Η Sacré Coeur στο Παρίσι: ένας πλήρης οδηγός επισκεπτών

Η "μεγάλη μαρέγκα" που στέκεται στη Μονμάρτρη

Όπως και ο αρχικά περιφρονημένος Πύργος του Άιφελ, η Sacré Coeur του Παρισιού είχε πάντοτε τη δίκαιη μερίδα των αντιφρονούντων. Οι Παρισινοί συχνά αναφέρονται σε αυτό, με περισσότερο από ένα άγγιγμα απογοήτευσης, ως "αυτή η μεγάλη μαρέγκα" που κάθεται με τους πυργίσκους της, που εκτείνονται σαν δύσκαμπτες κορυφές πάνω από τα λοφώδη ύψη της Μονμάρτρης . Άλλοι δεν είναι μεγάλοι οπαδοί των εσωτερικών χώρων του χρυσού-φύλλου, του ρωμανικού και του βυζαντινού στυλ, που θεωρούν ότι είναι λίγο υπερβολικά πλούσιοι.

Παρόλα αυτά, η βασιλική παραμένει μια από τις πιο εικονικές και άμεσα αναγνωρίσιμες δομές της πόλης και αναγκαστικά περιλαμβάνεται στις κορυφαίες δέκα συστάσεις για το τι πρέπει να δείτε στο Παρίσι για ένα πρώτο ταξίδι. Παρά τη γενική συναίνεση ότι η Sacré Coeur δεν έχει την ομορφιά και τη μυστικιστική διάθεση της Notre-Dame ή του Sainte-Chapelle, πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες συρρέουν για να επισκεφθούν το site κάθε χρόνο. Περνούν περίπου 270 σκάλες για να φτάσουν στην κορυφή του λόφου ή να πάρουν το κοντινό τελεφερίκ, όλοι για να δουν από πρώτο χέρι το περίεργο τόπο λατρείας που έχει ανακτήσει τη δημοτικότητα χάρη στις εξέχουσες εμφανίσεις του σε ταινίες όπως η Amélie. Μια τέτοια αφοσίωση είναι ίσως κατάλληλη, καθώς η περιοχή στην οποία βρίσκεται η βασιλική είναι ιστορική περιοχή προσκυνήματος.

Η κατώτατη γραμμή? Ειδικά αν ανακαλύπτετε μόνο τη γαλλική πρωτεύουσα, αξίζει μια επίσκεψη στην βασιλική του τέλους του 19ου αιώνα - αν μόνο για να επωφεληθείτε πλήρως από τις σαρωτικές πανοραμικές απόψεις που προσφέρονται από τις εξωτερικές βεράντες.

Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να πάνε μέσα εντελώς - παρόλο που οι εσωτερικοί χώροι σίγουρα έχουν πολλά να προσφέρουν (κάντε κύλιση προς τα κάτω για εκθέματα και αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες).

Τοποθεσία και μετάβαση:

Το Sacré Coeur βρίσκεται στο κεντρικό βόρειο Παρίσι, στην καρδιά της γειτονιάς της Μονμάρτρης και στο 18ο διαμέρισμα .

Διεύθυνση: Parvis de la Basilique
Μετρό: Ανβέρ ή Πιγκάλε (Γραμμή 2). Jules-Joffrin (Γραμμή 12). Abbesses (Γραμμή 12). Από όλους αυτούς τους σταθμούς, θα πρέπει να κάνετε σύντομη βόλτα και στη συνέχεια να ανεβείτε στις 270 σκάλες στη βασιλική ή στο τελεφερίκ που βρίσκεται αριστερά στο κάτω μέρος του λόφου (η τιμή είναι ένα κανονικό εισιτήριο μετρό).

Πληροφορίες στον Ιστό: Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα (στα αγγλικά)

Αξιοθέατα και αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση:

Βασιλική Ώρες λειτουργίας και σημεία πρόσβασης:

Το Sacre Coeur είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των αργιών, από τις 6:00 π.μ. έως τις 10:30 μ.μ. Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους. Κρατήσεις δεν απαιτούνται για τις ομάδες, αλλά παρακαλώ σέβονται την ατμόσφαιρα της σχεδόν σιωπής και κρατήστε φωνές σε ένα ψίθυρο.

Για να έχετε πρόσβαση στο Dome (από την οποία μπορείτε να απολαύσετε την εκπληκτική πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης), χρησιμοποιήστε την είσοδο έξω από τη Βασιλική, στην αριστερή πλευρά.

Δηλαδή, αν έχετε την ενέργεια να ανεβείτε 300 ακόμη σκάλες στην κορυφή - δεν υπάρχει ανελκυστήρας.

Το Dome είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 8:30 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ. (Μάιος-Σεπτέμβριος) και από τις 9:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. (Οκτώβρης έως Απρίλιος). Οι επισκέπτες χρεώνονται για την πρόσβαση, αλλά οι τιμές των εισιτηρίων υπόκεινται σε αλλαγές και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο.

