Πέντε εύκολη πεζοπορία στην κοιλάδα Yosemite

Εύκολη πεζοπορία στην κοιλάδα Yosemite

Το Yosemite είναι γεμάτο με μονοπάτια πεζοπορίας, πολλά από τα οποία είναι κατάλληλα μόνο για τον υπερηχητικό περιπατητή με πολλή αντοχή και αποφασιστικότητα, αλλά μην αφήστε τον να σας εκφοβίσει. Υπάρχουν μερικές ωραίες, σύντομες πεζοπορίες στην κοιλάδα Yosemite που σχεδόν μπορεί να διαχειριστεί κανείς.

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή μέρη για εύκολη πεζοπορία στην κοιλάδα Yosemite. Δείτε από πού ξεκινούν σε αυτό το χάρτη του Yosemite Valley. Αν αποφασίσετε να μην κάνετε πεζοπορία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό στην κοιλάδα Yosemite για να μάθετε τι άλλο πρέπει να εξερευνήσετε.

Ορισμένες από τις πεζοπορίες που αναφέρονται παρακάτω αναφέρουν τις στάσεις που βρίσκονται στο σύστημα Shuttle της Yosemite Valley .

Καθρέφτης λίμνης καθρέφτη

2 μίλια μετ 'επιστροφής στο Mirror Lake και πίσω, ξεκινώντας από 4.000 ft με κέρδος ύψους 100 ft
Το trailhead βρίσκεται στη στάση Shuttle # 17
Τουαλέτες στο πρώτο πιρούνι, περίπου 5 λεπτά με τα πόδια από το μονοπάτι

Η Mirror Lake είναι μια ρηχή, εποχική πισίνα που γεμίζει με νερό την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού. Το υπόλοιπο της χρονιάς, μπορεί να είναι εντελώς στεγνό, αλλά οποιαδήποτε στιγμή είναι ένα αγαπημένο μέρος για να περπατήσετε, ειδικά για οικογένειες και σας φέρνει κοντά στη βάση του Half Dome.

Το περιβάλλον είναι εκπληκτικό: τεράστιοι βράχοι, όμορφα λιβάδια και εξαιρετική θέα στο Half Dome . Στην πραγματικότητα, αυτό είναι περίπου όσο μπορείτε να φτάσετε στη βάση του Half Dome και όταν η λίμνη είναι γεμάτη και καθαρή, αντανακλάται όμορφα στην επιφάνεια και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να ανακαλύψετε πώς πήρε το όνομα "mirror . "

Μπορείτε να επεκτείνετε την πεζοπορία σας σε μια διαδρομή βρόχου 4 χιλιομέτρων (6,4 χλμ.) Γύρω από τη λίμνη, η οποία άνοιξε ξανά στα τέλη του 2012, αφού έκλεισε για αρκετά χρόνια μετά από ένα σκαρφάλωμα.

Το ίχνος βρόχου κλαδεύει προς τα δεξιά λίγο μετά την εκκίνηση.

Το μονοπάτι είναι λιθόστρωτο, αλλά μπορεί να είναι χιονισμένο ή παγωμένο το χειμώνα. Αυτό το μονοπάτι χρησιμοποιείται επίσης για ιππασία, και οι πεζοπόροι μερικές φορές αναφέρουν ότι πολύ αν μυρίζει σαν περιττώματα αλόγων.

Εάν περπατάτε από το Yosemite Village μέχρι το μονοπάτι, αντί να πάρετε το λεωφορείο, προστίθεται 2,4 χιλιόμετρα κάθε φορά.

Τα επινεφθέντα ζώα επιτρέπονται μόνο στο πλακόστρωτο μονοπάτι και το μονοπάτι είναι επίσης προσβάσιμο από αναπηρικά καροτσάκια.

Bridalveil Πτώση με πτώση

2,8 μίλι ταξίδι μετ 'επιστροφής ξεκινώντας από 4.000 πόδια με κέρδος ανύψωσης 200 ft
Το μονοπάτι βρίσκεται στο χώρο στάθμευσης του Hwy 41
Τουαλέτες στο χώρο στάθμευσης

Η σύντομη πεζοπορία στο Bridalveil Fall είναι ένα από τα πιο ευχάριστα - και πιο γραφικά του Yosemite Valley. Είναι πιο εντυπωσιακό την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού, όταν οι πτώσεις βρίσκονται σε ροή αιχμής και το απόγευμα, μπορεί να δείτε ουράνια τόξα στο σπρέι.

