Γιορτάζοντας το Πάσχα στο Παρίσι: Ένας σύντομος οδηγός

Αν πρόκειται να πάτε στο Παρίσι για το Πάσχα (που αναφέρεται ως "Πεσάχ" από τους περισσότερους Γάλλους Εβραίους και το λιγότερο ακριβές "Pacques Juive" (Εβραϊκό Πάσχα) από κάποιους άλλους), υπάρχουν πολλά καταστήματα τροφίμων και λίγα εστιατόρια που σερβίρουν λιχουδιές για πασχάρια. Εδώ είναι μερικές ιδέες για το πού να κατευθυνθείτε για τις εκδηλώσεις.

Γιορτές στο Παρίσι: Ομαδικές Εκδηλώσεις

Ο Kehilat Gesher είναι μια γαλλο-αμερικανική μεταρρυθμιστική εκκλησία που χαιρετίζει τις συντηρητικές ονομασίες και γενικά χορηγεί μια σειρά δραστηριοτήτων για το Πάσχα.

Kosher Τρόφιμα και εστιατόρια

Η περιοχή Marais στο βορειοανατολικό Παρίσι φιλοξενεί μια ζωντανή εβραϊκή κοινότητα και τον τόπο του "Pletzl": τη γειτονιά όπου οι Γάλλοι Εβραίοι έζησαν και συγκεντρώθηκαν για εκατοντάδες χρόνια, αρχής γενομένης από τον 13ο αιώνα. Διαβάστε τον οδηγό μας στην περιοχή γύρω από το Rue des Rosiers για ιδέες για το πού να ψωνίσετε και να φάτε για το Πάσχα.

Ο Michel Gurfinkiel διαθέτει έναν περιεκτικό ηλεκτρονικό οδηγό για τα καταστήματα τροφίμων και τα εστιατόρια Kosher στο Παρίσι. Φροντίστε να καλέσετε μπροστά, καθώς πολλά καταστήματα και εστιατόρια θα κλείσουν για μέρος ή για όλο το Πάσχα.

Γιορτάζοντας την εβραϊκή ιστορία στο Παρίσι: Αποκτήστε κάποια κουλτούρα πριν από το σκοτάδι

Το Παρίσι έχει μια αξιοσημείωτα πλούσια (και θορυβώδη) εβραϊκή ιστορία. Ένας τρόπος για να γιορτάσουμε το Πάσχα στην πόλη ίσως είναι να μάθετε περισσότερα για αυτή την αιώνων κληρονομιά. Επισκεφθείτε το Μουσείο των Εβραϊκών Τεχνών και Ιστορίας του Παρισιού ή ξεναγηθείτε με τα πόδια στην περιοχή Marais και το παλιό Pletzl για μια βαθύτερη ματιά στην εβραϊκή ζωή του Παρισιού, το παρελθόν και το παρόν.

Για να διατηρήσετε στη μνήμη όσους υπέφεραν και έχασαν τη ζωή τους στο Σόχα, το κοντινό Μνημείο και Μουσείο Σόχα θα σας επιτρέψει να εξετάσετε τους αγώνες, τα βάσανα και τους θριάμβους των Ευρωπαίων Εβραίων κατά τα πρώτα μέσα του εικοστού αιώνα.