Καλύτερα οικολογικά θέρετρα του Μεξικού

7 παράκτια θέρετρα & πόλεις που πηγαίνουν πράσινο

Για τους ταξιδιώτες που θέλουν να ξοδέψουν τα δολάρια του τουρισμού με υπεύθυνο, βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, το Μεξικό προσφέρει μια σειρά από ξενοδοχεία και θέρετρα που νοιάζονται για το τοπικό περιβάλλον , παρέχοντας παράλληλα όλες τις πολυτέλειες διακοπών που θα μπορούσατε να θέλετε. Εδώ, τα αγαπημένα μας θέρετρα οδηγούν τον δρόμο.

Majahuitas Resort, Jalisco

Το Vibe: Αποτελείται από μόλις οκτώ casitas που βρίσκονται σε έναν πανέμορφο, απομονωμένο όρμο στον κόλπο του Μπαντέρας, και αυτό το φιλικό προς το περιβάλλον θέρετρο είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα, γεγονός που του προσδίδει μια θαυμάσια αίσθηση στο ναυάγιο.

Το ξενοδοχείο είναι χτισμένο σε κοινόχρηστη γη που ανήκει στην αυτόχθονη κοινότητα Chacala (οι ιδιοκτήτες του θέρετρου έχουν 20 χρόνια μίσθωσης) έτσι δεν υπάρχει φόβος για μελλοντική ανάπτυξη σε αυτό το ανέγγιχτο Eden. Muy romantico.
Καλύτερα πράσινα χαρακτηριστικά: Το θέρετρο διαθέτει ηλιακή ενέργεια (χωρίς τηλεοράσεις, κλιματιστικά ή τηλέφωνα), καθιστώντας το ιδανικό για όσους αναζητούν ευτυχισμένη ησυχία. Η κομποστοποίηση, οι τουαλέτες χαμηλής ροής, οι αυτόχθονες φυτεύσεις και ένα ισχυρό πρόγραμμα ανακύκλωσης είναι όλες οι μεγάλες πράσινες πρωτοβουλίες που ασκούνται εδώ.
Έλεγχος τιμών>

Ξενοδοχείο Xixim, Γιουκατάν

Το Vibe: Αυτό το ρουστίκ αλλά πολύπλοκο θέρετρο βρίσκεται στην ακτή του Κόλπου του Μεξικού της χερσονήσου Yucatan , κοντά στην αποικία των διάσημων ροζ φλαμίνγκο που κάνουν το σπίτι τους στην υπνηλία παραλία του Celestun. Ο καλαίσθητος, ελαφρύς, ανοιχτός σχεδιασμός του κεντρικού λόμπι με τις κεραμοσκεπές και τα 15 μπανγκαλόου βελτιστοποιούν τη διασταύρωση, ενώ παράλληλα προσφέρουν υπέροχη θέα στο φυσικό περιβάλλον.

Τα ηλιοβασιλέματα εδώ είναι το επίκεντρο.
Καλύτερα πράσινα χαρακτηριστικά: Μαζί με τις οικολογικά ευαίσθητες μεθόδους κατασκευής και τις εγχώριες φυτεύσεις, το ξενοδοχείο διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης (που περιλαμβάνει ανακύκλωση νερού) και δέσμευση για την αγορά τοπικών προϊόντων και θαλασσινών.
Έλεγχος τιμών>

Ξενοδοχείο Akumal Caribe, Κουιντάνα Ρο

Το Vibe: Αυτή η παραθαλάσσια ιδιοκτησία βρίσκεται στον γαλήνιο κόλπο Akumal (που σημαίνει "Place of the Turtles") μέσα σε τροπικούς κήπους.

Τα καταλύματα βρίσκονται στο κυρίως σπίτι, μπανγκαλόου στον κήπο, οικογενειακά σπίτια ή πιο πολυτελείς βίλες. Οι πρωτοβουλίες διαχείρισης αποβλήτων, ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης σε όλο το Akumal και συνεχείς προσπάθειες διατήρησης του νερού καθιστούν αυτό το ξενοδοχείο ένα πρότυπο επιτυχημένου περιβαλλοντικού ακτιβισμού.
Best Green Feature: Μαζί με πολλές εντυπωσιακές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου ίδρυσαν την CEA - Centro Ecologic Akumal - μια οργάνωση αφιερωμένη στην παρακολούθηση και διατήρηση των ευαίσθητων υδάτινων οδών και της άγριας πανίδας, ιδιαίτερα των θαλάσσιων χελωνών της περιοχής Akumal.
Έλεγχος τιμών>