Bridalveil Fall ονομάζεται για την ομίχλη που wafts από το όταν ο άνεμος φυσάει, δίνοντάς του την εμφάνιση του ένα πέπλο γάμου. Κατά τη διάρκεια ιδιαίτερα υγρών ετών την άνοιξη, αυτή η ομίχλη μπορεί να σας κάνει να επιθυμείτε να έχετε μια ομπρέλα - ή ένα αδιάβροχο για να σας κρατήσει ξηρό στο σπρέι, το οποίο μπορεί επίσης να κάνει το ίχνος λίγο ολισθηρό.

Η πτώση συνεχίζεται όλο το χρόνο, αλλά με χαμηλότερο ρυθμό. Ο περίπατος είναι εύκολος, αλλά το μονοπάτι μπορεί να πάρει παγωμένο το χειμώνα.

Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στο Bridalveil Fall από δύο μονοπάτια. Το μικρότερο μονοπάτι ξεκινάει από το πάρκο στάθμευσης Bridalveil Fall off US Hwy 41. Αν είναι γεμάτο, μπορείτε να σταθμεύσετε κατά μήκος του Southside Drive, όπου μπορείτε επίσης να πάρετε μια θέα στο El Capitan και να πάρετε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο μονοπάτι που διασχίζει τον Bridalveil Creek.

Το μονοπάτι από το χώρο στάθμευσης Hwy 41 είναι πλακόστρωτο.

Από το Southside Drive, το μονοπάτι είναι ευρύ και εύκολο να περπατήσει. Από κάθε σημείο εκκίνησης, θα καταλήξετε σε μια πλατφόρμα προβολής στη βάση του καταρράκτη.

Επιτρέπονται κατοικίδια ζώα στο πλακόστρωτο μονοπάτι.

Κάτω Yosemite Falls Πεζοπορία

Βρόχο 1 μιλίων που ξεκινά από 3.967 ft και περισσότερο ή λιγότερο επίπεδο
Το trailhead βρίσκεται στη στάση Shuttle # 6
Τα υπνοδωμάτια βρίσκονται στο μονοπάτι

Yosemite Falls κάνει μερικά διαλείμματα στο δρόμο του κάτω από τα τείχη γρανίτη της κοιλάδας Yosemite, σπάζοντας το σε τμήματα. Η πιο γραφική εύκολη πεζοπορία στην κοιλάδα Yosemite ξεκινά με μια καταπληκτική θέα και τελειώνει στη βάση του κάτω τμήματος των πτώσεων. Τα δύο πλακόστρωτα μονοπάτια οδηγούν στη γέφυρα προβολής, δημιουργώντας ένα ίχνος βρόχου. Οι απόψεις είναι καλύτερες στο δυτικό μισό του βρόχου, και το μεσαίο τμήμα είναι μέσα από το δάσος. Είναι ένα απασχολημένο μονοπάτι όπου θα συναντήσετε πολλούς άλλους πεζοπόρους.

Ο Yosemite Falls φθάνει στη μέγιστη ροή του την άνοιξη και συνεχίζει στις αρχές του καλοκαιριού. Είναι δραματική τότε, αλλά μπορεί να βρεθείτε από όλη την ομίχλη. Στα ξηρά χρόνια, η ροή μπορεί να σταματήσει σχεδόν από τα τέλη Ιουλίου ή τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο, μειώνοντας τις πτώσεις σε ένα τράβηγμα.

Το χειμώνα, το μονοπάτι μπορεί να πάρει παγωμένο, και το πρωί όταν οι θερμοκρασίες πέσουν κάτω από το πάγωμα, το ανώτερο τμήμα των πτώσεων μπορεί να παγώσει στερεά. Όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν ξαφνικά, η ομίχλη των καταρράκτη μετατρέπεται σε μια λασπώδη ροή που ονομάζεται πάγος φρεσκάδας.

Αν παρκάρετε στο Yosemite Village και περπατήσετε στις πτώσεις αντί να ξεκινήσετε από το χώρο στάθμευσης, θα προσθέσετε περίπου 1 μίλι (1,6 χλμ.) Μετ 'επιστροφής. Εάν ο χώρος στάθμευσης κατά μήκος του Northside Drive είναι γεμάτος, δοκιμάστε την παρτίδα στο Yosemite Lodge.

Το ανατολικό μισό του βρόχου είναι προσβάσιμο από αναπηρική πολυθρόνα. Επιτρέπονται κατοικίδια ζώα στο πλακόστρωτο μονοπάτι.

