Πουέρτο Βαγιάρτα ταξιδιωτικό οδηγό

Βρίσκεται στην ακτή του Μεξικού στο βορειοδυτικό άκρο της πολιτείας Jalisco , ο Πουέρτο Βαγιάρτα χτυπάει τον μεγαλύτερο φυσικό κόλπο του Μεξικού, τον Bahia de Banderas (κόλπο σημαίας). Αυτή η δημοφιλής παραθαλάσσια περιοχή του θέρετρου είναι ένας από τους κύριους λιμένες για κρουαζιέρες στο Μεξικάνικο Ριβιέρα , έχει μια άξια φήμη ως προορισμό φαγητού και φιλοξενεί επίσης μια μεγάλη ποικιλία από φυσικά και πολιτιστικά αξιοθέατα.

Ιστορία του Πουέρτο Βαγιάρτα:

Η περιοχή γύρω από το Πουέρτο Βαγιάρτα κατοικείται από μακρόχρονες γηγενείς ομάδες, κυρίως από τις χουκοχόλες.

Οι ισπανοί πρωτοεμφανίστηκαν στην περιοχή το 1524. Σύμφωνα με το μύθο, συναντήθηκαν με μια μεγάλη ομάδα ιθαγενών που έφεραν σημαίες, δίνοντας στον κόλπο το όνομα Bahía de Banderas - "κόλπο σημαίας". Η περιοχή παρέμεινε αραιά κατοικημένη πολύ αργότερα, ωστόσο. Δεν ήταν μέχρι που η ταινία Richard Burton "Νύχτα της Ιγκουάνα", γυρίστηκε εδώ το 1964 ότι το Puerto Vallarta έγινε γνωστό στον κόσμο.

Οι Richard Burton και Elizabeth Taylor στη συνέχεια αγόρασαν ένα σπίτι στη Ρομαντική Ζώνη και το Puerto Vallarta σύντομα έγινε τόπος συγκέντρωσης για διασημότητες και το περιβάλλον τους, αυξάνοντας την έκκλησή του. Στη δεκαετία του 1970, η τουριστική υποδομή άρχισε να χτίζεται για να φιλοξενήσει την εισροή επισκεπτών, αν και η πόλη εξακολουθεί να διατηρεί τη γοητεία της και τον όρμο της φυσικής ομορφιάς.

Banderas Bay:

Ο κόλπος Banderas είναι διαμορφωμένος σαν πέταλο και καλύπτει 60 μίλια ακτογραμμής από την Punta Mita έως το Cabo Corrientes. Ολόκληρη η περιοχή που περιβάλλει τον κόλπο είναι γνωστή απλά ως Vallarta, αλλά χωρίζεται ανάμεσα σε δύο πολιτείες: Jalisco και Nayarit.

Αυτές οι καταστάσεις βρίσκονται σε διαφορετικές ζώνες ώρας. Το Puerto Vallarta βρίσκεται στην κεντρική ζώνη ώρας και η Nayarit είναι μια ώρα νωρίτερα.

Τι να κάνετε στο Puerto Vallarta

Πού να μείνετε στο Puerto Vallarta:

Υπάρχουν πολλές επιλογές για ξενοδοχεία και θέρετρα στο Puerto Vallarta, σε όλες τις τιμές. Μερικές δημοφιλείς επιλογές τόσο για ζευγάρια όσο και για οικογένειες περιλαμβάνουν το CasaMagna Marriott Puerto Vallarta και το The Westin Resort & Spa Puerto Vallarta. Για μια μπουτίκ διαμονή μόνο για ενήλικες, σκεφτείτε το Casa Velas.

Δείπνο στο Puerto Vallarta:

Το Puerto Vallarta έχει αξίζει τη φήμη του ως έναν από τους καλύτερους προορισμούς του Μεξικού για φαγητό. Με το ετήσιο γκουρμέ φεστιβάλ και την αφθονία των εστιατορίων, θα βρείτε Puerto Vallarta αποδίδει την υπόσχεσή του για το καλό φαγητό. Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα εστιατόρια του Puerto Vallarta .

Να φτάσετε εκεί:

Μπορείτε να φτάσετε στο Puerto Vallarta από την Guadalajara με λεωφορείο σε λιγότερο από πέντε ώρες. Η γραμμή λεωφορείου ETN προσφέρει υπηρεσίες πρώτης κατηγορίας. Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι με λεωφορείο στο Μεξικό .

Ο πιο δημοφιλής τρόπος για να φτάσετε στο Puerto Vallarta είναι αεροπορικώς. Το αεροδρόμιο του Puerto Vallarta, το Διεθνές Αεροδρόμιο Gustavo Díaz Ordaz (κωδικός αεροδρομίου PVR) βρίσκεται περίπου 6 χιλιόμετρα βόρεια του κέντρου της πόλης.