Ξεναγήσεις:

Προς το παρόν δεν προσφέρονται ξεναγήσεις, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ο διαλογιστικός χαρακτήρας του ιστότοπου. Ωστόσο, μπορείτε να κατεβάσετε έναν δωρεάν οδηγό ήχου εδώ, και στη συνέχεια να ακούσετε με ακουστικά κατά την επίσκεψή σας.

Προσιτότητα:

Η Sacre Coeur (κύρια εσωτερική περιοχή) είναι προσβάσιμη για επισκέπτες με ειδικές ανάγκες, αλλά ορισμένοι μπορεί να χρειάζονται ειδική βοήθεια. Αποκτήστε πρόσβαση στη βασιλική μέσω της ράμπας και του ανελκυστήρα που βρίσκεται στο 35, rue du Chevalier de la Barre, στο πίσω μέρος του κτιρίου.

Προσβάσιμος χρόνος έναρξης εισόδου: 9.30 π.μ. έως 5.30 μ.μ.

Καλέστε +33 (0) 1 53 73 78 65 ή +33 (0) 1 53 73 78 66 για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με υπηρεσίες και ειδικές εκδρομές για επισκέπτες με ειδικές ανάγκες.

Προειδοποίηση ασφαλείας: Προσέξτε για τους Pickpocketers και τους Scam Artists

Δυστυχώς, η περιοχή είναι γνωστή για τη φιλοξενία καλλιτεχνών απάτης και pickpocketers, οπότε να είστε προσεκτικοί ανά πάσα στιγμή. Οι τουρίστες συχνά ζητούνται από άντρες που περιμένουν τα βήματα γύρω και μέχρι τη βασιλική. το modus operandi τους είναι συχνά να σας δείξει έντονα χρωματισμένα "βραχιόλια φιλίας" και να σας προσφέρουν να δοκιμάσετε πώς φαίνονται στο χέρι σας. Μόλις συνδεθούν (σφιχτά) απαιτούν πληρωμή. Μην πέσετε γι 'αυτό: πείτε σταθερά "Μη, merci" αν κάποιος προσεγγίσει εσείς προσφέροντας αυτά τα είδη, και συνεχίστε.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι κρατάτε τα πορτοφόλια και τις τσάντες σας κοντά στο σώμα και μην φυλάσσετε τα τιμαλφή όπως τα διαβατήρια ή τα πορτοφόλια σε σακίδια ή τσέπες σακιδίων: οι πορτοφολάδες είναι γνωστό ότι λειτουργούν σε αυτή την βαριά τουριστική περιοχή.

Διαβάστε τις σχετικές: Κορυφαίες Συμβουλές για την Εξομάλυνση Pickpockets στο Παρίσι

Μια μικρή ιστορία

Η σημερινή βασιλική είναι στην πραγματικότητα ο τελευταίος τόπος λατρείας σε μια μακρά σειρά ναών και εκκλησιών που έχουν βρεθεί στην κορυφή της Μονμάρτρης εδώ και πολλούς αιώνες. Οι Δρυϊκοί λαοί της αρχαίας Γαλάζ ανέστησαν ναούς αφιερωμένους στον Άρη και τον Ερμή εδώ, πριν οι Ρωμαίοι έχτισαν τους δικούς τους ναούς κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορικής βασιλείας.

Κατά τη διάρκεια του 9ου αιώνα, το Παρίσι έγινε ένα σημαντικό χριστιανικό προσκύνημα υπό την επήρεια Saint Genevieve, που έπεισε τους θρησκευτικούς αξιωματούχους να ανεγερθεί ένα παρεκκλήσι στο μπολ της Μονμάρτρης προς τιμή του Αγίου Ντενίς. Ακόμη και το όνομα της περιοχής αντικατοπτρίζει την κατάστασή του στην πρώιμη μεσαιωνική περίοδο ως τόπο σπουδαιότητας για τους προσκυνητές: "Montmartre", φυσικά, σημαίνει "Όρος Μάρτυρας".

Διαβάστε Σχετικά: Όλα σχετικά με τη Βασιλική του Saint-Denis και τη Νεκρόπολη, ένας Θόλος των Βασιλέων

Τον 12ο αιώνα, η πρώτη μεγάλη εκκλησία στο Παρίσι, L'Eglise Saint-Pierre, χτίστηκε κοντά στην σημερινή βασιλική, δίπλα στο μακρινό χαμένο βενετσιάνικο μοναστήρι της Μονμάρτρης. Καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης του 1789, όλα τα υπολείμματα του Abbey είναι ένας αμπελώνας, ο οποίος χρησιμοποιείται σήμερα για να γιορτάσει μια ετήσια συγκομιδή κρασιού κάθε χρόνο ( Vendanges de Montmartre ).

