Ο Χάρι Πότερ και η απόδραση από το Γκρινγκότς

Ανασκόπηση της Διαδρομής με Alley Ride στο Universal Studios Florida

Όταν πρόκειται για αξιολογήσεις πέντε αστέρων για θεματικά πάρκα αξιοθέατα, είμαι διακριτικός. Μια μικρή χούφτα κάνει την περικοπή. Με τον Χάρι Πότερ και τη Διαφυγή από το Γκρινγκότς, οι μάγοι στο Universal Orlando έχουν για άλλη μια φορά σκοτώσει τον παροιμιώδη δράκο. Είναι μια εκπληκτική περιπέτεια που μεταφέρει τους μύγες στον μαγικό κόσμο του JK Rowling.

Προηγούμενες πληροφορίες

Η μετάβαση στα θησαυροφυλάκια είναι η μισή διασκέδαση

Όπως το άλλο Wizarding World παγκόσμιο πόλο έλξης, ο Χάρι Πότερ και το Απαγορευμένο Ταξίδι , Gringotts είναι μια κουδούνισμα από την αρχή μέχρι το τέλος. Κανείς δεν απολαμβάνει να περιμένει σε παρατεταμένες γραμμές, αλλά η εμπειρία της προ-βόλτας είναι τόσο καλά σχεδιασμένη και ελκυστική, το χόμπι μετριάζεται από τη χαρά να ανακαλύψετε όλα τα καλούδια.

Βρίσκονται στο Diagon Alley, οι επισκέπτες ξεκινούν το ταξίδι τους εισερχόμενοι στην Gringotts Bank. (Δεν μπορείτε να το χάσετε, έχει μια τεράστια πυρκαγιά-αναπνοή dragoon στην οροφή του.) Το πολυτελές λόμπι, με θολωτή οροφή, τεράστιους πολυελαίους και (faux) μαρμάρινες στήλες είναι εκπληκτική. Αναπαραγόμενα με την επίπονη προσοχή από τις ταινίες του Potter, οι οπαδοί θα έχουν σίγουρα μια στιγμή deja vu καθώς το παίρνουν όλα.

Οι πολυάριθμοι ψηφοφόροι είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτοι. Οι κινούμενοι χαρακτήρες μετράνε τα χρυσά νομίσματα, κάνουν καταχωρίσεις στο βιβλίο και άλλως σιωπηλά πηγαίνουν για την τραπεζική τους δραστηριότητα. Κάθε τώρα και πάλι κοιτάζουν επάνω σαν να αναγνωρίζουν τους muggles (ο Ποτέρ - μιλούν για θνητούς ανθρώπους) στη μέση τους. Οι κινήσεις ρευστών των goblins, οι εκφράσεις του προσώπου και άλλες λεπτομέρειες είναι εντυπωσιακές.

Όταν το αξιοθέατο άνοιξε για πρώτη φορά, οι επισκέπτες ήταν σε θέση να περπατήσουν ελεύθερα για το λόμπι και να μπερδευτούν με τα ξωτικά (κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των ενδυμάτων). Η Universal έχει από τότε τοποθετήσει στηρίγματα στο λόμπι για να φιλοξενήσει τους επισκέπτες. Μπορούν ακόμα να φτάσουν αρκετά κοντά για να εκτιμήσουν την άψογη δεξιοτεχνία, ωστόσο.

Ο προπονητής στο άλλο άκρο του λόμπι περιστασιακά μιλάει στους επισκέπτες και τους δίνει εντολή να προχωρήσουν στο διάδρομο πίσω από το λόμπι για μια περιήγηση στα υπόγεια θόλους. Καθώς περνούν από τους πίσω διαδρόμους της τράπεζας, τα "μέλη του προσωπικού των τραπεζιτών" τραβούν τους πελάτες μακριά από τις γραμμές, οδηγούν τους σε μικρά δωμάτια και τα θέτουν για «φωτογραφίες ασφαλείας» χρησιμοποιώντας υπερμεγέθεις, ρετρό κινηματογραφικές μηχανές με μεγάλους φυσητήρες. Μια φωτογραφία είναι πραγματικά ληφθεί? οι επισκέπτες μπορούν να τα αγοράσουν στο τέλος της διαδρομής. Με τις τιμές των καθολικών χρεώσεων, μπορεί να χρειαστεί να πάρετε ένα δάνειο από την Gringotts για να σας προσφέρουμε μια σουβενίρ φωτογραφία, ωστόσο.

