Πόσο είναι αξίζει τον κόπο μου το Elvis Memorabilia;

Ας υποθέσουμε ότι συναντήσατε μια κάρτα συναλλαγών Elvis στη συλλογή καρτών του μπέιζμπολ του μπαμπά σας. Ή ίσως βρήκατε ένα αντίγραφο ενός από τα χρυσά άλμπουμ του Elvis στο γκαράζ. Ίσως η γιαγιά είχε ένα βάζο μπισκότων Elvis που ήταν τοποθετημένο στο πίσω μέρος ενός κουτιού κουζίνας. Ή μήπως έχετε μια συλλογή από δίσκους του Elvis από την πλάτη της ημέρας; Τώρα ίσως να αναρωτιέστε τι αξίζει τα συλλεκτικά σας.

Αν και μπορεί να είστε ενθουσιασμένοι με το στοιχείο σας, ή μπορεί να έχετε συναισθηματική αξία για εσάς, τα memoribilia που έχετε βρει πιθανώς δεν αξίζει πολύ monetarily.

Τα αναμνηστικά του Elvis Presley εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες: το ένα, τα άμεσα διαθέσιμα μαζικά παραγόμενα εμπορεύματα που ήταν μια δεκάρα δώδεκα όταν δημιουργήθηκαν και είναι ακόμα εύκολο να βρεθούν σήμερα. και δύο, τα πρωτότυπα, ένα-του-είδους είδος που είναι λίγα και μακριά μεταξύ.

Δυστυχώς για τους περισσότερους από εμάς, τα αναμνηστικά αντικείμενα του Elvis Presley τα οποία συνήθως βρήκαμε για πώληση, ξεθάμπω σε σοφίτα ή σε πώληση γκαράζ εμπίπτουν στην πρώτη κατηγορία. Αυτή η περιορισμένη έκδοση του δακτυλίου Elvis, η αριθμημένη κάρτα συναλλαγών και το αγαλματίδιο Jailhouse Rock είναι όλα ουσιαστικά άχρηστα, τουλάχιστον από νομισματική άποψη. Σίγουρα, ίσως μπορείτε να τα πουλήσετε στο Ebay για λίγα δολάρια ή στην επόμενη πώληση της αυλής σας για ακόμη λιγότερα, αλλά αυτό είναι περίπου.

Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι αυτά τα συλλεκτικά αντικείμενα είναι άχρηστα με κάθε τρόπο. Η αξία βρίσκεται στο μάτι του θεατή (ή του συλλέκτη, ανάλογα με την περίπτωση). Ίσως αυτό το αγαλματίδιο να είναι μέρος της συλλογής ειδωλίων Elvis.

Ίσως να έχετε λατρευτικές αναμνήσεις από το βάζο μπισκότων της γιαγιάς του Elvis. Ακόμα κι αν τα αναμνηστικά δεν θα σας καταστήσουν πλούσιους, μπορεί να έχουν ακόμα ιδιαίτερη σημασία για εσάς, η οποία είναι σίγουρα πολύτιμη από μόνη της.

Όλα αυτά λέγονται, υπάρχουν αυθεντικά, μοναδικά είδη Elvis εκεί έξω που αξίζουν αρκετά για τους συλλέκτες.

Για παράδειγμα, ένα κενό μπουκάλι με συνταγή χάπας που ανήκει στον Elvis πουλήθηκε πριν από λίγα χρόνια για περίπου 4.000 δολάρια. Ομοίως, η αρχική τέχνη άλμπουμ για ένα από τα αρχεία του Elvis πουλήθηκε για περίπου $ 5.000. Στη συνέχεια, υπάρχει το βάζο των αυθεντικών μαλλιών του Elvis (yuck!) Που πωλούνται σε δημοπρασία για ένα τεράστιο $ 16.000.

Δυστυχώς, τα πιο πολύτιμα, αυθεντικά συλλεκτικά στοιχεία προέρχονταν από φίλους και συνεργάτες του Elvis Presley, πράγμα που σημαίνει ότι είναι απίθανο να τρέξετε τυχαία αυτά τα αντικείμενα σε μια σοφίτα ή σε μια πώληση αυλή. Παρ 'όλα αυτά, οτιδήποτε είναι δυνατό και δεν ξέρεις ποτέ σίγουρα τι θα βρεις. Μέχρι να σκοντάψετε τον θησαυρό του Elvis, απολαύστε τα συλλεκτικά αντικείμενα που έχετε για τη χαρά που σας φέρνουν. Και αν δεν φέρνουν χαρά, μπορείτε πάντα να τα πουλήσετε στο Ebay για μερικά δολάρια.

Εάν δεν έχετε τα αντικείμενα του συλλέκτη του Elvis μόνοι σας, αλλά θέλετε να δείτε κάποια ή να αγοράσετε κάποια, μπορείτε να κάνετε και τα δύο κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Graceland στο Μέμφις, Tennessee.

Ενημερώθηκε τον Αύγουστο του 2017 από την Holly Whitfield