Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Παρίσι: 2016 Οδηγός

Αναζητήστε τα πιο όμορφα και μυστικά μέρη της πόλης

Εάν έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι τα παρασκήνια του Moulin Rouge ή θέλετε να περάσετε από το χώρο υποδοχής στο Δημαρχείο του Παρισιού για να ρίξετε μια ματιά στις αίθουσες εξουσίας και στη λήψη αποφάσεων, βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει χώρο στην ατζέντα σας για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Journées Européennes du Patrimoine).

Για δύο μέρες το χρόνο στο Παρίσι και την υπόλοιπη Γαλλία, χιλιάδες μνημεία, κυβερνητικά κτήρια και ιδιόκτητες τοποθεσίες ενδιαφέροντος ανοίγουν τις πόρτες τους για να δώσουν στο κοινό ελεύθερη κυριαρχία σε περιοχές που δεν είναι γενικά προσβάσιμες.

Και δωρεάν, εννοώ, δωρεάν .

Διαβάστε σχετικές: Κορυφαία ελεύθερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Παρίσι

Εκθέματα, συναυλίες, παραστάσεις και άλλα εορταστικά γεγονότα συνήθως συνοδεύουν τις επισκέψεις. Ενώ οι γραμμές μπορεί να είναι μακρές και η υπομονή είναι πάντα απαραίτητη για τους Journées du Patrimoine στο Παρίσι, οι πρώτοι επισκέπτες και οι γνώστες της πόλης θα βρουν αυτή την ελεύθερη εκδήλωση στο Παρίσι για μια αξέχαστη αλλαγή ρυθμού.

Διαβάστε το σχετικό χαρακτηριστικό: Μια (πολύ) σύντομη ιστορία του Παρισιού

Εκδηλώσεις για την Ημέρα της Κληρονομιάς στην Ευρώπη: 2016 τοποθεσίες και ειδικές εκδηλώσεις

Το 2016, το Les Journées Européennes du Patrimoine λαμβάνει χώρα το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Οι τοποθεσίες που ανοίγουν φέτος περιλαμβάνουν γνωστούς θησαυρούς όπως

Για μια πλήρη λίστα με τις περιοχές εντός και γύρω από το Παρίσι ανοιχτές για την περίσταση φέτος, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα (στα αγγλικά)

Για λεπτομερέστερες και προσωπικές πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και τις τοποθεσίες γύρω από την πόλη, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το αφιερωμένο κέντρο πληροφοριών στο γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού και Επικοινωνίας κατά τις δύο ημέρες της εκδήλωσης, από τις 9:30 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. :

Υπουργείο Πολιτισμού και Επικοινωνίας
Διεύθυνση: 182, rue Saint-Honoré, 1ο διαμέρισμα
Μετρό: Tuileries ή Concorde

Κορυφαίες συμβουλές για την απόλαυση αυτού του ελεύθερου συμβάντος;