Λιέγη, Βέλγιο Ταξιδιωτικός Οδηγός

Οδηγός για το πολιτιστικό κέντρο της Βαλονίας στο Βέλγιο

Η Λιέγη είναι ένα οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της γαλλόφωνης Βαλλονίας. Βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Meuse κοντά στα σύνορα των Κάτω Χωρών και της Γερμανίας. Ο πληθυσμός είναι μόλις κάτω από 200.000 άτομα.

Η τοποθεσία της πόλης είναι ιδανική για τους τουρίστες που αναζητούν να γνωρίσουν διαφορετικές χώρες με πολύ σύντομα ταξίδια. Το σιδηροδρομικό δίκτυο θα σας μεταφέρει στις Βρυξέλλες, την Αμβέρσα, τη Ναμούρ και το Charleroi, το Λουξεμβούργο , το Μάαστριχτ , το Παρίσι, την Κολωνία και το Άαχεν.

Τα τρένα μεγάλης ταχύτητας, όπως το Thalys, σας μεταφέρουν σε Βρυξέλλες σε 40 λεπτά και το Παρίσι Nord ( χάρτης του τρένου στο Παρίσι ) λίγο περισσότερο από 2 ώρες. Από τη Λιέγη στο Μάαστριχτ των Κάτω Χωρών είναι απλό ταξίδι 33 λεπτών με το τρένο.

Όχι μόνο το σιδηροδρομικό σύστημα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κόμβους στην Ευρώπη, ο σταθμός Liège-Guillemins είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα που ένας τουρίστας μπορεί να θέλει να επισκεφθεί ακόμα και αν δεν πάρει τρένο. Σχεδιάστηκε από τον παγκοσμίου φήμης Ισπανό αρχιτέκτονα Santiago Calatrava.

Η Λιέγη είναι επίσης κόμβος στις μεγάλες εθνικές οδούς του Βελγίου.

Τι να δείτε και να κάνετε στη Λιέγη

Το παλάτι του πρίγκιπα-επισκόπου πρωτοστάθηκε τον 10ο αιώνα, αλλά καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1185. Αυτό που βλέπετε αυτές τις μέρες είναι η επανάληψη του πρίγκιπα-πρεσβύτερου Erard de la Marck το 1526. Είναι ένα είδος κίνησης έλξη, μπορείτε να δείτε μόνο την πρόσοψη και την αυλή? διαφορετικά θα πρέπει να κάνετε γραπτό αίτημα για να κοιτάξετε μέσα. Στη συνέχεια, η προβολή είναι δωρεάν.

Θέλετε να δείτε τα θαύματα των πραγματικών τροφίμων στην οθόνη στη μεγαλύτερη και παλαιότερη αγορά του Βελγίου; Επικεφαλής στην αγορά " La Batte " την Κυριακή, αν έχετε δει όλα όσα μπορεί να πεινασμένοι για μερικές από τις πόλεις εικονικές Boulets à la Liégeoise, κεφτεδάκια, γιατί θα έπρεπε να καλύπτετε μια μίλια αξίας στάβλων που πωλούν τα πάντα από μουντζούρα σε λουλούδια και τοπικά προϊόντα τεχνών.

Εάν το περίπατο της αγοράς δεν είναι αρκετό για σας, κάντε μια βόλτα στο Coteaux de la Citadelle , στις πλαγιές του φρουρίου. Μπορείτε να πάρετε έναν χάρτη των 6 συνιστώμενων περιπάτων από το τουριστικό γραφείο. Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να βρίσκεστε στη Λιέγη το πρώτο Σάββατο του Οκτωβρίου, μπορείτε να το περπατήσετε τη νύχτα, όταν ο τόπος καίγεται στο φως των κεριών από πάνω από 15.000 κεριά για το La Nocturne.

Όπως και η τέχνη; Υπάρχουν πολλά μουσεία στη Λιέγη, 13 σε όλα μου λένε. Οι λάτρεις της ιστορίας θα θέλουν να περάσουν πολύ χρόνο στο Μουσείο του Grand Curtis. Ο τόπος χτίστηκε τον 16ο αιώνα και διαθέτει 7000 χρόνια περιφερειακών και διεθνών αντικειμένων και περιλαμβάνει ένα μουσείο όπλων. Το Musée d'Ansembourg στεγάζεται σε μια κατοικία του 18ου αιώνα και είναι αφιερωμένο στις διακοσμητικές τέχνες. Υπάρχει επίσης το Μουσείο της Βαλλονικής Τέχνης όπου εκτίθενται καθημερινά αντικείμενα από την περιοχή και ένα Ενυδρείο για την προβολή των πλασμάτων σας. Μόλις 12 € (κατά τη διάρκεια της γραφής) παίρνει έναν τουρίστα σε όλα τα μουσεία εάν αγοράσετε ένα δελτίο της πόλης της Λιέγης από το τουριστικό γραφείο (βλ. Παρακάτω).

Και αν θέλετε να φτάσετε στο κατώτατο σημείο, το αρχαιοφόριο κάτω από τον Saint Lambert αποκαλύπτει τα χαμηλότερα επαγγελματικά επίπεδα της πόλης ξεκινώντας από τα προϊστορικά λείψανα, τα Γαλλο-ρωμαϊκά τείχη και τα χαμηλότερα επίπεδα των ρωμανικών και γοτθικών καθεδρικών ναών.