Vernal Fall Πεζογέφυρα

2 μίλια μετ 'επιστροφής στη γέφυρα ξεκινώντας από 4.000 ft με κέρδος ανύψωσης 300 ft
Το trailhead βρίσκεται στο σταθμό Happy Isles Shuttle (# 16)
Τουαλέτες στα Happy Isles ακριβώς απέναντι από τον ποταμό από το μονοπάτι και επίσης λίγο πιο πέρα ​​από τη γέφυρα

Η πεζοπορία Vernal Falls Footbridge είναι η πιο δύσκολη από αυτές τις εύκολες πεζοπορίες, αρκετά απότομες ώστε να δημιουργήσετε έναν ιδρώτα. Ακολουθεί το μεγαλύτερο Mist Trail σε μια γέφυρα στον ποταμό Merced με θέα την Vernal Fall. Είναι ένας καλός τρόπος για να πάρετε ένα μικρό δείγμα από την μεγαλύτερη, πιο επίπονη πεζοπορία που συνεχίζεται μέχρι το Half Dome.

Την άνοιξη, είναι εύκολο να καταλάβεις από πού πήρε το όνομά της το Mist Trail, καθώς οι γρήγοροι καταρράκτες χτυπούν ένα σπρέι. Αυτό μπορεί να κάνει τους βράχους ολισθηρό, και το νερό ρέει γρήγορα κατά τη διάρκεια της απορροής άνοιξη, καθιστώντας το ένα επικίνδυνο σημείο για να πάει από το ίχνος.

Μην παραπλανηθείτε από παλιότερες φωτογραφίες της προβολής από την πεζογέφυρα του Vernal Fall. Τα αναπτυσσόμενα δέντρα έχουν εισχωρήσει στη σκηνή, αλλά αν πάτε μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα πάνω από το μονοπάτι που περνάει από τη γέφυρα, θα έχετε μια πιο ξεκάθαρη θέα.

Sentinel και Cook's Meadow Hike

Βρόχο 1 μιλίων που ξεκινά από 4.000 ft και περισσότερο ή λιγότερο επίπεδο
Το μονοπάτι βρίσκεται στο Κέντρο επισκεπτών της κοιλάδας (Shuttle Stop # 5 ή # 9) ή σε άλλες τοποθεσίες που αναφέρονται παραπάνω
Παροχές τουαλέτας στο πάρκινγκ της γέφυρας Swinging
Υπνοδωμάτια στο Yosemite Lodge και στο Lower Yosemite Falls trailhead, pit toilets κατά μήκος του δρόμου

Αυτή η επίπεδη πεζοπορία έχει ένα υψηλό σκηνικό παράγοντα, που πηγαίνει δεξιά μέσα από την κοιλάδα Yosemite και σας δίνει αρκετό χρόνο για να περιηγηθείτε χωρίς να ανησυχείτε για την κυκλοφορία.

Είναι επίσης μια από τις ευκολότερες πεζοπορίες στην κοιλάδα Yosemite. Αν και πολλοί άνθρωποι το παίρνουν, σπάνια αισθάνεται γεμάτο, και θα απορροφηθείτε τόσο πολύ στο τοπίο που δεν θα παρατηρήσετε ακόμη και όταν ο δρόμος βρίσκεται κοντά, ειδικά όταν γοητεύετε στους Yosemite Falls, Half Dome, Το Glacier Point και το Royal Arches.

Τα λιβάδια είναι πιο γραφικά την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού, όταν το γρασίδι είναι πράσινο, τα αγριολούλουδα ανθίζουν και οι καταρράκτες βρίσκονται σε μέγιστη ροή, περίπου στα τέλη Απριλίου έως τα μέσα Ιουνίου. Το μονοπάτι μπορεί να είναι λίγο χιονισμένο ή παγωμένο το χειμώνα. Πάρτε απωθητικά εντόμων την άνοιξη για να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά, και προσέξτε για την ταχύτητα ποδηλάτες.

Μπορείτε να ξεκινήσετε αυτό το ίχνος βρόχου από οπουδήποτε κατά μήκος του. Τα καλά μέρη για να ξεκινήσετε είναι off Southside Drive κοντά στο Swinging Bridge, το Yosemite Falls trailhead, ή το Yosemite Lodge.

Το μονοπάτι είναι προσβάσιμο από αναπηρικά καροτσάκια και επιτρέπονται κατοικίδια ζώα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την πεζοπορία στο Yosemite, μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Πάρκου Yosemite.