Συνεχίζοντας κάτω από το διάδρομο, οι επισκέπτες βλέπουν έργα ζωγραφικής των ιδρυτών του Gringotts και άλλων φωτιστικών. Όπως και στην ουρά για την διαδρομή Απαγορευμένη Ταξίδι, μερικοί από τους πίνακες ζωγραφίζουν. Ο πρώτος υπαινιγμός ότι κάτι πρόκειται να πάει «τρομερά λάθος» κατά τη διάρκεια της περιοδείας (όπως συμβαίνει γενικά στα αξιοθέατα του πάρκου) συμβαίνει στο διάδρομο. Οι σιλουέτες του Χάρι, του Ρον και της Ερμιόνης εμφανίζονται πίσω από μία από τις πόρτες του γραφείου και ακούγονται συνωμοτικές.

Γεια σου! Τι είναι ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη που κάνουμε εδώ;

Φαίνεται πως φτάσαμε στην τράπεζα Gringotts για την αθώα μας περιοδεία ακριβώς την ίδια στιγμή στα βιβλία και τις ταινίες που έφτασαν στην τράπεζα για να ανακτήσουν ένα Horcrux και να νικήσουν τον Voldemort. Φαίνεται ότι θα είμαστε μαζί για την πορεία, κυριολεκτικά και για παράδειγμα, για αυτό το κρίσιμο γεγονός. Ωχ Ώχ.

Οι μάγουλες ανακατεύονται στο γραφείο του Bill Weasley για μια παρουσίαση παρουσίασης πριν από την παρουσίαση.

Χρησιμοποιώντας το ίδιο είδος τεχνολογίας ταινιών εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας όπως η προ-εμφάνιση του Απαγορευμένου Ταξιδιού και άλλα αξιοθέατα, οι προβολές του Weasley και ενός goblin φαίνονται σχεδόν ζωντανές. Αλληλεπίδρασης με πραγματικά σκηνικά και κομμάτια για να βοηθήσουν να προσθέσετε βάθος και αξιοπιστία. Οι δύο υποδεικνύουν ότι θα ενώνουν τους επισκέπτες με το τρένο μέσα στα θησαυροφυλάκια.

Το τελευταίο μέρος της προ-εμφάνισης λαμβάνει χώρα σε μεγάλους "ανελκυστήρες". Περνούν προς τα βαθιά υπόγεια θόλους. Δεν νομίζω ότι καταστρέφω τίποτα, επιτρέποντάς σας να γνωρίζετε ότι δεν κινούνται πραγματικά μια ίντσα. Κατά τη διάρκεια της προεπισκόπησης του Τύπου για το Diagon Alley, όταν προσπάθησα για πρώτη φορά να επιβιβαστώ στο Escape από το Gringotts, η διαδρομή είχε τεχνικές δυσκολίες. Το έκανα μέχρι τον ανελκυστήρα όταν η Universal έκλεισε την έλξη για το βράδυ. Οι χειριστές άνοιξαν και τις δύο πλευρές των θυρών του ανελκυστήρα και εγώ και οι συμπατριώτες μου μπήκαμε κατευθείαν από το διάδρομο του τραπεζικού χώρου πάνω από τα τείχη του Gringotts "εννέα χιλιόμετρα υπόγεια" και στη συνέχεια έξω μια πόρτα στο Diagon Alley.

Το αποτέλεσμα του ανελκυστήρα, ωστόσο, είναι αρκετά καλά. Υπενθυμίζει τους υδρόγειους, τους ψεύτικους ανελκυστήρες που έκαναν τους επισκέπτες στα βάθη των ωκεανών στο περίπτερο The Living Seas στο Epcot. Ωστόσο, οι ανελκυστήρες Gringotts είναι κάπως πιο αξιόπιστοι.

Μετά την άφιξή τους στο υπόγειο, οι επισκέπτες παραλαβάνουν τρισδιάστατα γάντια "ασφαλείας" και φτάνουν σε μια σκάλες για να επιβιβαστούν στη βόλτα. Τα τρένα 2-car coaster, τα οποία φιλοξενούν 12 επιβάτες, τους περιμένουν.

