Τι είναι το προγεννητικό μασάζ;

Το προγεννητικό μασάζ, γνωστό και ως μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προάγει τη χαλάρωση, καταπραΰνει τα νεύρα και ανακουφίζει τους μυς της πλάτης και του ποδιού στις μέλλουσες μητέρες. Το προγεννητικό μασάζ είναι ιδιαίτερα ευεργετικό στο δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο, όταν το επιπλέον βάρος στην κοιλιά σας βάζει μια πλάτη στην πλάτη σας.

Πριν κάνετε ένα προγεννητικό μασάζ, κάντε ερωτήσεις για να βεβαιωθείτε ότι ο μασάζ θεραπευτής έχει λάβει ειδική εκπαίδευση.

Σε προχωρημένες κατηγορίες μαθήτριες μασάζ μαθαίνουν για τη φυσιολογία των εγκύων γυναικών. Γνωρίζουν τις ειδικές θέσεις που απαιτούν οι έγκυες γυναίκες σε διαφορετικά στάδια της εγκυμοσύνης τους και πώς να δίνουν στο σώμα επιπλέον προστασία και υποστήριξη. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η γνώση των σημείων πίεσης που πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι ποιοτικές ιαματικές πηγές δεν θα προσφέρουν προγεννητικό μασάζ εκτός αν έχουν εξειδικευμένο προσωπικό. Υπάρχουν επίσης ανεξάρτητοι μασάζ θεραπευτές που κάνουν μια ειδικότητα του προγεννητικού και μεταγεννητικού μασάζ, ιδιαίτερα σε μεγάλες πόλεις, ή που έχουν την ειδική εκπαίδευση.

Γνώση των Ειδικών Θέσεων

Ένα προγεννητικό μασάζ διαφέρει από το παραδοσιακό μασάζ με λίγους διαφορετικούς τρόπους. Αν βρίσκεστε στην πλάτη σας, θα υπάρχουν μαξιλάρια κάτω από τα γόνατα και τους ώμους σας. Εάν είστε πολύ μακριά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, μπορεί να είστε τοποθετημένοι σε μια ημι-αναπηρική θέση, όπου κοιτάζετε τον τοίχο αντί της οροφής.

Κάποια προγεννητικά μασάζ χρησιμοποιούν επίσης ειδικές βάσεις με βαθιά περικοπή στο κέντρο, ώστε να μπορείτε να ξαπλώσετε με το πρόσωπο προς τα κάτω άνετα. Μπορείτε επίσης να έχετε την πλάτη σας μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που βρίσκεται στο πλάι σας, με τα μαξιλάρια κάτω από το κεφάλι σας και μεταξύ των ποδιών σας.

Η τοποθέτηση θα διαφέρει ανάλογα με το πού βρίσκεστε στην εγκυμοσύνη της.

Μέχρι το δεύτερο τρίμηνο, πρέπει να γίνει όλο το μασάζ με τη μητέρα που βρίσκεται δίπλα της για να διατηρηθεί η πίεση από την κοίλη φλέβα, τη μεγάλη φλέβα που φέρει αποξυγονωμένο αίμα στην καρδιά.

Ένα προγεννητικό μασάζ πρέπει να είναι πολύ χαλαρωτικό και χαλαρωτικό στο ύφος. Πρέπει να αποφεύγονται οι εργασίες βαθέων ιστών, η ζύμωση στην κοιλιά και ορισμένα σημεία βελονισμού. Οι έγκυες γυναίκες πρέπει επίσης να αποφεύγουν τα τζακούζι, τις θερμές πηγές και τις ιαματικές πηγές.

Τα οφέλη του προγεννητικού μασάζ

Το προγεννητικό μασάζ παρέχει χαλάρωση με την ανακούφιση του στρες στις αρθρώσεις. Εξασφαλίζει τον πόνο στο λαιμό και την πλάτη, σας βοηθά να κρατάτε καλή στάση και χαλαρώνετε και παρέχει ευελιξία στους μύες που γέρνουν. Το προγεννητικό μασάζ βοηθά το κυκλοφορικό και λεμφικό σύστημα, το οποίο κρατά το αίμα να ρέει τόσο στη μητέρα όσο και στο μωρό.

Διεγείρει διαφορετικούς αδένες στο σώμα, οι οποίες συμβάλλουν στη σταθεροποίηση των ορμονικών επιπέδων και ανακουφίζουν από την ένταση σε όλο το σώμα. Και η άγρια ​​φροντίδα του μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προάγει τη χαλάρωση και παρέχει συναισθηματική υποστήριξη.

Μην σταματήσετε να παίρνετε μασάζ όταν το μωρό έρχεται μαζί. Το μασάζ μετά τον τοκετό (που ονομάζεται επίσης και μεταγεννητικό μασάζ) μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση του σώματός σας πριν από την εγκυμοσύνη. Βοηθάει στον επαναπροσδιορισμό του βάρους του σώματός σας και τονώνει το υπερβολικά τεντωμένο δέρμα πάνω από την κοιλιά.

Εξαλείφει επίσης την ένταση των μυών και το άγχος από τα καθήκοντα μητρότητας.