Τρεις ημέρες βασιλιάδες στο Μεξικό

Η 6η Ιανουαρίου είναι η τρίτη ημέρα των βασιλέων στο Μεξικό, γνωστή στα ισπανικά ως el Día de Reyes . Αυτά είναι τα Θεοφανία στο ημερολόγιο της εκκλησίας, τη δωδέκατη μέρα μετά τα Χριστούγεννα (που μερικές φορές αναφέρεται και ως δωδέκατη νύχτα), όταν οι Χριστιανοί θυμούνται την άφιξη των Μαγίων ή των «Σοφών» που έφτασαν φέρνοντας δώρα για το Χριστό. Στο Μεξικό, τα παιδιά λαμβάνουν δώρα αυτήν την ημέρα, τα οποία έφεραν οι τρεις βασιλιάδες, ή ο los Reyes Magos , των οποίων τα ονόματα είναι ο Melchor, ο Gaspar και ο Baltazar.

Ορισμένα παιδιά λαμβάνουν δώρα τόσο από τον Άγιο Βασίλη όσο και από τους βασιλιάδες, αλλά ο Άγιος Βασίλης θεωρείται εισαγόμενο έθιμο και η παραδοσιακή ημέρα για τα παιδιά του Μεξικού να λάβουν δώρα είναι η 6η Ιανουαρίου.

Άφιξη των Μάγων:

Στις μέρες πριν από την Τρίτη ημέρα των βασιλιάδων, τα παιδιά του Μεξικού γράφουν επιστολές στους τρεις βασιλιάδες ζητώντας ένα παιχνίδι ή δώρο που θα ήθελαν να λάβουν. Μερικές φορές τα γράμματα τοποθετούνται σε γεμάτα με ήλιο μπαλόνια και απελευθερώνονται, έτσι τα αιτήματα φτάνουν στους βασιλείς μέσω του αέρα. Μπορεί να δείτε τους άντρες ντυμένοι ως οι τρεις βασιλιάδες που παρουσιάζουν φωτογραφίες με παιδιά σε πλατείες, πάρκα και εμπορικά κέντρα της Μεξικάνης. Τη νύχτα της 5ης Ιανουαρίου, οι φιγούρες των Σοφών τοποθετούνται στη σκηνή του Nacimiento ή της γέννησης . Παραδοσιακά, τα παιδιά θα αφήσουν τα παπούτσια τους με λίγο σανό για να ταΐσουν τα ζώα των Μαγίων (συχνά εμφανίζονται με καμήλα και μερικές φορές με ελέφαντα). Όταν τα παιδιά ξυπνήσουν το πρωί, τα δώρα τους εμφανίστηκαν στη θέση του σαννού.

Σήμερα, όπως ο Άγιος Βασίλης, οι βασιλιάδες τείνουν να τοποθετούν τα δώρα τους κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Rosca de Reyes:

Στις μέρες των βασιλιάδων είναι συνηθισμένο να μαζεύονται οικογένειες και φίλοι για να πιουν ζεστή σοκολάτα ή ατόλη (ένα ζεστό, χοντρό ποτό με βάση σιτηρά) και να τρώνε το Rosca de Reyes , ένα γλυκό ψωμί σε σχήμα στεφάνου με ζαχαρωμένα φρούτα στην κορυφή. ένα ειδώλιο ενός μωρού Ιησού ψημένο μέσα.

Το πρόσωπο που βρίσκει το ειδώλιο αναμένεται να φιλοξενήσει ένα πάρτι στην Día de la Candelaria (Candlemas) , που γιορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, όταν συνήθως ταιμίζονται.

Διαβάστε περισσότερα για το Rosca de Reyes , τον συμβολισμό του και πώς να το κάνετε ή πού να το αγοράσετε.

Φέρτε ένα δώρο

Υπάρχουν πολλές εκστρατείες που φέρνουν τα παιχνίδια σε παιδιά με μειωμένη κινητικότητα στο Μεξικό για την Ημέρα των Τριών Κηφισών. Εάν επισκέπτεστε το Μεξικό αυτή τη χρονική περίοδο και θέλετε να συμμετάσχετε, συσκευάστε μερικά παιχνίδια που δεν χρειάζονται μπαταρίες ή βιβλία στη βαλίτσα σας για να δωρίσετε. Το ξενοδοχείο ή το θέρετρο σας μπορεί να σας κατευθύνει σε έναν τοπικό οργανισμό που κάνει μια κίνηση παιχνιδιών ή να επικοινωνήσετε με το πακέτο με σκοπό να διαπιστώσετε αν υπάρχουν απομακρυσμένα κέντρα στην περιοχή που θα επισκεφθείτε.