Αγορές τροφίμων στο 15ο διαμέρισμα του Παρισιού

Προχωρήστε σε αυτές τις περιζήτητες θέσεις για φρέσκα προϊόντα και πολλά άλλα

Ψάχνετε για ένα καλό παραδοσιακό marché (αγορά) στο 15ο διαμέρισμα του Παρισιού; Αυτή η ήσυχη και κατοικημένη περιοχή, ελάχιστα γνωστή στους τουρίστες, αλλά πολύ εκτιμημένη από τους ντόπιους για τους εξαιρετικούς πωλητές και καταστήματα φρέσκου φαγητού, μετράει αρκετές δημοφιλείς εβδομαδιαίες αγορές που αξίζει να εξερευνήσετε.

Πωλούν τα πάντα, από τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά έως τα κρέατα και τα ψάρια, τα τυριά, τα κρασιά, το ψωμί, τις ελιές και άλλες σπεσιαλιτέ από τη Γαλλία και αλλού, αυτές οι αγορές είναι απαραίτητες εάν θέλετε να αποκτήσετε μια αυθεντική αίσθηση του παριζιάνικου μαγειρικού πολιτισμού.

Για κάποια οπτική έμπνευση, δείτε μια συλλογή από πολύχρωμες και δελεαστικές σκηνές από το Marche Aligre του Παρισιού . Στη συνέχεια, εξερευνήστε αυτές τις αγορές στο 15ο:

Marché Cervantes

Πρόκειται για μια μικρότερη αγορά που ειδικεύεται κυρίως σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλαντικά, θαλασσινά και φρέσκα λουλούδια.

Μάρτι

Μια δημοφιλής αγορά γειτονιάς της οποίας πολλά καταστήματα πωλούν τα πάντα από φρέσκα προϊόντα, κρέας, πουλερικά, ψάρια και οστρακοειδή, ψωμί, τυριά, ελιές, φρέσκα λουλούδια, μέλι και μαρμελάδες, και μη εδώδιμα προϊόντα.

Marché Grenelle

Αυτή είναι μια άλλη μεγαλύτερη αγορά με πάνω από 30 στάβλους, προσφέροντας προϊόντα όπως το κρέας και τα ψάρια (συμπεριλαμβανομένης μιας ψησταριάς), αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία , φρέσκα προϊόντα, ελιές, βιολογικά λουλούδια και τοπικές σπεσιαλιτέ.

Marché Lecourbe

Το Marche Lecourbe είναι μια μικρότερη γειτονιά που προσφέρει μερικές τοπικές σπεσιαλιτέ και μη φαγητά εκτός από βασικά προϊόντα, όπως τυρί, ψάρι και αλλαντικά.

Marché Brassens

Αυτή είναι μια άλλη μικρότερη αγορά που προσφέρει μερικές εκτάσεις με φρέσκα προϊόντα και άλλα βασικά στοιχεία.

Marché Lefebvre

Μια ευχάριστη κοινοτική αγορά κοντά στο πολυσύχναστο συνεδριακό κέντρο Porte de Versailles, που προσφέρει όλα τα βασικά στοιχεία, όπως μια καλή ποικιλία τυριών, γαλακτοκομικών προϊόντων και στάβλων.

Marché Saint-Charles

Αυτή η μεσαία αγορά προσφέρει μια καλή ποικιλία τόσο των βασικών όσο και των περιφερειακών σπεσιαλιτέ.

Θέλετε να βρείτε υπέροχα παριζιάνικα φαγητά, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στην πόλη; Βρείτε αγορές τροφίμων σε άλλες παριζιάνικες γειτονιές .

> Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες της αγοράς και τις ώρες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της πόλης του Παρισιού.