Περιπέτεια-γύρο

Αφού αναχωρήσει ο σιδηρόδρομος, ο Bill Weasley και ο γκλενίκ παλάς του χαιρετούν την ομάδα και προσφέρουν να οδηγήσουν το δρόμο. Αλλά, το κακό Bellatrix Lestrange φτάνει να ματαιώσει τα σχέδια. Κατευθύνει έναν απειλητικό μπλε μπουλόνι άσχημης μαγείας προς το τραίνο και το στέλνει μακριά από τον έλεγχο.

Αυτό είναι το τμήμα της έλξης υψηλής ταχύτητας. Το τρένο περνάει μια σταγόνα και κάποιες δύσκολες στροφές στο σκοτάδι πριν σταματήσει με ειλικρίνεια. Οι σχεδιαστές της Universal σχεδιάζουν κάποια νέα μαγεία. Ακριβώς όπως το Απαγορευμένο Ταξίδι έσπασε το έδαφος με τα οχήματα ρομποτικού βραχίονα του, τα τρένα του γκρενγκότ προσφέρουν νέες δυνατότητες οχημάτων. Πριν έρθει σε πλήρη στάση, τα δύο αυτοκίνητα στην αμαξοστοιχία περιστρέφονται ανεξάρτητα προς τα αριστερά, έτσι ώστε οι επιβάτες να κοιτούν προς τα εμπρός προς μια τεράστια οθόνη.

Πιστεύω ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα αμαξοστοιχίας έχει χρησιμοποιήσει μια περιστρεφόμενη πλατφόρμα για τα αυτοκίνητά του. Υπάρχουν περιστρεφόμενες σούστες (όπως το Primeval Whirl στο Animal Kingdom της Disney), αλλά διαθέτουν μονοκόμματα οχημάτων που περιστρέφονται ελεύθερα και τυχαία. Αργότερα στη διαδρομή, το αμάξωμα της αμαξοστοιχίας προχωράει κατά μήκος των διαδρομών, ενώ τα δύο αυτοκίνητά του παραμένουν πλάγια και τελικά περιστρέφονται στη θέση τους. Είναι πολύ αποπροσανατολιστικό και κάνει για μια εμπειρία giddy βόλτα.

Τα γραφικά, χρησιμοποιώντας λαμπερά 4K υψηλής ευκρίνειας, 3D εικόνες, είναι εντυπωσιακά. Με την εξελιγμένη βόλτα Spider-Man (και παρόμοιες διαδρομές μετασχηματιστών) , η Universal έχει βελτιώσει τις βόλτες με κινηματογραφικές ταινίες βασικής κίνησης. Ακόμη περισσότερο από αυτά τα δύο αξιοθέατα, το Gringotts περιβάλλει τους επισκέπτες στα σύνολα μεγάλης κλίμακας, ευρείας οθόνης.

Οι άγριοι μιγάδες συναντούν τον όποιον δεν θέλει να ονομαστεί (ΑΚΑ Βόλντεμορτ, που τον ονόμασε) σε όλη του την κακία. Αυτός και η Bellatrix κάνουν ό, τι είναι καλύτερο για να τρομοκρατήσουν τους επισκέπτες και να προκαλέσουν παράπλευρες ζημιές. Τελικά στέλνουν την αμαξοστοιχία σε μια (εικονική) ελεύθερη πτώση σε κάποια καταστροφή. Ευτυχώς, είμαστε έτοιμοι για την κρίσιμη στιγμή, όταν το τρίο Hogwarts ξεπεράσει το Voldermort και το βγάζει από τις θόλοι του καραβιού. Ο Χάρι και οι φιλαράγοί του παίρνουν την αμαξοστοιχία αθώων παρευρισκομένων μαζί με την ασφάλεια.

Δεδομένης της άγριας επιτυχίας και του υψηλού φραγμού που θέτει η πρώτη μεγάλη πόρτα του Universal, το Απαγορευμένο Ταξίδι, οι δημιουργοί του Wizarding World είχαν τεράστιες προσδοκίες σε αυτούς. Έχουν καταφέρει να αποδώσουν μια άλλη ευχάριστη, ενθουσιώδη βόλτα. Φέρνοντας στη ζωή τη μαγεία του Χάρι Πότερ, προβάλλουν τη μαγεία του θεματικού πάρκου στο καλύτερό της.