Καλιφόρνια Παρακολούθηση φάλαινας

Πού, πότε και πώς να φτάσετε στην φάλαινα στην ακτή της Καλιφόρνια

Στην Καλιφόρνια, η παρακολούθηση φαλαινών είναι μια δημοφιλής τουριστική δραστηριότητα, όπως είναι οπουδήποτε κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού, και δεν είναι περίεργο γιατί. Με μερικά από τα μεγαλύτερα θηλαστικά του κόσμου να μεταναστεύουν σε παράκτια σημεία, να τρέφονται κοντά στην ακτή και να κολυμπούν στις εισόδους, θα βρείτε πολλά ωκεάνια πλάσματα για να δείτε.

Πότε να επισκεφτείτε τη φάλαινα στην Καλιφόρνια

Τα μεμονωμένα είδη έχουν τις εποχές τους, αλλά μπορείτε να βρείτε φάλαινες στις ακτές της Καλιφόρνια σχεδόν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αν γνωρίζετε πότε και πού να κοιτάξετε.

Χρησιμοποιήστε τον οδηγό για το πότε θα παρακολουθήσετε φάλαινες στην Καλιφόρνια για να μάθετε τι μπορείτε να δείτε, πού και πότε.

Για περιφερειακές συμβουλές, συνδέσεις με κρουαζιέρες, φεστιβάλ τοπικών φαλαινών και χώρους παρακολούθησης της μετανάστευσης από τη γη, ελέγξτε τους οδηγούς για:

Κρουαζιέρες φαλαινοθηρίας στην Καλιφόρνια

Οι κρουαζιέρες που παρακολουθούν φάλαινες κυμαίνονται από διήμερη εκδρομή από τοπικό λιμάνι έως πολυήμερες κρουαζιέρες στο Μπάγια του Μεξικού. Το χειμώνα, μπορείτε να τα βρείτε αφήνοντας από λιμάνια και μαρίνες κατά μήκος ολόκληρης της ακτής της Καλιφόρνια. Η ποιότητα των εκδρομών παρακολούθησης φαλαινών ποικίλλει ευρέως και υπάρχουν πάρα πολλά για να γνωρίζουμε κάθε ένα από αυτά λεπτομερώς. Ζητώντας μερικές ερωτήσεις μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε ένα που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας:

Όταν κοιτάζετε την αναφορά αξιολόγησης φαλαινών μιας εταιρείας, να θυμάστε ότι η αναφορά είναι για μια ολόκληρη μέρα, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει πολλές εκδρομές. Για παράδειγμα, σε μια μέρα όπου μια εκδρομή είδε δυο γκρίζες φάλαινες, η εταιρεία περιηγήσεων ανέφερε 7 Fin Whales, 2 Northbound Gray Whales, 30 Offshore Bottlenose Dolphins και 1000 + Κοινά Δελφίνια.

Είναι μια κρουαζιέρα παρακολούθησης φαλαινών αξίζει τον κόπο σας;

Στις καλύτερες μέρες, όποιος βρισκόταν στο πλοίο θα απαντούσε σε ένα ηχηρό ναι σε αυτή την ερώτηση. Ωστόσο, τα ρολόγια φαλαινών συνήθως διαρκούν ώρες χρόνου που θα μπορούσαν να δαπανηθούν βλέποντας κάτι άλλο. Σε μια μέρα με λίγες παρατηρήσεις (ή ακόμα χειρότερα, χωρίς παρατηρήσεις), πιθανώς δεν είναι η καλύτερη χρήση του χρόνου σας.

Είναι πιο δύσκολο να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση για όλους, επειδή όλοι έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες, αλλά αυτές οι προτάσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη απόφαση για τον εαυτό σας. Ελέγξτε πολύ πρόσφατες αναφορές παρακολούθησης από μία ή δύο εταιρείες στην περιοχή από την οποία θέλετε να φύγετε. Σκεφτείτε πόσο σημαντική είναι η πιθανότητα να δείτε μια φάλαινα σε σχέση με άλλα πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε.

Συμβουλές για μια ευχάριστη κρουαζιέρα παρακολούθησης φαλαινών

Φάλαινα της Καλιφόρνια που παρακολουθεί από τη γη

Η μετανάστευση των φαλαινών έρχεται πιο κοντά στα τμήματα της ακτής που "παραμένουν" πιο μακριά. Οποιοσδήποτε τόπος με το "Point" στο όνομά του είναι ένα καλό στοίχημα, όπως και οι περισσότεροι από τους παράκτιους φάρους.

Το καλύτερο στοίχημά σας για να δείτε μια φάλαινα είναι να σαρώσετε την επιφάνεια του ωκεανού και να αναζητήσετε ένα στόμιο (ένα ψεκασμό νερού). Συνεχίστε να παρακολουθείτε προς όλες τις κατευθύνσεις, αναζητώντας το ξανά. Αυτό θα σας πει την κατεύθυνση που κινείται. Γενικά, οι μεταναστευτικές φάλαινες πηγαίνουν νότια το χειμώνα και βόρεια την άνοιξη. Κινούν περίπου 5 μίλια την ώρα ή την ταχύτητα ενός παιδιού σε ένα ποδήλατο. Κρατήστε τα κιάλια βολικά και μόλις φτάσετε στο να διαπιστώσετε πού είναι, μπορείτε να πάρετε μια πιο προσεκτική ματιά.

Οι φαιές φάλαινες κολυμπούν κανονικά σε έναν κύκλο από 3 έως 5 χτυπήματα, 30 δευτερόλεπτα μεταξύ τους, ακολουθούμενη από κατάδυση τριών έως έξι λεπτών και συχνά δείχνουν τις ουρές τους πριν λίγο καταρρεύσουν. Εάν κολυμπούν ακριβώς κάτω από την επιφάνεια και είστε αρκετά ψηλοί για να δείτε την επιφάνεια του νερού, μπορεί να αφήσουν ένα ίχνος κυκλικών ήρεμων σημείων στο πρόσωπο καθώς περνούν, διευκολύνοντας την παρακολούθηση.

Καλές θέσεις για αναζήτηση φαλαινών από την ακτή της Καλιφόρνιας συνοψίζονται στους περιφερειακούς οδηγούς παρακολούθησης φαλαινών: Παρακολούθηση φαλαινών από τη γη στο Monterey , Φάλαινα Παρακολουθώντας από την ακτή στο Σαν Φρανσίσκο και Φιλοφρουροί από την παραλία στο Σαν Ντιέγκο