Ξέρετε τι είναι ένα σπα;

Η λέξη spa περιβάλλει εικόνες μεγάλων ημερών γεμάτες λουτρά λάσπης και μαθήματα διαλογισμού, εξαιρετικά προετοιμασμένη κουζίνα σπα και αρωματικά ευκάλυπτα. Αλλά τα ιαματικά λουτρά φαίνεται να είναι παντού: εμπορικά κέντρα, χωριά. Σαλόνια με ένα τραπέζι μασάζ με τις υπηρεσίες τους "spa". Πώς μπορούν όλοι να είναι ιαματικά λουτρά;

Για ένα πράγμα, κανείς δεν ρυθμίζει τη χρήση της λέξης spa , οπότε ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει για οποιοδήποτε σκοπό θέλουν.

Επιπλέον, το σπα που σήμανε το 19ο και στις αρχές του 20ου αιώνα - ένα κέντρο ευεξίας που επικεντρώνεται γύρω από τις ιαματικές πηγές όπου οι επισκέπτες θα μπορούσαν να λάβουν μια θεραπεία - έχει εξελιχθεί στη σύγχρονη εποχή. Σήμερα σημαίνει ένα μέρος για να λάβετε μασάζ , περιποιήσεις προσώπου , τρίβει σώματος και άλλες υπηρεσίες είτε σε ένα σπα είτε σε μια νύχτα.

Η σύγχυση έρχεται επειδή οι διακρίσεις που η βιομηχανία σπα συνήθιζαν να μεταδίδουν σε τι είδους εμπειρία μπορεί να περιμένει ο επισκέπτης έχουν γίνει θολές. Τα παραδοσιακά ιαματικά λουτρά προορισμού, τα οποία προσφέρουν μια πλούσια εμπειρία ευεξίας, τώρα αποκαλούν θέρετρα spa . Από την άλλη πλευρά, τα παραδοσιακά ιαματικά λουτρά έχουν προσθέσει περισσότερες επιλογές ευεξίας όπως μαθήματα άσκησης, προσωπικούς εκπαιδευτές, ακόμη και διαβουλεύσεις με επαγγελματίες του τομέα της ιατρικής.

Αλλά αν θέλετε να πάτε για ιαματικά λουτρά ή σκέφτεστε να πάτε για πρώτη φορά, αξίζει να πάρετε μια λαβή για τους διάφορους τύπους spa και πώς οι ετικέτες που παίζονται με έτσι ώστε να έχετε το είδος της εμπειρίας που περιμένετε .

Spa Definition

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Spa ορίζει τις ιαματικές πηγές ως « χώρους αφιερωμένους στη βελτίωση της γενικής ευημερίας μέσω μιας ποικιλίας επαγγελματικών υπηρεσιών που ενθαρρύνουν την ανανέωση του νου, του σώματος και του πνεύματος ». Αυτός είναι ένας εξαιρετικά ευρύς ορισμός που περιλαμβάνει όλους τους διάφορους τύπους ιαματικά λουτρά σε λειτουργία - περίπου 20.000 στις ΗΠΑ Εδώ είναι οι διάφοροι τύποι ιαματικών πηγών και τι πρέπει να ξέρετε για τους να είναι καταλαβαίνω καταναλωτής σπα.

Ημερήσιες ιαματικές πηγές

Αυτό είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να πάρετε συνήθως, τουλάχιστον, μασάζ, και περιποιήσεις προσώπου, σε βάση ημερήσιας επίσκεψης. Περίπου το 80% των ιαματικών λουτρών είναι ιαματικά λουτρά, αλλά δεν είναι όλα τα ίδια. Τα ημερήσια ιαματικά λουτρά περιλαμβάνουν μέρη όπως το μασάζ Envy, μια αλυσίδα χαμηλού κόστους που δεν διαθέτει ντουλάπια ή ρόμπες επειδή ξετυλίγετε στο δωμάτιο. Μερικές φορές μικρά τοπικά ιαματικά λουτρά με λίγα δωμάτια έχουν το ίδιο μοντέλο.

Τα παραδοσιακά ιαματικά λουτρά προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες, όπως περιποιήσεις σώματος και νύχια. Έχουν ανέσεις όπως αποδυτήρια, ρόμπες και παντόφλες, ατμόλουτρο, σάουνα και μια "αίθουσα ηρεμίας" με απολαύσεις όπως τσάι, λεμόνι και αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Οι ημερήσιες ιαματικές πηγές συνδέονται συχνά με ένα κομμωτήριο, αλλά πρέπει να βρίσκονται σε ξεχωριστή πτέρυγα ή σε διαφορετικό όροφο για να διατηρήσετε μια ήρεμη ατμόσφαιρα σπα.

