Πώς να πάρετε μια άδεια γάμου στην κομητεία Alameda

Η άδεια χρήσης σας επιτρέπει να παντρευτείτε παντού στην Καλιφόρνια

Το να παντρευτείτε αν έχετε γάμο σημαίνει πολλά σχεδιασμό, συντονισμό και δαπάνες. Αλλά να πάρει την πραγματική νόμιμη άδεια που πρέπει να παντρευτείτε είναι ένα κομμάτι (γαμήλια) τούρτα. Αν θέλετε να παντρευτείτε στην κομητεία Alameda ή οπουδήποτε στην Καλιφόρνια, πρέπει να έχετε άδεια γάμου.

Εφόσον είστε και οι δύο 18 ετών και άνω και κανείς από εσάς δεν έχει παντρευτεί προηγουμένως, η εφαρμογή είναι εύκολη. Το γραφείο γραμματείας Alameda County Clerk-Recorder βρίσκεται σε βολική τοποθεσία στο κέντρο του Όουκλαντ, λίγα μόλις τετράγωνα από τον σταθμό 12th Street του αστικού κέντρου BART και πολύ κοντά στη λίμνη Merritt.

Μπορείτε να παντρευτείτε σε οποιοδήποτε νομό στην Καλιφόρνια αφού έχετε την άδεια και δεν απαιτείται να παντρευτείτε στο νομό όπου έχετε λάβει την άδεια, αλλά ο γάμος πρέπει να καταγράφεται στο νομό όπου έχετε λάβει την άδεια. Δεν υπάρχει περίοδος αναμονής. τα ζευγάρια μπορούν να παντρευτούν στο γραφείο του νομαρχιακού γραμματέα από έναν αρμόδιο υπάλληλο του συμβαλλομένου γάμου αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης για άδεια, εφόσον φτάσουν στο γραφείο μέχρι τις 3:45 μ.μ. και φέρουν τουλάχιστον έναν μάρτυρα.

Υποβολή αίτησης για άδεια γάμου

Τόσο οι άνθρωποι που σκοπεύουν να παντρευτούν πρέπει να εμφανίζονται προσωπικά στο γραφείο γραμματείας του νομού όταν υποβάλλουν αίτηση για την άδεια. Πρέπει να εμφανιστείς πριν από τις 4 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή, παρόλο που το γραφείο είναι ανοιχτό μέχρι τις 4:30 μ.μ. οι άδειες γάμου δεν εκδίδονται μετά τις 4 μ.μ. Το γραφείο σας προτείνει να αποφύγετε τη μετάβαση από το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ. από τότε που το γραφείο είναι πιο πολυσύχναστο.

Τι απαιτείται

Συγχρονισμός

Η άδεια γάμου σας είναι καλή για 90 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσής της. Εάν ο γάμος σας καθυστερήσει περισσότερο από αυτό, θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για νέα άδεια , η οποία περιλαμβάνει και πάλι την καταβολή του τέλους.

Επιπλοκές

Εάν προηγουμένως έχετε παντρευτεί, να είστε έτοιμοι να παράσχετε την ακριβή ημερομηνία που έληξε ο προηγούμενος γάμος σας. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο έληξε ο προηγούμενος γάμος - όπως ο θάνατος, το διαζύγιο ή η ακύρωση. Αν είχατε διαζύγιο κατά το παρελθόν έτος, παραδώστε ένα αντίγραφο του διατάγματος διαζυγίου σας. Μπορεί να μην το χρειάζεστε, αλλά είναι καλύτερο να είστε ασφαλής από το συγγνώμη.

Εάν ένα άτομο είναι κάτω των 18 ετών, η διαδικασία είναι πιο περίπλοκη. Τουλάχιστον ένας από τους γονείς ή κηδεμόνες των ανήλικων πρέπει να εμφανίζεται στο γραφείο του γραφείου γραμματείας κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για άδεια γάμου. Θα χρειαστεί επίσης να προσκομίσετε πιστοποιημένα αντίγραφα των πιστοποιητικών γέννησης και να πάρετε την άδεια να παντρευτείτε από ανώτερο δικαστή της Καλιφόρνια.