Μην φέρνετε μια περίπτωση ηπατίτιδας Α πίσω από τις διακοπές σας στο Μεξικό της Καραϊβικής

Το CDC προειδοποιεί για την επιδημία ηπατίτιδας Α μεταξύ των τουριστών Tulum

Ένα ξέσπασμα της ηπατίτιδας Α, μιας σοβαρής νόσου του ήπατος, μεταξύ των ταξιδιωτών στο Tulum του Μεξικού ώθησε τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) να εκδώσουν συμβουλευτικές υπηρεσίες στους Αμερικανούς επισκέπτες της περιοχής.

Από την 1η Μαΐου 2015, έχουν αναφερθεί 27 κρούσματα ηπατίτιδας Α σε Αμερικανούς ταξιδιώτες που πήγαν στο Τουλούμ του Μεξικού "στη Μεξικάνικη Καραϊβική, σύμφωνα με το CDC". Όλοι οι άνθρωποι ταξίδεψαν μεταξύ των ημερομηνιών Φεβρουαρίου.

15, 2015 και 20 Μαρτίου 2015. "

"Το CDC συνιστά οι ταξιδιώτες στο Μεξικό να εμβολιάζονται κατά της ηπατίτιδας Α και να ακολουθούν όλες τις προφυλάξεις για τρόφιμα και νερό ... Αν επιστρέψατε από το ταξίδι στο Tulum του Μεξικού τις τελευταίες 14 ημέρες, μιλήστε στο γιατρό σας για τη λήψη δόσης εμβολίου ηπατίτιδας Α , η οποία μπορεί να αποτρέψει ή να μειώσει τα συμπτώματα της ηπατίτιδας Α εάν δοθεί εντός 14 ημερών από την έκθεση. "

Τι είναι η ηπατίτιδα Α;

Η ηπατίτιδα Α είναι μια ιογενής φλεγμονή του ήπατος που είναι εξαιρετικά μεταδοτική. Διαδίδεται συνήθως όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν περιττωματική ύλη σε τρόφιμα, ποτά, αντικείμενα ή σεξουαλική επαφή. Ακόμη και μια μικροσκοπική ποσότητα κοπριάς - συχνά αποτέλεσμα της κακής υγιεινής των χειριστών τροφίμων - μπορεί να προκαλέσει ασθένεια.

Μια περίπτωση ηπατίτιδας Α μπορεί να κυμαίνεται σε σοβαρότητα από ήπια ασθένεια που διαρκεί μερικές εβδομάδες έως σοβαρή ασθένεια που διαρκεί αρκετούς μήνες, σύμφωνα με το CDC. Τα συμπτώματα, αν εμφανιστούν καθόλου, εμφανίζονται συνήθως 2-6 εβδομάδες μετά τη μόλυνση και μπορεί να περιλαμβάνουν:

Μια απλή εξέταση αίματος μπορεί να σας πει εάν έχετε μολυνθεί από ηπατίτιδα Α.

Πώς μπορώ να αποφύγω να γίνω άρρωστος;

Το CDC συνιστά το εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Α για όλα τα παιδιά, τα άτομα με ορισμένους παράγοντες κινδύνου και τις ιατρικές παθήσεις και τους ταξιδιώτες σε ορισμένες διεθνείς χώρες "ακόμη και αν ταξιδεύουν για σύντομα χρονικά διαστήματα ή σε κλειστά θέρετρα". Το εμβόλιο διανέμεται σε δύο δόσεις, έξι μήνες μακριά, οπότε προγραμματίζετε μπροστά εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε σε μέρη του μη ανεπτυγμένου κόσμου.

Αν και σπάνια στις ΗΠΑ, οι περισσότερες νέες περιπτώσεις ηπατίτιδας Α εμφανίζονται τώρα μεταξύ Αμερικανών ταξιδιώτες που έχουν μολυνθεί σε μέρη όπου η ηπατίτιδα Α παραμένει κοινή, όπως το Μεξικό.

Ένας τρόπος με τον οποίο οι ταξιδιώτες μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο συστολής της ηπατίτιδας Α είναι να τρώνε ασφαλή τρόφιμα, όπως:

Από την άλλη πλευρά, μην τρώτε:

Όσον αφορά τα ποτά, πρέπει να πίνετε:

Μην πίνετε:

Οι ταξιδιώτες πρέπει επίσης να εξασκούν καλή υγιεινή και καθαριότητα, όπως: