Παρίσι Γειτονιές: Ile Saint-Louis

Μια γοητευτική όαση στην καρδιά της πόλης

Πολλοί τουρίστες σμήνηνε το κύριο νησί στο Παρίσι, το Ile de la Cite, το σπίτι του καθεδρικού ναού της Notre Dame . Αλλά πάρα πολλοί παραβλέπουν την όμορφη μικρή αδελφή του, το γραφικό Ile Saint-Louis, μόλις μερικά βήματα μακριά στο τέταρτο διαμέρισμα.

Αυτό το μικρό νησί είναι σαν μια όαση από τη βιασύνη της πόλης. Είναι σχεδόν σαν να πέσει ένα μικρό γαλλικό χωριό στο κέντρο του Παρισιού. Περιέχει όλα όσα θα θέλατε από τη γειτονιά σας: αγορές, αρτοποιεία, υπηρεσίες και καφετέριες.

Ενώ ένα μεγάλο μέρος του Παρισιού έχει εκσυγχρονιστεί με τα χρόνια, το νησί παραμένει ρομαντικά παγωμένο τον 17ο αιώνα. Είναι αξιοσημείωτα η ίδια όπως ήταν πριν από αιώνες.

Το Ile Saint-Louis συνδέεται με το υπόλοιπο Παρίσι με τέσσερις γέφυρες προς τις δύο όχθες του ποταμού Σηκουάνα και προς το Ile de la Cite από το Pont Saint-Louis.

Είναι γεμάτο από σαγηνευτικές μπουτίκ, διαθέτει το δικό του μοναδικό παγωτό και διαθέτει ιστορικά αξιοθέατα. Ο Ile Saint Louis θα απευθύνει έκκληση προς:

Πρέπει-Dos

Υπάρχουν τόσα πολλά που σας αρέσει στον Ile Saint-Louis ότι θα μπορούσατε να κατακλύσετε και να χάσετε μερικά από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δει:

Τι είναι κοντά

Όπως γοητευτικό είναι το Ile Saint-Louis, καμία γειτονιά του Παρισιού δεν είναι νησί στον εαυτό της. Επειδή το νησί είναι σχεδόν νεκρό σημείο στην πόλη, πολλά υπέροχα αξιοθέατα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, όπως:

Που να μείνω

Παρόλο που δεν υπάρχουν πολλές ξενοδοχειακές επιλογές στο νησί, είναι δύσκολο να πάει στραβά με τις διαθέσιμες επιλογές.

Το τεσσάρων αστέρων Hotel Jeu de Paume συνδυάζει την ιστορία, τον αθλητισμό και το εκλεπτυσμένο κατάλυμα. Ένα πρώην βασιλικό γήπεδο τένις, αυτό το υπέροχο ξενοδοχείο διαθέτει γυάλινο ανελκυστήρα με θέα στην εσωτερική αυλή με τις οροφές πάνω από αυτό. Τα δωμάτια είναι ιδιαίτερα μεγάλα για το Παρίσι.

Το 3 αστέρων Hotel des Deux Isles στεγάζεται σε μια κατοικία του 17ου αιώνα και συνδυάζει την ιστορική γοητεία με τη σύγχρονη ευαισθησία και το οικείο περιβάλλον.

Να πάρει εκεί

Πάρτε το μετρό στην στάση Pont Marie και στη συνέχεια διασχίστε τη γέφυρα. Από το Ile de la Cite, περπατήστε αριστερά από την πρόσοψη του καθεδρικού ναού της Notre Dame και μετά κατευθυνθείτε προς την πίσω πλευρά της εκκλησίας. Ακολουθήστε το δρόμο προς τη γέφυρα και στη συνέχεια διασχίστε.

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans