Τι είναι η θεραπεία Spa;

Το μασάζ και τα προσώπου είναι οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες σπα

Οι θεραπείες spa είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει ένα σπα . Η πιο δημοφιλής θεραπεία σπα στις Ηνωμένες Πολιτείες, μακράν, είναι το μασάζ. Έχει περάσει χιλιάδες χρόνια και έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Άλλες δημοφιλείς θεραπείες σπα περιλαμβάνουν θεραπείες προσώπου και σώματος όπως λάμψη αλατιού και περιποιήσεις σώματος. Τα περισσότερα ιαματικά λουτρά διαθέτουν σαλόνι καρφώματος που προσφέρει μανικιούρ spa και πεντικιούρ spa . Ορισμένα ιαματικά λουτρά, ειδικά τα ιαματικά λουτρά και τα ιαματικά λουτρά , έχουν συνήθως υπηρεσίες υπογραφής που θα μπορούσαν να συνδυάσουν διάφορες διαφορετικές θεραπείες: για παράδειγμα, ένα μασάζ και ένα μίνι-προσώπου.

Πολλές ιαματικές πηγές συνδέονται με σαλόνια που προσφέρουν πρόσθετες υπηρεσίες, όπως κουρέματα, χρωματισμό, στυλ και μακιγιάζ.

Οι θεραπείες Spa παρουσιάζονται σε ένα μενού σπα που είναι βασικά μια λίστα με τα πάντα που προσφέρει ένα σπα. Συνήθως ομαδοποιούνται από τον τύπο θεραπείας σπα και τα περισσότερα ιαματικά λουτρά απαριθμούν τις υπηρεσίες με το όνομα. Υπάρχουν αρκετές κατηγορίες που μπορείτε να περιμένετε να δείτε.

Μασάζ

Τα δύο πιο δημοφιλή μασάζ είναι το σουηδικό μασάζ και το βαθύ μασάζ ιστού . Το σουηδικό μασάζ καλύπτει συνήθως ολόκληρο το σώμα με σταθερά εγκεφαλικά επεισόδια αλλά χωρίς πολύ βαθιά, εστιασμένη εργασία. Το βαθύ μασάζ ιστών θα χρησιμοποιεί πιο έντονη πίεση και επίσης θα περιλαμβάνει εστιασμένη εργασία σε περιοχές που είναι ιδιαίτερα σφιχτές.

Μια άλλη προσφορά μασάζ στα περισσότερα μενού είναι ένα μασάζ αρωματοθεραπείας , το οποίο χρησιμοποιεί αιθέρια έλαια για να επιτύχει διαφορετικούς σκοπούς, συνήθως χαλάρωση. Μερικές φορές τα έλαια δημιουργούνται από εταιρείες για να επιτύχουν διαφορετικά αποτελέσματα και ο θεραπευτής σας ζητάει να μυρίσετε μερικά διαφορετικά έλαια για να μάθετε ποια είναι η πιο ελκυστική για εσάς.

Ζεστό μασάζ πέτρα είναι ένα άλλο μασάζ που βρέθηκαν στα περισσότερα μενού spa. Το ζεστό μασάζ πέτρα χρησιμοποιεί λεία, στρογγυλεμένες πέτρες βασάλτη που έχουν θερμανθεί στο νερό και διατηρούν τη θερμότητά τους καλά. Η θερμότητα βοηθά στη θέρμανση των μυών σας και χαλαρώνει πολύ. Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί τις πέτρες ως επέκταση του χεριού της και μπορεί επίσης να τις τοποθετήσει στην κοιλιά, τα χέρια ή την πλάτη σας.

Όταν γίνεται καλά, το ζεστό μασάζ πέτρα είναι υπέροχο, αλλά είναι μια ειδική δεξιότητα που δεν έχουν όλοι οι θεραπευτές, έτσι ώστε η ποιότητα μπορεί να ποικίλει ευρέως. Αν δεν σας αρέσει το πώς αισθάνεται, μπορείτε πάντα να ζητήσετε από τον θεραπευτή να χρησιμοποιήσει τα χέρια του για να σας μασήσει και να τοποθετήσει τις θερμές πέτρες.

Τα περισσότερα ιαματικά λουτρά έχουν επίσης χώρο για ζευγάρια μασάζ , όπου μπορείτε να έχετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω μασάζ με το αγαπημένο σας πρόσωπο δίπλα σας.

Ειδικά Μασάζ

Αφού δοκιμάσετε το βασικό μασάζ, ίσως θελήσετε να ξεχωρίσετε σε διαφορετικά είδη μασάζ, τα οποία ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα, όπως ταϊλανδέζικο μασάζ ή ρεφλεξολογία. Αυτές απαιτούν επίσης ειδική εκπαίδευση και ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες παντού.

Το αθλητικό μασάζ είναι καλό εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πόνο ή περιορισμό λόγω των αγαπημένων σας δραστηριοτήτων. Εάν είστε έγκυος, χρειάζεστε το προγεννητικό μασάζ επειδή υπάρχουν ειδικές προπονήσεις, τεχνικές, προφυλάξεις και εξοπλισμός για τη μαμά.

