Οδηγός Ταξιδιού της Ισημερινής Γουινέας: Βασικές πληροφορίες

Η Ισημερινή Γουινέα είναι μια από τις λιγότερο επισκέψεις της αφρικανικής ηπείρου. Έχει μια φήμη για πολιτική αστάθεια με ιστορία γεμάτη πραξικοπήματα και διαφθορά. και αν και τα τεράστια πετρελαϊκά αποθέματα παράγουν τεράστιο πλούτο, η πλειοψηφία των Equatoguineans ζουν πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας. Ωστόσο, για όσους αναζητούν μια εντελώς διαφορετική εμπειρία διακοπών, η Ισημερινή Γουινέα προσφέρει άφθονο κρυμμένο θησαυρό.

Οι παρθένες παραλίες και τα πυκνά δάση που γεμίζουν με εξαφανισμένα πρωτεύοντα είναι μόνο μέρος της σημαντικής γοητείας της χώρας.

Τοποθεσία:

Παρά το όνομά του, η Ισημερινή Γουινέα δεν βρίσκεται στον ισημερινό . Αντίθετα, βρίσκεται στην ακτή της Κεντρικής Αφρικής και μοιράζεται σύνορα με τη Γκαμπόν στα νότια και τα ανατολικά και το Καμερούν στα βόρεια.

Γεωγραφία:

Η Ισημερινή Γουινέα είναι μια μικρή χώρα με συνολική έκταση 10.830 τετραγωνικά μίλια / 28.051 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αυτή η περιοχή περιλαμβάνει μια φέτα ηπειρωτικής Αφρικής και πέντε παράκτια νησιά. Σχετικά μιλώντας, η Ισημερινή Γουινέα είναι ελαφρώς μικρότερη από το Βέλγιο.

Πρωτεύουσα:

Η πρωτεύουσα της Ισημερινής Γουινέας είναι το Malabo , μια χαλαρή πόλη που βρίσκεται στο παραθαλάσσιο νησί Bioko.

Πληθυσμός:

Σύμφωνα με το CIA World Factbook, οι εκτιμήσεις του Ιουλίου 2016 έφεραν πληθυσμό στην Ισημερινή Γουινέα σε 759.451. Το Fang είναι η μεγαλύτερη εθνική ομάδα του έθνους, που αντιπροσωπεύει το 85% του πληθυσμού.

Γλώσσα:

Η Ισημερινή Γουινέα είναι η μοναδική ισπανόφωνη χώρα στην Αφρική. Οι επίσημες γλώσσες είναι ισπανικά και γαλλικά, ενώ οι κοινές γλώσσες που ομιλούνται είναι οι Fang και Bubi.

Θρησκεία:

Ο χριστιανισμός εφαρμόζεται ευρέως σε όλη την Ισημερινή Γουινέα, με τον Ρωμαιοκαθολικισμό να είναι το πιο δημοφιλές δόγμα.

Νόμισμα:

Το νόμισμα της Ισημερινής Γουινέας είναι το φράγκο της Κεντρικής Αφρικής. Για τις πιο ακριβείς συναλλαγματικές ισοτιμίες, χρησιμοποιήστε αυτόν τον ιστότοπο μετατροπής νομισμάτων.

Κλίμα:

Όπως και οι περισσότερες χώρες που βρίσκονται κοντά στον ισημερινό, οι θερμοκρασίες στην Ισημερινή Γουινέα παραμένουν σταθερές καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους και υπαγορεύονται από ανύψωση και όχι εποχικότητα. Το κλίμα είναι ζεστό και υγρό, με άφθονες βροχοπτώσεις και πολλή κάλυψη σύννεφων. Υπάρχουν ξεχωριστές βροχερές και ξηρές εποχές , αν και οι χρονοδιαγράμματα αυτών εξαρτώνται από το πού πηγαίνετε. Γενικά, η ξηρά είναι ξηρή από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο και υγρή από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο, ενώ οι εποχές στα νησιά αντιστρέφονται.

Πότε να πάτε:

Ο καλύτερος χρόνος για να ταξιδέψετε είναι κατά τη διάρκεια της ξηρασίας, όταν οι παραλίες είναι πιο ευχάριστες, οι χωματόδρομοι είναι σε άριστη κατάσταση και τα δασικά μονοπάτια είναι στην ευκολία τους. Η ξηρή περίοδος επίσης βλέπει λιγότερα κουνούπια, γεγονός που με τη σειρά του μειώνει την πιθανότητα νόσων που μεταδίδονται από κουνουπιές, όπως η ελονοσία και ο κίτρινος πυρετός.