Hacienda Tres Rios, Quintana Roo

Το Vibe : Βρίσκεται στο φυσικό πάρκο Tres Rios της Riviera Maya, όπου οι λόγοι για αυτό το ακίνητο είναι, όπως υποδηλώνει το όνομα, που διασταυρώνονται από τρία ποτάμια. Υπάρχουν επίσης αρκετά cenotes, μαζί με 326 στρέμματα παρθένου τροπικού δάσους.
Καλύτερα πράσινα χαρακτηριστικά: Σε ένα έξυπνο παράδειγμα συμβίωσης, ο χασιέντα χρησιμοποιεί κρύο νερό από ένα βαθύ πηγάδι για να ψύξει τα συστήματα κλιματισμού και έπειτα συλλαμβάνει τη θερμότητα από αυτά τα κλιματιστικά για να ζεσταίνει το νερό για τα δωμάτια.
Μάθετε περισσότερα για το Hacienda Tres Rios ή ελέγξτε τιμές>

Fairmont Acapulco Πριγκίπισσα, Guerrero

Το Vibe: Ένα φανταχτερό, 15-ιστορικό μεγαλοειδές σχήμα, όπως μια πυγμαχίδα των Αζτέκων, ίσως να μην φωνάζει ακριβώς "φιλικό προς το περιβάλλον", αλλά μην αφήνετε να σας παραπλανήσει.

Το ακίνητο έχει πολλές πράσινες πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας και της ανακύκλωσης νερού, εξαλείφοντας τις μπανιέρες από τα δωμάτια και εγκαθιστώντας ειδικά ντους εξοικονόμησης νερού, συμμετοχή σε εκδηλώσεις Earth Hour και χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων στο Willow Stream Spa.
Τα καλύτερα πράσινα χαρακτηριστικά: Το ξενοδοχείο διαθέτει ειδική «πράσινη ομάδα» που επιβλέπει τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες και το πρόγραμμα ανακύκλωσης σε όλη την ιδιοκτησία. Ο ξάδελφος Riviera Maya της μάρκας, το Fairmont Mayakoba , έχει επίσης ένα εντυπωσιακό πράσινο ρεκόρ.
Έλεγχος τιμών>

Hotelito Desconocido, Jalisco

Το Vibe: Αυτό το 24ωρο οικολογικό θέρετρο βρίσκεται ανάμεσα σε μια ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού και τα βουνά Sierra Madre, περίπου δύο ώρες με το αυτοκίνητο νότια του Puerto Vallarta και διαμορφώνεται σε αυτόχθονα ψαροχώρι. Τα καταλύματα είναι είτε παραλιακά είτε σε εκβολές ποταμών σε ρομαντικά μπανγκαλόου πάνω σε ξυλοπόδαρα.

Το θέρετρο είναι ιδανικό για ρομαντικές αποδράσεις χάρη σε φιλικά προς το ζευγάρι χαρακτηριστικά όπως υπαίθρια ντους, φαγητό σε φως των κεριών και παρακολούθηση πουλιών στις εκβολές.
Τα καλύτερα πράσινα χαρακτηριστικά: Ηλιακοί ανεμιστήρες οροφής και νερό, βιολογικά προϊόντα στα εστιατόρια, πρόγραμμα απελευθέρωσης χελωνών (Ιούνιος-Δεκέμβριος) και συνεχής συντήρηση και προστασία των γύρω υγροτόπων.
Έλεγχος τιμών>

Tulum, Quintana Roo

Χάρη σε μια απομακρυσμένη κατάσταση ανάμεσα στη ζούγκλα και τη θάλασσα και σε μεγάλο βαθμό ανεπτυγμένη υποδομή, η ζώνη του ξενοδοχείου στο Tulum επιτυγχάνει αυτό που πολλές υπερ-αναπτυγμένες τουριστικές περιοχές αγωνίζονται για: άμεση περιβαλλοντική πίστη.

Πολλά από τα θέρετρα και τα μπανγκαλόου σε αυτή την ειδυλλιακή περιοχή των ακτών της Καραϊβικής λειτουργούν από το δίκτυο, στηριζόμενοι σε ηλιακή ή αιολική ενέργεια, αποφεύγοντας συσκευές μάσησης ενέργειας όπως κλιματιστικά και ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να διακόψουν δραστηριότητες όπως η γιόγκα και η χτενίσματα στην παραλία. Εάν είστε μετά από μια άμμο μεταξύ των νυχιών, πίσω από τη φύση εμπειρία χωρίς skimping για πολυτέλειες, όπως καλό φαγητό, διασκέδαση νυχτερινή ζωή και εκπληκτική τοπίο, Tulum είναι το όνειρο πράσινο διακοπές.

Διαβάστε περισσότερα για την ξενοδοχειακή σκηνή του Tulum