνια - ή ίσως στον κόσμο - για να παρακολουθήσετε φάλαινες και άλλες θαλάσσιες ζωές.

Οι φάλαινες έρχονται στον κόλπο Monterey επειδή είναι γεμάτες από πράγματα που τους αρέσει να τρώνε. Τα πλαγκτόν, το κριλ, τα καλαμάρια και οι γαύροι μεταφέρονται στην επιφάνεια του ωκεανού με έναν τέλειο συνδυασμό ανέμου, τη γωνία της ακτογραμμής και την περιστροφή της γης.

Στην πραγματικότητα, το εθνικό θαλάσσιο ιερό Monterey Bay είναι σχεδόν όπως οι πεδιάδες Serengeti της Αφρικής, πλούσιες σε άγρια ​​φύση.

Περισσότερα από 30 είδη θαλάσσιων θηλαστικών, 180 είδη θαλάσσιων πτηνών και shorebirds, και τουλάχιστον 525 είδη ψαριών ζουν σε αυτό.

Καλύτερος χρόνος για την παρακολούθηση των φαλαινών στον κόλπο Monterey

Για να γίνει ακόμα πιο ελκυστική η περιοχή Monterey και Santa Cruz, η εποχή παρακολούθησης φαλαινών είναι η μεγαλύτερη στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, που διαρκεί σχεδόν όλο το χρόνο. Δεν έχει σημασία όταν πηγαίνετε, είναι πιθανό να δείτε ένα ή περισσότερα είδη φαλαινών, τα οποία μπορεί να μεταναστεύουν μέσω της περιοχής ή να τρέφονται στον κόλπο.

Οι φάλαινες και οι γαλάζιες φάλαινες μπορούν να βρεθούν όλο το χρόνο στον Monterey Bay. Δεν είναι ασυνήθιστο να δει κανείς σπάνια φτερά ή φάλαινα minke εκεί. Από καιρό σε μια στιγμή, ακόμη πιο σπάνιες φάλαινες και φάλαινες σπερματοζωαρίων εμφανίζονται επίσης.

Οι εθνικές γεωγραφικές στιγμές που αξίζει να συμβεί όταν μεταναστεύουν γκρίζες φάλαινες περνούν από τον κόλπο Monterey από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τον Απρίλιο. Καθώς οι γκρίζες φάλαινες διασχίζουν το υποβρύχιο φαράγγι, οι φάλαινες δολοφόνων (orcas) περιμένουν τους - και επιτίθενται, συνήθως τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Μπορείτε να δείτε μια τέτοια συνάντηση σε ένα βίντεο από την National Geographic που περιλαμβάνει μια μητέρα γκρίζα φάλαινα, το μοσχάρι της και ένα πακέτο φαλαινών δολοφόνων. Εάν θα διαπιστώσετε ότι είναι ενοχλητικό, μπορείτε να θελήσετε να ρωτήσετε αν orcas έχουν παρατηρηθεί πριν πάτε σε μια κρουαζιέρα παρακολούθησης φαλαινών.

Από το Μάιο έως τα μέσα Δεκεμβρίου, οι φάλαινες και οι γαλάζιες φάλαινες τροφοδοτούνται με αντσούγιες και κριλ στον κόλπο Monterey, που συχνά περνούν αρκετές μέρες στο ίδιο σημείο.

Όχι μόνο καθιστούν ευκολότερο να βρεθούν, αλλά περνούν πολύ χρόνο κοντά στην επιφάνεια, δίνοντάς σας μια στενή ματιά σε αυτά.

Εκτός από τις φάλαινες, οι άνθρωποι συχνά βλέπουν τα δελφίνια λευκής όψης του Ειρηνικού, τα δελφίνια του Risso και τις φώκιες του Dall στον κόλπο. Οι τοπικοί τουριστικοί πράκτορες λένε ότι δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπει κανείς χιλιάδες ή περισσότερα δελφίνια τη φορά.

Για να μάθετε ποια είναι όλα αυτά τα θαυμάσια πλάσματα που μοιάζουν κοντά (και πώς μοιάζουν όταν τα βλέπετε από μια βάρκα που παρακολουθεί φάλαινες), ελέγξτε τον οδηγό παρακολούθησης φαλαινών της Καλιφόρνιας .

Παρακολουθήστε κρουαζιέρες φάλαινας στον κόλπο Monterey

Ο κόλπος Monterey παράγει ένα ευρύ, σαρωτικό τόξο κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού. Η πόλη του Monterey βρίσκεται στο νότιο άκρο, η Santa Cruz στο βορρά και η Moss Landing στη μέση. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη φάλαινα οπουδήποτε κατά μήκος των ακτών της.

Από την πόλη του Monterey , το Monterey Whale Watching είναι το πιο αναθεωρημένο και καλύτερα βαθμολογημένο κρουαζιέρα παρακολούθησης φαλαινών Monterey από τους χρήστες στο Yelp. Διαβάστε μερικές από τις κριτικές τους για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το πώς είναι η εμπειρία.

Από το Moss Landing , το κρουαζιερόπλοιο Sanctuary is well-rated και ταξιδεύει πάντα με έμπειρο θαλάσσιο βιολόγο. Η Moss Landing βρίσκεται στο τέλος του υποθαλάσσιου φαραγγιού του Monterey, το οποίο επιτρέπει στα σκάφη τους να φτάσουν πολύ γρήγορα στο νερό (όπου οι φάλαινες είναι).

Από τη Σάντα Κρουζ , δοκιμάστε το Santa Cruz Whale Watching, το οποίο παίρνει ομοιόμορφα κορυφαία σημάδια από τους κριτές της Yelp, οι οποίοι χαϊδεύουν για το έμπειρο και έμπειρο πλήρωμά τους.

Παρακολούθηση φάλαινας από την ακτή γύρω από τον κόλπο Monterey

Μπορείτε να παρακολουθήσετε φάλαινες από τη γη κατά μήκος της ακτής του Monterey, αλλά τα καλύτερα μέρη για αυτό δεν είναι στις όχθες του κόλπου. Αντ 'αυτού, είναι νότια του Carmel κατά μήκος της ακτής.

Δοκιμάστε το κρατικό πάρκο Point Lobos όπου περνάει κοντά στο Pinnacle Point, το οποίο μπορείτε να φτάσετε με το Cypress Grove Trail.

Μπορεί επίσης να δείτε φάλαινες στην ανοιχτή θάλασσα κοντά στην Καλιφόρνια 1 μεταξύ του εστιατορίου Nepenthe και της πόλης Big Sur. Οι άνθρωποι αναφέρουν επίσης ότι βλέπουν φάλαινες από τον πάγκο στο τέλος του Overlook Trail στο Julia Pfeiffer Burns State Park.

Πώς να απολαύσετε την παρακολούθηση των φαλαινών Monterey

Όπου κι αν παρακολουθείτε τις φάλαινες, τα βασικά είναι τα ίδια.

Λάβετε συμβουλές για την επιλογή της καλύτερης κρουαζιέρας και τρόπους για να απολαύσετε την πιο ευχάριστη εμπειρία στον Οδηγό παρακολούθησης φαλαινών της Καλιφόρνιας .