Πολλά ιαματικά λουτρά είναι ανοιχτά για τους ντόπιους σε καθημερινή βάση, αλλά είναι πιο ακριβά και έχουν περισσότερες γενναιόδωρες εγκαταστάσεις.

Προορισμός Spas

Αυτή η μικρή, αλλά επιλεκτική και με μεγάλη επιρροή ομάδα ιαματικών λουτρών (λιγότερες από 100 στις ΗΠΑ) αφιερωμένη στην παροχή μιας εμβληματικής εμπειρίας ευεξίας. Το σύνολο του περιβάλλοντος είναι προσανατολισμένο στην προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, με πολλά μαθήματα άσκησης, διαλέξεις με στόχο τη σωματική και διανοητική ευεξία και προγράμματα ειδικού ενδιαφέροντος, όπως η πεζοπορία.

Τα ιαματικά λουτρά προορισμού συνήθως απαιτούν μια ελάχιστη διαμονή δύο έως τριών νύχτων και να ενθαρρύνουν τις παρατεταμένες διαμονές. Προσφέρουν μια φιλική ατμόσφαιρα που είναι ιδανική για τον ενιαίο ταξιδιώτη. Είναι ηλικιακά περιορισμένα. Συνήθως, οι έφηβοι 16 και άνω επιτρέπονται. Τα πιο γνωστά (και ακριβότερα) παραδείγματα του παραδοσιακού spa προορισμού περιλαμβάνουν το Canyon Ranch και τη Golden Door . Υπάρχουν περισσότερες φιλικές προς τον προϋπολογισμό επιλογές που προσφέρουν μια εμπειρία προσανατολισμένη στην υγεία χωρίς τον παράγοντα πολυτέλειας.

Το δύσκολο πράγμα για τους προορισμούς spa είναι ότι παρόλο που όλοι στη βιομηχανία γνωρίζουν τι σημαίνει ο όρος, οι περισσότεροι καταναλωτές δεν το κάνουν. Δεδομένου ότι οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο που απευθύνονται σε καταναλωτές είναι τόσο σημαντικές, τα περισσότερα ιαματικά λουτρά έχουν αλλάξει τα ονόματά τους στο "spa resort" ή στο "resort & spa" για να αντικατοπτρίζουν τον τρόπο αναζήτησης στο Διαδίκτυο.

Οι τιμές συνήθως περιλαμβάνουν όλα τα καταλύματα, τα γεύματα, τα μαθήματα και τις διαλέξεις.

Συνήθως περιλαμβάνουν πίστωση spa που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για υπηρεσίες.

Resort και Spa Spas

Στη δεκαετία του '90, πολλά θέρετρα και ξενοδοχεία άρχισαν να βάζουν σε σπα, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να απολαύσουν ένα μασάζ παράλληλα με άλλες γευστικές δραστηριότητες όπως το γκολφ, το τένις και το κολύμπι (η κλασική εμπειρία του θέρετρου) ή όταν μένουν σε ξενοδοχείο για επαγγελματικούς λόγους ή για αναψυχή.

Καθώς τα ιαματικά λουτρά έχουν γίνει πιο σημαντικά, έχετε και τα ιαματικά λουτρά σε θέρετρα και ξενοδοχεία. Πολλά ιαματικά λουτρά έχουν προσθέσει ένα υγιές κατάλογο μαθημάτων άσκησης (συνήθως έναντι αμοιβής, αλλά μερικές φορές συμπεριλαμβάνονται). Έχουν γυμναστήρια και μερικές φορές προσωπικούς εκπαιδευτές στο χέρι. Ορισμένοι έχουν προσθέσει ακόμη και κέντρα ευεξίας ειδικά για τη βελτίωση της υγείας.

Έτσι οι γραμμές έχουν γίνει πιο θολή, αλλά μερικά πράγματα δεν έχουν αλλάξει. Οι προορισμοί θα αφορούν στην ευεξία, συμπεριλαμβανομένου του φαγητού. Τα κλασικά ιαματικά λουτρά έχουν περισσότερες επιλογές ευεξίας, αλλά μπορείτε να φάτε μια μπριζόλα των 12 ουγκιών, ένα σωρό σγουρές πατάτες και να το πλύνετε με ένα μπουκάλι κρασί, αν θέλετε. Η τιμολόγηση είναι a la carte στα περισσότερα ιαματικά λουτρά των ΗΠΑ - καταλύματα, γεύματα, μαθήματα και υπηρεσίες spa χρεώνονται ξεχωριστά.

Υπάρχουν περίπου 2.000 ιαματικές πηγές θέρετρων και ξενοδοχείων στις ΗΠΑ και μπορούν να κυμανθούν από μικρά ιαματικά λουτρά μέχρι την κορυφαία λάμψη των λουτρών του Λας Βέγκας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να διερευνάτε τι προσφέρει μια συγκεκριμένη ιδιοκτησία αντί να εμπιστευτείτε την ετικέτα spa resort . Ανάλογα με την ιδιοκτησία, το θέρετρο και τα ιαματικά λουτρά είναι μια μεγάλη επιλογή για οικογένειες, ζευγάρια και επαγγελματίες ταξιδιώτες. Αν θέλετε να ταξιδέψετε μόνοι σας και να γνωρίσετε εύκολα τους ανθρώπους, οι ιαματικές πηγές προορισμού (aka spa resorts) είναι μια καλύτερη επιλογή.

Τα κέντρα κρουαζιερόπλοιων, μια επίγεια φιλοξενία για την ενίσχυση της εμπειρίας του επισκέπτη, μπορούν να θεωρηθούν ως μέρος αυτής της ομάδας.

Mineral Springs Spa

Αυτές οι ιαματικές πηγές προσφέρουν μια επιτόπου πηγή φυσικού μεταλλικού, θερμικού ή θαλάσσιου νερού που χρησιμοποιείται στις θεραπείες υδροθεραπείας . Είναι η ιστορική ρίζα της εμπειρίας του spa όταν ταξιδεύουν τα μεταλλικά νερά για τα οφέλη για την υγεία τους. Αυτή η σπα κουλτούρα έφθασε στο ζενίθ της τον 19ο αιώνα, όταν οι πλούσιοι συγκεντρώθηκαν σε περίτεχνα ανακτορικά ανάκτορα για να δουν και να δουν. Πολλά από αυτά, όπως το The Greenbrier στη Δυτική Βιρτζίνια, το Omni Homestead στα Hot Springs της Βιρτζίνια και τα ιαματικά λουτρά της Baden-Baden στη Γερμανία είναι ακόμη ανοιχτά και προσφέρουν μια γεύση απόψε και παράλληλα με πιο σύγχρονη προσφορά.

Υπήρχαν επίσης πιο βασικές θερμές πηγές, όπως το Ojo Caliente στο Νέο Μεξικό , πολλές από τις οποίες εξακολουθούν να ευδοκιμούν. Τα ιαματικά ιαματικά λουτρά έπεφταν από ευνοϊκές συνθήκες, καθώς η σύγχρονη ιατρική αναπτύχθηκε τον 20ό αιώνα. Αλλά τώρα πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν τα απλά οφέλη από μια χαλαρωτική απορρόφηση.

Ιατρικά ιαματικά λουτρά

Ένα ιατρείο spa είναι ένα υβριδικό κέντρο μεταξύ ιατρικής κλινικής και ημερήσιου spa που λειτουργεί υπό την επίβλεψη ιατρού. Οι πιο συνηθισμένες υπηρεσίες που παρέχονται σε ιατρείο είναι οι θεραπείες με λέιζερ, η αποτρίχωση με λέιζερ, οι θεραπείες IPL (έντονο παλμικό φως), η μικροκαμψία , οι φωτοφαξίες , τα ενέσιμα όπως το Botox και τα πληρωτικά, οι χημικές φλούδες , η σύσφιξη του δέρματος ή η αναζωογόνηση του δέρματος και η θεραπεία της κυτταρίτιδας. Υπάρχουν σχεδόν 2.000 ιαματικές ιαματικές πηγές στις ΗΠΑ - σχεδόν όσες υπάρχουν και ιαματικά λουτρά και ξενοδοχεία!

Club Spas

Αυτά είναι σπα που βρίσκονται σε ένα γυμναστήριο, όπως το Equinox. Ο πρωταρχικός στόχος του είναι η γυμναστική, αλλά προσφέρει επαγγελματικές υπηρεσίες σπα σε ημερήσια βάση. Τα μη μέλη είναι ευπρόσδεκτα.