Βασικά αξιοθέατα:

Malabo

Η νησιωτική πρωτεύουσα της Ισημερινής Γουινέας είναι κατά κύριο λόγο μια πετρελαϊκή πόλη και τα γύρω ύδατα γεμίζουν με εγκαταστάσεις και διυλιστήρια. Ωστόσο, ένας πλούτος ισπανικής και βρετανικής αρχιτεκτονικής προσφέρει μια γραφική εικόνα του αποικιακού παρελθόντος της χώρας, ενώ οι αγορές του δρόμου ξεσπούν με τοπικό χρώμα.

Το ψηλότερο βουνό της χώρας, το Pico Basilé, είναι εύκολα προσβάσιμο, ενώ το νησί Bioko διαθέτει μερικές όμορφες παραλίες.

Εθνικό Πάρκο Monte Alén

Με έκταση 540 τετραγωνικά μίλια / 1.400 τετραγωνικά χιλιόμετρα, το Εθνικό Πάρκο Monte Alén είναι ένας πραγματικός θησαυρός άγριας φύσης. Εδώ μπορείτε να εξερευνήσετε δασικά μονοπάτια και να αναζητήσετε πενιχρά ζώα, όπως τους χιμπατζήδες, τους ελέφαντες των δασών και τον γορίλα που βρίσκεται σε κρίση. Τα είδη πουλιών είναι παραγωγικά εδώ και μπορείτε να κανονίσετε να διανυκτερεύσετε σε ένα από τα κατασκήνωση του δάσους του πάρκου.

Ureka

Βρίσκεται 30 μίλια / 50 χιλιόμετρα νότια του Malabo στο νησί Bioko, το χωριό Ureka φιλοξενεί δύο όμορφες παραλίες - Moraka και Moaba. Κατά τη διάρκεια της ξηράς εποχής, αυτές οι παραλίες προσφέρουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις θαλάσσιες χελώνες να βγουν από τον ωκεανό για να βάλουν τα αυγά τους. Η γύρω περιοχή είναι επίσης το σπίτι για την παρθένα ζούγκλα και τους πανέμορφους καταρράκτες του ποταμού Eoli.

Νησί Corisco

Το απομακρυσμένο νησί Corisco βρίσκεται στα νότια της χώρας κοντά στα σύνορα με τη Γκαμπόν. Είναι το αρχέτυπο παράδεισο του νησιού, με ερημικές παραλίες λευκής άμμου και καταγάλανα νερά ακουαμαρίνων. Το κολύμπι με αναπνευστήρα και οι καταδύσεις είναι εξαιρετικές εδώ, ενώ το αρχαίο νεκροταφείο του νησιού χρονολογείται περίπου 2.000 χρόνια και θεωρείται ότι είναι ένα από τα παλαιότερα στην Κεντρική Αφρική.

Να πάρει εκεί

Οι περισσότεροι επισκέπτες πετούν στο διεθνές αεροδρόμιο Malabo (SSG), το οποίο είναι επίσης γνωστό ως αεροδρόμιο Saint Isabel. Το αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου 2 μίλια / 3 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα και εξυπηρετείται από διεθνείς αεροπορικές εταιρείες όπως η Iberia, η Ethiopian Airlines, η Lufthansa και η Air France. Οι υπήκοοι κάθε χώρας, εκτός από τις ΗΠΑ, απαιτούν θεώρηση εισόδου για την είσοδο στην Ισημερινή Γουινέα, η οποία πρέπει να λαμβάνεται εκ των προτέρων από την πλησιέστερη πρεσβεία ή το προξενείο σας. Οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ μπορούν να παραμείνουν έως και 30 ημέρες χωρίς βίζα.

Ιατρικές απαιτήσεις

Εάν είστε από ή πρόσφατα έχετε περάσει χρόνο σε μια χώρα Κίτρινου πυρετού, θα χρειαστεί να δώσετε απόδειξη εμβολιασμού με κίτρινο πυρετό προτού μπορέσετε να εισέλθετε στην Ισημερινή Γουινέα. Ο κίτρινος πυρετός είναι ενδημικός και στη χώρα, επομένως ο εμβολιασμός συνιστάται για όλους τους ταξιδιώτες. Άλλα συνιστώμενα εμβόλια περιλαμβάνουν τον τυφοειδή και την ηπατίτιδα Α, ενώ συνιστάται επίσης η προφύλαξη κατά της ελονοσίας. Δείτε αυτή την ιστοσελίδα για πλήρη λίστα των συνιστώμενων εμβολίων.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε και ξαναγράφηκε εν μέρει από την Jessica Macdonald την 1η Δεκεμβρίου 2016.