Τύποι μασάζ σε όλο το σώμα και παρεξηγήσεις

Ένα μασάζ όπου καλύπτουν (σχεδόν) τα πάντα

Ένα μασάζ πλήρους σώματος υποδεικνύει ότι ο θεραπευτής θα μασήσει ολόκληρο το σώμα σας κατά τη διάρκεια ενός θεραπευτικού μασάζ που θα διαρκέσει τουλάχιστον 50 λεπτά. Αυτός είναι ο χρόνος που απαιτείται για το μασάζ σε όλες τις μεγάλες περιοχές του σώματός σας - πλάτη, ώμους, πόδια, πόδια, χέρια, χέρια και λαιμό. Οι άντρες έχουν ένα ωραίο θωρακικό μασάζ, αλλά οι γυναίκες πρέπει να πάνε στην Ευρώπη γι 'αυτό.

Ξεκινάτε γενικά με την όψη προς τα κάτω και ο θεραπευτής ξεκινάει με την πλάτη και τον ώμο σας και στη συνέχεια κινείται προς τα κάτω στο σώμα.

Μόλις γυρίσετε, η θεράπων εργασία το δρόμο της επιστροφής μέχρι το σώμα σας, συνήθως τελειώνει με το λαιμό και τους ώμους και μερικές φορές το τριχωτό της κεφαλής.

Είτε παίρνετε ένα σουηδικό μασάζ , βαθιά μασάζ ιστών, μασάζ με ζεστό πέτσο ή lomi-lomi , τα περισσότερα μασάζ στα ιαματικά λουτρά θα είναι μασάζ πλήρους σώματος. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, όπως πρήξιμο πίσω ή σφιχτά ώμοι, μπορείτε να ζητήσετε από τον θεράποντα να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε αυτές τις προβληματικές περιοχές. Μπορούν να ικανοποιήσουν αυτό το αίτημα με το να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο σε περιοχές όπως τα πόδια ή τα χέρια, τα οποία μπορεί να πάρουν μόνο μια γρήγορη σάρωση.

Αν έχετε προβληματικές περιοχές αλλά δεν θέλετε να αλλάξουν οι άλλες περιοχές, κάντε μια συνάντηση για μια μακρύτερη περίοδο μασάζ, όπως 75 ή ακόμα και 90 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να πάρετε ένα πλήρες μασάζ σώματος μαζί με την πιο εστιασμένη εργασία που χρειάζεστε σε συγκεκριμένες περιοχές.

Όταν δεν θα πάρετε ένα πλήρες μασάζ σώματος

Εάν κάνετε κράτηση για μια ρητή υπηρεσία ή μίνι θεραπεία (μια περίοδος μόλις 30 λεπτών αντί για τα συνηθισμένα 50 ή 60 λεπτά), είναι καλύτερο να επικεντρωθεί ο θεραπευτής μασάζ σε μερικές περιοχές αντί να πάρει ένα πλήρες μασάζ.

Αυτό συμβαίνει επειδή παίρνει λίγο χρόνο για να ζεσταθεί και να μαλακώσει τον μυϊκό ιστό έτσι ώστε ο θεραπευτής να μπορέσει να πάει λίγο πιο βαθιά και να πάρει το μυ για να απελευθερώσει πραγματικά.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν χρόνια ένταση στην πλάτη, το λαιμό και τους ώμους μας, γι 'αυτό είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Εάν ζητάτε ένα πλήρες μασάζ σε μισή ώρα, δεν θα δείτε τόσο μεγάλο όφελος από το μασάζ.

Το αθλητικό μασάζ συνήθως επικεντρώνεται σε στοχευμένες περιοχές του σώματος που μπορεί να βρίσκονται σε σπασμούς ή σφιχτά από δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Αυτή είναι μια άλλη περίσταση στην οποία μπορεί να μην λάβετε ένα πλήρες μασάζ σώματος.

Παρανοήσεις σχετικά με το μασάζ σε ολόκληρο το σώμα

Οι μασάζ θεραπευτές κατανοούν το πλήρες μασάζ σώματος να είναι ένα μασάζ που καλύπτει ολόκληρο το σώμα και όχι μια στοχευμένη περιοχή που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, όπως οι σφιχτοί μύες. Ήταν ένας νόμιμος τρόπος να αναφερθεί το μασάζ όταν αναπτύχθηκε για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα.

Το μασάζ σε ολόκληρο το σώμα που δόθηκε σε ένα τραπέζι με τον πελάτη κάτω από ένα κουρτίνα ήταν ανυποψίαστο πριν από τη δεκαετία του 1880, σύμφωνα με την Patricia J Benjamin, PhD, LMT, που μελετά και γράφει για την ιστορία της θεραπείας μασάζ. Λέει ότι το μασάζ πλήρους σώματος είχε την προέλευσή της στην περίφημη Rest Cure για «νευρασθένεια», μια εξασθενητική μελαγχολία κοινή στις κυρίες της κοινωνίας στα τέλη του 19ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπαυσης στο κρεβάτι, δόθηκε πλήρες σώμα για να κυκλοφορήσει και να αυξηθεί η όρεξη του ασθενούς, ένα είδος υποκατάστατο για την άσκηση.

Η Υπόλοιπη Θεραπεία τελικά έπεσε από τη χάρη, αλλά η δημοτικότητα του γενικού μασάζ αυξήθηκε σημαντικά από τις αρχές του 1900 και θεωρήθηκε μέρος της καλής υγείας.

Ωστόσο, από τη δεκαετία του 1960, οι παλιομοδίτικοι όροι, όπως οι αίθουσες μασάζ, η μασσάζ και το μασάζ πλήρους σώματος, έπεσαν σε δυσφήμιση, ενεργώντας ως κωδικές λέξεις για την πορνεία. Για το λόγο αυτό οι όροι θεραπεία μασάζ, θεραπευτής μασάζ και σουηδικό μασάζ άρχισαν να αντικαθιστούν τους παλαιότερους τρόπους αναφοράς για το μασάζ και τους θεραπευτές που το εξασκούν.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλά ψεύτικα ιαματικά λουτρά που εξακολουθούν να λειτουργούν όπως τα παλιά σαλόνια μασάζ. Έβαλαν σημάδια που λένε «μασάζ πλήρους σώματος» ή «ασιατικό μασάζ» ή «ασιατικό μασάζ πλήρους σώματος» ως έναν τρόπο υποδείξεως ότι θα υπάρξει σεξουαλική επαφή ή « ευτυχής κατάληξη », η οποία είναι παράνομη. Δεν πρέπει να περιμένετε ένα ευχάριστο τέλος εάν ζητάτε ένα πλήρες μασάζ σε ένα νόμιμο spa.