Πώς ένας πόλεμος και μια επανάσταση έδωσαν τη γέννηση στο Sacré Coeur

Μετά από αρκετές θλιβερές επαναστάσεις, η περιοχή εκλέχθηκε και πάλι για μια νέα σημαντική θέση καθολικής λατρείας - αλλά μόνο ένας πόλεμος μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας που ξέσπασε το 1870 ώθησε την κατασκευή του. Ο Γαλλο-Πρωσικός πόλεμος και η επανάσταση "Commune" το 1871 ήταν τόσο αιματηρές, βρώμικες υποθέσεις που άφησαν τις σχέσεις μεταξύ Γαλλίας, Γερμανίας και Βατικανού σε συνωστισμό για διάφορους πολύπλοκους λόγους.

Οι Καθολικοί ηγέτες στη Γαλλία αποφάσισαν, ως απάντηση, να χτίσουν ένα νέο τόπο λατρείας στο Παρίσι ως συμβολική έκκληση για αυτά τα χρόνια βίας και αταξίας και η Μονμάρτρη επιλέχθηκε για την ανέγερση νέας βασιλικής. Με σχεδίαση που ανατέθηκε στον Paul Abadie, η κατασκευή ξεκίνησε το 1875, αλλά το έργο πήρε χρόνια: η βασιλική στην τελική της κατάσταση άνοιξε μόνο το 1914 - τον ίδιο χρόνο που ξέσπασε ο Παγκόσμιος Πόλεμος. Αυτή ήταν μια ειρωνική αφή, για ένα τόπο που κατασκευάστηκε ως σύμβολο ειρηνικής μετάνοιας.

Αρχιτεκτονική & Στιγμιότυπα

Η Sacré Coeur χτίστηκε στο ρομανικοβυζαντινό στυλ, γι 'αυτό ξεχωρίζει από τα υψηλά γοτθικά ξαδέλφια της, όπως η Notre-Dame. Έχει περισσότερα κοινά με τοποθεσίες όπως η Βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία.

Διαβάστε τις σχετικές: Οι πιο όμορφες εκκλησίες και καθεδρικούς ναούς στο Παρίσι

Οι εντυπωσιακά λευκοί εξωτερικοί ασβεστόλιθοι σηματοδοτούν το Sacré Coeur ως παριζιάνικο, ο ασβεστόλιθος προέρχεται από κοντινό λατομείο.

Η πρόσοψη διαθέτει δύο εξέχοντα ιπποτικά αγάλματα, τα οποία πρέπει να σημειώσετε: ο Joan of Arc με άλογο και ο King Saint Louis επίσης σε λειτουργία ιππασίας.

Μέσα, η βαριά χρήση των χρυσών φύλλων και των ψηφιδωτών δίνει στην βασιλική μια μάλλον "πολυάσχολη" ποιότητα - όχι στη γεύση όλων, αλλά παρ 'όλα αυτά πολύ εντυπωσιακή. Το φως από τα παράθυρα από βιτρό δείχνει την αψίδα στο πίσω μέρος. Τα αρχικά ψηφιδωτά ολοκληρώθηκαν το 1922.

Τα βιτρό παράθυρα δεν είναι τα πρωτότυπα: αυτά καταστράφηκαν δυστυχώς από βόμβες κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου το 1944, και στη συνέχεια αποκαταστάθηκαν.

Το μεγάλο όργανο είναι το έργο του Aristide Cavaillé-Coll.

Μετά τον Πύργο του Άιφελ, ο περίφημος θόλος είναι το υψηλότερο σημείο στο Παρίσι: αξίζει να ανεβείτε για την ασύγκριτη θέα.

Το κουδούνι ζυγίζει εντυπωσιακούς 19 τόνους - είναι ένα από τα βαρύτερα και τα μεγαλύτερα στον κόσμο - και χτίστηκε το 1895 στην αλπική γαλλική πόλη Annecy.

Για ακόμα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία του ιστότοπου, καθώς και για οπτικές στιγμές αυτού του σημαντικού παραδείγματος υψηλής γοτθικής αρχιτεκτονικής, επισκεφτείτε αυτή τη σελίδα.

Πανοραμικές απόψεις από το "Terraces"

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, πολλοί επισκέπτες ποτέ δεν πατήσουν το πόδι μέσα στην βασιλική καθόλου, αντ 'αυτού θαυμάζοντας τους εξωτερικούς χώρους και απολαμβάνοντας φωτογραφίες και κυρίως εκμεταλλευόμενοι την εκπληκτική πανοραμική θέα από τη μεγάλη βεράντα. Ο πύργος του Άιφελ, ο καθεδρικός ναός της Notre-Dame, ο πύργος του Montparnasse και πολλά άλλα μεγάλα παριζιάνικα μνημεία μπορούν να εντοπιστούν από εκεί, σε μια καθαρή μέρα. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αυτό είναι ένα δημοφιλές μέρος για να συναρμολογηθεί για να μετράνε κάτω, και δείχνει πυροτέχνημα είναι συχνά στο μενού.

Διαβάστε σχετικές: Οι καλύτερες πανοραμικές απόψεις του Παρισιού