Ο Πύργος Saint-Jacques στο Παρίσι: Marvel του 16ου αιώνα

Ένας πύργος του 16ου αιώνα στο κέντρο της πόλης, αποκατασταθεί στη δόξα

Το μόνο εναπομείναν στοιχείο μιας εκκλησίας που κάποτε βρισκόταν στο κέντρο του Παρισιού και ένα πρώην σημείο εκκίνησης για χριστιανικά προσκυνήματα προς νότο, ο Πύργος St-Jacques χρονολογείται στον 16ο αιώνα και υπέστη πρόσφατα μια δραματική αποκατάσταση.

Το καμπαναριό, το οποίο είχε γίνει δημόσιος κίνδυνος λόγω ασταθών πέτρινων στοιχείων, ήταν κρυμμένο κάτω από βαρύ σκαλωσιές για χρόνια πριν αποκαλυφθεί σε όλη την ανανεωμένη δόξα του στις αρχές του 2009.

Από τότε ο πύργος έγινε και πάλι ένα βασικό χαρακτηριστικό του τοπίου στην κεντρική δεξιά όχθη του Παρισιού και για έναν καλό λόγο: ο πύργος διαθέτει εκπληκτική βιτρό και αγαλματίδια και μοιάζει λιγότερο με ένα ορφανό απόκομμα μιας εκκλησίας από Κάνει αυτόνομο μνημείο.

Διαβάστε σχετικές: 4 πύργοι για να επισκεφθείτε στο Παρίσι που δεν είναι ο Άιφελ

Τοποθεσία & Μετάβαση

Η πρόσβαση στον πύργο είναι πολύ εύκολη, αφού βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία, στο σημείο συνάντησης πολλών στάσεων μετρό και λεωφορείων.

Διεύθυνση: Πλατεία της περιήγησης Saint-Jacques, 88 rue de Rivoli, 4ο διαμέρισμα
Μετρό: Chatelet ή Hotel de Ville (Γραμμές 1, 4, 7, 11, 14)
(Αγοράστε μετρό απευθείας στο Παρίσι)

Πύργος επισκέψεων Ώρες

Ο πύργος είναι προσβάσιμος μόνο με την κράτηση εκ των προτέρων, και ως μέρος μιας περιήγησης με ξεναγό. Οι 50-λεπτών ξεναγήσεις είναι διαθέσιμες για άτομα και ομάδες σε περιορισμένους χρόνους. Επιτρέπονται μόνο 5 άτομα τη φορά.

Η αναρρίχηση στην κορυφή είναι 300 βήματα (περίπου 16 ορόφους). θα πρέπει να αποφύγετε να το επιχειρήσετε εάν υποφέρετε από ίλιγγο ή φόβο κλειστών χώρων (κλειστοφοβία).

Οι επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα ή προβλήματα καρδιάς επίσης αποθαρρύνονται θα πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί. Σημειώστε επίσης ότι, για λόγους ασφαλείας, τα παιδιά κάτω των 10 ετών δεν επιτρέπεται να κάνουν την περιήγηση.

Κράτηση περιηγήσεων

Για να κάνετε κράτηση για μια υποδοχή, καλέστε το +33 (0) 1 83 96 15 05 από τις 10πμ έως τις 1μμ την Τετάρτη ή επισκεφθείτε το γραφείο πληροφοριών στον πύργο για να κάνετε κράτηση την ίδια ημέρα ή εκ των προτέρων.

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε μία από τις περιηγήσεις ή δεν σας αρέσει η ιδέα της αναρρίχησης του πύργου, η δημόσια πλατεία στην οποία βρίσκεται προσφέρει καλές απόψεις και ευκαιρίες φωτογραφίας. Η πλατεία είναι ανοιχτή καθημερινά κατά τη διάρκεια της ημέρας και κλείνει το σούρουπο.

Μια σύντομη ιστορία του πύργου:

Διαβάστε το σχετικό χαρακτηριστικό: Όλοι για την συνοικία Halles / Beaubourg

Συμβουλές για την επίσκεψη στον πύργο;

Δυστυχώς, όπως προαναφέρθηκε, ο πύργος δεν είναι ανοικτός για τους επισκέπτες. Σας προτείνω να επισκεφθείτε την πλατεία νωρίς το πρωί ή τις δύσκολες ώρες για φανταστική θέα του δραματικού πύργου από κάτω (και φωτογράφους φωτός που χτυπούν τον St Jacques - ένα ποιητικό θέαμα με οποιαδήποτε πρότυπα).

Βεβαιωθείτε ότι φοράτε άνετα παπούτσια. Περπατώντας 300 σκάλες μέχρι την κορυφή σε φτέρνες ή σαγιονάρες δεν θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία - μπορώ να το εγγυηθώ.

Εάν θέλετε πραγματικά να δείτε κάποια δραματική αρχιτεκτονική, σκεφτείτε το ποτάμι προς τον κοντινό καθεδρικό ναό της Notre Dame ή στο καταπράσινο Sainte-Chapelle , που διαθέτει μερικά από τα πιο περίτεχνα και όμορφα βιτρό της μεσαιωνικής περιόδου.