Πάνω από 9000 χρόνια κατοχής έχουν ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής, και μπορείτε να τα δείτε όλα.

Το Γραφείο Τουρισμού της Λιέγης είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Είναι στο Feronstrée, 92 - 4000 Λιέγη. Μπορείτε να πάρετε χάρτες περπατήματος ή να τις κατεβάσετε εδώ.

Μπορείτε επίσης να δείτε τη Λιέγη σε μια βάρκα μέσω ποταμού κρουαζιερόπλοιου στον ποταμό Μεέζε, με ποδήλατο ή από ένα από εκείνα τα μικρά τουριστικά τρένα που εκτοξεύουν και απομακρύνονται γύρω από το κέντρο της πόλης.

Τι να φάτε στη Λιέγη

Η κορυφαία γαστρονομική σπεσιαλιτέ της Λιέγης είναι αναμφισβήτητα ένα πιάτο μπουλέτων-φριτέ, βόειο κρέας και χοιρινό κεφτέδες με ένα σωρό από αυτές τις θαυμάσιες βελγικές πατάτες, που σερβίρονται συχνά με σάλτσα κουνελιού: σάλτσα βολέ .

Για τους λάτρεις των πεσόντων τυριών: δοκιμάστε Herve.

Μια salade liégeoise αποτελείται από πράσινα φασόλια, πατάτες, και σε κύβους "μπέικον" (λαρδόνια).

Οι gaufres de Liege είναι ειδικές βελγικές βάφλες. χρησιμοποιούν ζύμη ζύμης που περιλαμβάνει μια δόση μεγάλων κρυστάλλων ζάχαρης που διαλύονται κατά το μαγείρεμα για να γίνει τετηγμένη καραμέλα.

Το Pèkèt ονομάζεται συχνά Walloon Genever, ένας νέος τζιν. Πολλά από αυτά καταναλώνονται στις 15 Αυγούστου στο Outremeuse (ένα νησί στο ποτάμι) σε ένα μεγάλο φεστιβάλ προς τιμήν της Μαύρης Παναγίας.

Το Café liégeois είναι ένα γλυκό επιδόρπιο από παγωτό με άρωμα καφέ.

Και φυσικά υπάρχει πάντα το άλλο δίδυμο για το οποίο είναι γνωστό το Βέλγιο: Σοκολάτα και μπύρα.

Που να μείνω

Το ξενοδοχείο Ramada Plaza Liege City Centre βρίσκεται πολύ κοντά στην όχθη του ποταμού Μεούσες - μια βόλτα στο κέντρο όμως. Διαθέτει μπαρ και εστιατόριο.

Λιγότερο ακριβά είναι το οικογενειακά διοικούμενο Hôtel Passerelle στο Outremeuse.

Το Best Western Univers Hotel - Λιέγη βρίσκεται πιο κεντρικά κοντά στον σταθμό TGV και έρχεται σε πολύ λογική τιμή.

Αν έχετε μια ομάδα ή μια οικογένεια ή απλά θέλετε να επωφεληθείτε από την φανταστική αγορά La Batte, ίσως μια ενοικίαση διακοπών θα είχε περισσότερη αίσθηση από ένα ξενοδοχείο, ειδικά αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις μεταφοράς στη Λιέγη. HomeAway απαριθμεί πάνω από 40 τέτοια ακίνητα, από εξοχικές κατοικίες σε διαμερίσματα στην πόλη ή κοντά στη Λιέγη: Λιέγη ενοικιάσεις διακοπών.

Το ταξιδιωτικό εργαλείο του Βελγίου

Εδώ είναι μερικά εργαλεία για να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε τις διακοπές σας στη Λιέγη, Βέλγιο.

Ο Τουριστικός μας Χάρτης του Βελγίου θα σας επιτρέψει να πάρετε τα ρουλεμάν σας και να δείτε πόσο εύκολο είναι να μεταβείτε στο Βέλγιο με το τρένο.

Οι διακοπές σας θα βελτιωθούν πάντοτε αν μάθετε να μιλάτε λίγο από τη γλώσσα, ειδικά τις ευγενικές λέξεις. Ο ιστότοπος της γαλλικής γλώσσας σχετικά με το πρόγραμμα προσφέρει ένα αρχαίο γαλλικό λεξιλόγιο ταξιδιού για να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας στη Βαλλωνία, το γαλλόφωνο τμήμα του Βελγίου.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να πάτε; Σχεδιάστε τις διακοπές σας γύρω από το τυπικό κλίμα με τα διαγράμματα και τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες: Liege Travel Weather.

Μάθετε για τα τρένα υψηλής ταχύτητας του Βελγίου: Τρένα Thalys . Το Βέλγιο είναι μια χώρα της Μπενελούξ (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Κάτω Χώρες), έτσι ώστε να μπορείτε να αγοράσετε μια κάρτα Benelux Tourrail για να καλύψετε τις ανάγκες των εισιτηρίων σας στο Βέλγιο και τα γύρω εδάφη της Μπενελούξ. Μπορείτε να το συνδυάσετε με τη Γερμανία ή τη Γαλλία.

Απολαύστε τον προγραμματισμό των διακοπών σας!