Το Φεστιβάλ του Σαν Χουάν του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή

Τιμώντας τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή

Για να κατανοήσετε το σεβασμό που έχουν οι Πουέρτο Ριχάρ για τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή ( San Juan Bautista στα ισπανικά), δεν χρειάζεται να ψάξετε πέρα ​​από το όνομα της πρωτεύουσας του νησιού: την πόλη του Σαν Χουάν. Στην πραγματικότητα, ο San Juan Bautista ήταν το όνομα που έδωσε ο Κρίστοφερ Κολόμβος στο νησί του Πουέρτο Ρίκο, όταν έφθασε το 1493 (η πόλη του Σαν Χουάν ήταν στην πραγματικότητα βαπτισμένη "Πόρτο Ρίκο" ή Πλούσιο Λιμάνι).

Φυσικά, τα ονόματα ανταλλάχθηκαν και η πρωτεύουσα έχει ακόμη φέρει το όνομα του αγαπημένου πολιούχου του Πουέρτο Ρίκο.

Σήμερα, ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής παραμένει κεντρική φιγούρα στην ιστορία και την παράδοση του νησιού. Μία από τις παλαιότερες και πιο ιερές εκκλησίες της πόλης, το Catedral de San Juan , φέρει το όνομά του. Και το Fiesta de San Juan Bautista , γνωστό και ως Fiestas de San Juan, είναι ένα από τα σημαντικότερα ετήσια γεγονότα του νησιού.

Σχετικά με το Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ de San Juan Bautista λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις 24 Ιουνίου (Ημέρα των Καλοκαιριών ή το ηλιοστάσιο του καλοκαιριού) και χαρακτηρίζεται από μερικές ενδιαφέρουσες παραδόσεις και έθιμα. Είναι η σημαντικότερη από τις εκατοντάδες των δωρεών της τέχνης ή των προσκυνητών αγίων, που πόλεις και πόλεις σε όλο το Πουέρτο Ρίκο κατέχουν κάθε χρόνο για να τιμήσουν τον επιλεγμένο προστάτη τους.

Έχω παντρευτεί πάντα την ικανότητα του Πουέρτο Ρίκο να διατηρεί γελοία γεμάτο ημερολόγιο γεγονότων, με κάποιον να γιορτάζει κάτι σχεδόν καθημερινά (και σίγουρα κάθε Σαββατοκύριακο).

Από τα τρόφιμα στους ανθρώπους στους αγίους σε ιστορικά γεγονότα, το νησί αγαπά να ρίξει ένα πάρτι προς τιμήν του κάτι που αποτελεί μέρος του υφάσματος του σύγχρονου Πουέρτο Ρίκο. Και οι πατριάρχες φεστιβάλ παίζουν σημαντικό ρόλο εδώ. Κάθε πόλη στο Πουέρτο Ρίκο έχει ένα, με πολλούς φυσικά μοιράζονται τον ίδιο πολιούχο.

Αυτό το ημερολόγιο σάς δείχνει την πλήρη λίστα των ατόμων που γιορτάζουν ποιον και πότε. Όπως θα δείτε, ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής είναι ο προστάτης άγιος των μερικών πόλεων, αλλά κανείς δεν γιορτάζει με τη λαμπρότητα και την κλίμακα που φέρνει η πρωτεύουσα.

Εορτασμοί στο Φεστιβάλ

Ενώ το φεστιβάλ είναι, φυσικά, ριζωμένο στις καθολικές παραδόσεις του νησιού, υπάρχουν μερικά λαογραφικά στοιχεία που το ξεχώρισαν. Είναι το πιο γνωστό γεγονός που πραγματοποιείται το βράδυ πριν από τις παραλίες γύρω από το νησί. Καθώς πλησιάζουν τα μεσάνυχτα στις 23, θα βρείτε τους ντόπιους που συναντιούνται στην παραλία. Στο χτύπημα των μεσάνυχτων, η συνήθεια υπαγορεύει ότι πέφτετε προς τα πίσω στο νερό 12 φορές για τύχη. Αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο ένας προάγγελος της καλής τύχης για το υπόλοιπο του έτους, και χρησιμεύει επίσης ως ανεπίσημη kickoff για το φεστιβάλ.

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πανηγυρικά φεστιβάλ, το Φεστιβάλ de San Juan Bautista ξεκινά από την εκκλησία και μετακινείται στους δρόμους. Το Παλιό Σαν Χουάν γίνεται υπαίθριο πάρτι στο δρόμο με πλήθη που κάνουν το δρόμο τους μέσα από την παλιά πόλη, παρελάσεις, ζωντανή μουσική, χορούς και λαοί με πολύχρωμα παραδοσιακά ρούχα σε πλήρη εμφάνιση. Οι Vejigantes είναι πάντα μέρος της φαντασίας, συχνά σε ξυλοπόδαρα για να προσθέσετε μια μικρή δραματική επίδραση στο οπτικό.

Και μια εγκυμοσύνη ενός βασιλιά και της βασίλισσας της εκδήλωσης λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο.

Φυσικά, καμία παρέλαση, γλέντι ή γιορτή στο Πουέρτο Ρίκο είναι πλήρης χωρίς φαγητό, και θα βρείτε περίπτερα τροφίμων και νόστιμα τοπικά καλούδια διαθέσιμα. Είναι μια καρναβαλική ατμόσφαιρα, με μικρά φεστιβάλ γύρω από το νησί να συμβαίνουν στις ημέρες που οδηγούν μέχρι και μετά από το 24ο. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κύριο πάρτι πραγματοποιείται στο Σαν Χουάν. Είναι ένας φανταστικός, πολύχρωμος, άγριος και μοναδικός τρόπος να γιορτάσει τον τοπικό πολιτισμό.