Μερικές φορές ένα σπα θα προσφέρει ένα "προσαρμοσμένο μασάζ" με ένα φανταχτερό όνομα. Ειλικρινά, όλα τα μασάζ πρέπει να είναι προσαρμοσμένα, αλλά συνήθως λένε ότι αυτό το μασάζ θα καλέσει το πλήρες φάσμα των δεξιοτήτων μασάζ του θεραπευτή, ανάλογα με το τι χρειάζεστε και θέλετε. Φαίνεται ενθουσιώδης, αλλά μπορεί να είναι ένας τρόπος για να αποκτήσετε έναν πιο έμπειρο θεραπευτή που έχει εντολή για περισσότερες τεχνικές.

Προσώπου

Οι προσώπου είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής θεραπεία σπα. Μερικές φορές υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές που είναι δύσκολο να αποφασίσετε: Κρατάτε το αντιγηραντικό προσώπου, το ευρωπαϊκό πρόσωπο ή το βαθύ καθαριστικό προσώπου;

Μην φοβάστε πάρα πολύ. Τα προσώπου έχουν τα ίδια βασικά βήματα - καθαρίστε, απολέπιση, εκχύλισμα, μασάζ και μάσκα. Η κύρια διαφορά είναι τα προϊόντα φροντίδας δέρματος που χρησιμοποιούνται σε κάθε προσώπου, και τα περισσότερα ιαματικά λουτρά φέρουν τουλάχιστον δύο γραμμές. Κάποιος μπορεί να είναι πιο ενεργός, όπως το Υδροπεπτίδιο. Ο άλλος μπορεί να είναι πιο φυσικός, όπως η παραμυθένια γραμμή της Eminence από την Ουγγαρία.

Για καθοδήγηση, μιλήστε με το προσωπικό στη ρεσεψιόν για βοήθεια. Επίσης, ο αισθητικός μπορεί να ρίξει μια ματιά στο δέρμα σας και να συστήσει το σωστό προσώπου, ακόμα κι αν έχετε κάνει κράτηση με ένα διαφορετικό όνομα.

Τα πρόσθετα προσώπου μπορεί να περιλαμβάνουν ένα ήπιο φλοιό, μια αμπούλα ειδικού ορού, περισσότερο χρόνο για μασάζ στο κεφάλι και το πόδι ή ειδικός εξοπλισμός όπως η θεραπεία με φως LED .

Θεραπείες σώματος

Οι θεραπείες σώματος είναι μια υπηρεσία χαμηλής βαθμολογίας, επειδή οι άνθρωποι έχουν την τάση να σκέφτονται ότι μπορούν να το κάνουν μόνοι τους στο σπίτι. Φυσικά μπορείτε, αλλά δεν θα είναι εξίσου διεξοδική, αποτελεσματική ή χαλαρωτική. Ο βασικός καθαρισμός του σώματος απολέπιση των εξωγενών, νεκρών κυττάρων του δέρματός σας με ένα τρίψιμο αλατιού (σκληρότερο), ένα αποξηραμένο ζάχαρη ή κάποιο άλλο απολεπιστικό, όπως το καφέ ή τα ένζυμα φρούτων που χαλαρώνουν απαλά τους ενδοκυτταρικούς δεσμούς. Συνήθως ακολουθείται από ένα ντους και μια εφαρμογή λοσιόν.

Ο καθαρισμός του σώματος μπορεί να είναι μια αυτόνομη θεραπεία, αλλά συχνά συνδυάζεται με ένα περιτύλιγμα σώματος που είτε ενυδατώνει (προσδίδει υγρασία στο δέρμα) είτε αποτοξινώνει (οτιδήποτε με πηλό, λάσπη ή φύκια).

Μόλις αποφλοιωθούν και ξεραθούν από το αλάτι ή τη ζάχαρη, παίρνετε πίσω στο τραπέζι και αφήνετε την κρέμα, τον πηλό, τη λάσπη ή τα φύκια να εφαρμοστούν. Στη συνέχεια, είστε τυλιγμένοι και διατηρούνται ζεστοί για περίπου 20 λεπτά, ελπίζουμε να πάρετε ένα μασάζ κεφαλής ταυτόχρονα.

Αν είναι μια ενυδατική θεραπεία, δεν θέλετε να ξεπλύνετε την κρέμα. Εάν είναι πηλός, λάσπη ή φύκια, επιστρέφετε στο ντους και στη συνέχεια επιστρέψτε για γρήγορη εφαρμογή λοσιόν.

Το σώμα τρίβει και αναδιπλώνεται συχνά εμφανίζονται σε μεγαλύτερες θεραπείες που ονομάζονται τελετουργίες ή θεραπείες υπογραφή.

Να θυμάστε ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να απολαύσετε το ταξίδι σας στο spa είναι να φτάσετε τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την έναρξη της θεραπείας σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κάνετε check in, να αλλάξετε τη ρόμπα σας και να αρχίσετε να χαλαρώνετε. Εάν το σπα έχει εγκαταστάσεις όπως σάουνα, ατμόλουτρο ή τζακούζι, φτάνουν ακόμα νωρίτερα.